Η ΧΑΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ


post image

Μεγάλη μέρα σήμερα για την ελληνική δικαιοσύνη. Όπως ήταν αναμενόμενο, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά αποφάσισε τις ποινές για τα άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση του πλοίου Noor 1 με τους 2 τόνους ηρωίνης.

Η ελληνική δικαιοσύνη επέβαλε καταδικαστικές ποινές στους Γιώργο Μπουρδούβαλη, Ευθύμη Γιαννουσάκη και στους 4 Τούρκους που συσκεύαζαν τα ναρκωτικά στις αποθηκές στο Κορωπί. Όσον αφορά τον Αιμίλιο Κοτσώνη, κρίθηκε ένοχος για απλή συνέργεια στη διαμετακόμιση ναρκωτικών, όπως και οι Παναγιώτης Φάρος και Βασίλειος Κουρούβανης. Ο πλοιοκτήτης Παντελής Καλαφάτης κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών, ενώ όλοι οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι κρίθηκαν αθώοι.

Ο κύριος Κοτσώνης, στενός συνεργάτης του Βαγγέλη Μαρινάκη, μπήκε στην ΠΑΕ ΟΣΦΠ τον Σεπτέμβριο του 2010, λίγους μήνες μετά την μη εκλογή του στο Δήμο Γλυφάδας, σαν "υπεύθυνος στο τμήμα προμηθειών". Από ότι φαίνεται όμως, οι ασχολίες του δεν περιορίστηκαν στις προμήθειες της ΠΑΕ ΟΣΦΠ, αλλά ασχολήθηκε και με τις κερδοφόρες προμήθειες ναρκωτικών. Γενικότερα, είναι άνθρωπος που του αρέσει το vivere pericolosamente (το ζην επικινδύνως) αφού δέχτηκε δολοφονική επίθεση με σφαίρες στις 28 Δεκεμβρίου του 2013, κάτι που επισήμανε και επίσημα ο Ολυμπιακός μέσα από ανακοίνωση του.

Το περίεργο στην απόφαση της "ανεξάρτητης" ελληνικής δικαιοσύνης είναι ότι δεν υπάρχει κάποιος κύριος υπεύθυνος για την κατοχή και μεταφορά των ναρκωτικών. Η ελληνική δικαιοσύνη θεωρεί ότι 2,1 τόνοι ηρωίνης γυρνούσαν ανέμελοι τον κόσμο πίνοντας μοχίτο, σαν τους πρωταγωνιστές του World Party, χωρίς να υπάρχει μία στοιχειώδη οργάνωση και μερικά αρχηγικά στελέχη. Οι περήφανοι Έλληνες δικαστές, αφού πρώτα μοίρασαν 500 χρόνια φυλακής στα μέλη της ΣΠΦ, προφανώς πιστεύουν ότι πίσω από τη διαχείριση του Noor 1 είναι μία αναρχική ομάδα με οριζόντια δομή χωρίς αρχηγούς που στοχεύει στην ανατροπή του καπιταλισμού και την απελευθέρωση του ανθρώπου από άνθρωπο.   

Η ελληνική δικαιοσύνη μας χρωστάει ακόμη μία απάντηση, εκτός από το ποιος ήταν ο υπεύθυνος για τη μεταφορά της πρέζας. Δεν έχει απαντήσει στο ερώτημα ποιοι ήταν αυτοί που ποντάρανε 13 εκ δολάρια σε στοιχηματικές εταιρίες της Μαλαισίας και της Σιγκαπούρης στη νίκη του ΟΣΦΠ στον ημιτελικό Κυπέλλου που έγινε στις 2/3/2016 στη Θεσσαλονίκη. Τόσο κακό είναι δηλαδή να μάθει το ελληνικό κοινό ποιοι ήταν αυτοί που είχαν την φαεινή ιδέα να ποντάρουν τη νίκη του ΟΣΦΠ στις εξωτικές χώρες της Άπω Ανατολής; 

Υπενθυμίζω ότι σήμερα, 4 μήνες μετά τη διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα, κάνενας δημοσιογράφος δεν ασχολείται με αυτά τα 13 εκ. Κανένα άρθρο σε πολιτική/οικονομική/αθλητική εφημερίδα δεν μιλάει για τα 13 εκ. Κανένας αρμόδιος υπουργός δεν έχει να δηλώσει κάτι για τα 13 εκ. Καμία ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία δεν προβληματίζεται με τα 13 εκ. Ελπίζω ότι δεν θα εξαφανιστούν αυτά τα 13 εκ, όπως εξαφανίστηκαν και οι υπεύθυνοι για τη μεταφορά 2 τόνων ηρωίνης.To be continued... 

http://dimosvosinakis.blogspot.gr/2016/07/blog-post_18.html#more

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License