Ανακοίνωση του Ελεύθερου Κοινωνικού Χώρου Nosotros για τις εκκενώσεις των καταλήψεων στη Θεσσαλονίκη


Ανακοίνωση του Ελεύθερου Κοινωνικού Χώρου Nosotros για τις εκκενώσεις των καταλήψεων στη ΘεσσαλονίκηΤις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 27 Ιουλίου, δύο ημέρες δηλαδή μετά τη λήξη των μαζικών εκδηλώσεων της διοργάνωσης του No Border Camp στη Θεσσαλονίκη και στον απόηχο της τρομοϋστερίας που εξαπολύθηκε εναντίον της, εκτυλίσσεται  αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης των καταλήψεων στέγης Λεωφ. Νίκης 39, Ορφανοτροφείο και Κοινότητα Hurriya.

Μες στο σκοτάδι, κρατική μηχανή και κυβέρνηση επιτίθενται σε χώρους φιλοξενίας οικογενειών προσφύγων και μεταναστών/τριών, εστίες αλληλεγγύης,  αυτοοργάνωσης και αγώνα. Το κτίριο του Ορφανοτροφείου ξεκίνησε ήδη να κατεδαφίζεται, είδη πρώτης ανάγκης που συλλέχθηκαν από αλληλέγγυους παραδίδονται στα συντρίμμια του άδειου κελύφους, πρόσφυγες μεταφέρονται σε κέντρα κράτησης - αποθήκες, αγωνιστές - αγωνίστριες στριμώχνονται σε κρατητήρια και δικαστικές αίθουσες.

Δημοτικές αρχές, εκκλησιαστικοί παράγοντες, πρυτάνεις, “αγανακτισμένοι” πολίτες - ρήτορες μίσους καλούν σε φασιστικές κατ’ουσίαν πρακτικές, και ο ΣΥΡΙΖΑ συναινεί στο βωμό της τάξης και της ασφάλειας, της νομιμοφροσύνης. Οι εικόνες της νέας βίαιης μετακίνησης των προσφύγων, ανθρώπων κατατρεγμένων, ηλικιωμένων και παιδιών, υπό την απειλή πάνοπλης συνοδείας είναι, όμως, οι εικόνες που θα χαρακτηρίζουν, πλέον, όλο το παραπάνω χρεοκοπημένο συμφερτό.

Και είναι εικόνες που δε μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν.

Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε δίπλα στους πρόσφυγες και τους μετανάστες παλεύοντας μαζί τους ενάντια σε φράχτες, σύνορα και κάθε αποκλεισμό. Επίθεση ενάντια τους, ενάντια στον κόσμο του αγώνα σημαίνει επίθεση σε ολόκληρη την κοινωνία και δε θα μείνει αναπάντητη. Εκεί που μια κατάληψη κατεδαφίζεται, θα φυτρώνουν δέκα νέες. Ο δημόσιος χώρος ανήκει στην κοινωνία και σε αυτή θα επιστρέψει.ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΘΗΡΙΩΔΙΑ

ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΣΤΙΣ ΣΤΕΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License