Ανακοίνωση από τον ΕΚΧ Σχολείο για τις εκκενώσεις των 3 καταλήψεων


Ανακοίνωση για τις εκκενώσεις των 3  καταλήψεων


Τα ξημερώματα της Τετάρτης στις 27/7 αστυνομικές δυνάμεις  εκκένωσαν  3 στεγαστικές καταλήψεις, πιο συγκεκριμένα της κατάληψης στέγης μεταναστών και μεταναστριών Ορφανοτροφείου στην Άνω Τούμπα, της κατάληψης Hurriya και της κατάληψης στο Μανδαλίδειο κτίριο στην λεωφόρο Νίκης, με πρόφαση μηνύσεις που έχουν κατατεθή από την μητρόπολη, ιδιώτη και πρυτανεία αντίστοιχα. Οι χώροι αυτοί αποτελούσαν τόπους στέγασης μεταναστών/ριων και πολιτικής ζύμωσης μεταξύ μεταναστριών/ων και ντόπιων.

Θεωρούμε ότι δεν είναι τυχαία η χρονική στιγμή που επιλέχτηκε να πραγματοποιηθεί η εκκένωση των καταλήψεων, μόλις μερικές μέρες μετά το no border camp. Δηλαδή, μερικές μέρες μετά την διεθνή συνάντηση αγωνιστών/ριών από όλη την Ευρώπη με σκοπό, από την μια, την ανάδειξη ενός αγώνα ενάντια στα σύνορα και τις δολοφονικές πρακτικές της Ευρώπης – φρούριο και από την άλλη, την οικοδόμηση δικτύων έμπρακτης αλληλεγγύης με τους μετανάστες/ριες με καθημερινές παρεμβάσεις σε hotspots-στρατόπεδα συγκέντρωσης. Διοργανώθηκαν πορείες και παρεμβάσεις σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Ξάνθη, το Παρανέστι, την Καβάλα και ενάντια στον φράκτη του Έβρου, αλλά και μια μαζική πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην οποία οι μετανάστες/ριες και αλληλέγγυοι/ες ύψωσαν την φωνή τους απαιτώντας  ανοίξουν τα σύνορα.


Είναι ξεκάθαρο οτι η εξουσία εκδικείται  όσους/ες  την αμφισβητούν και αντιστέκονται στην απόλυτη υποταγή, υψώνοντας τις φωνές τους. Η επίθεση στις καταλήψεις είναι μια ξεκάθαρη και αδιαμφισβήτητη προσπάθεια καταστολής των δομών αλληλεγγύης του κινήματος προς τους/ις μετανάστες/ριες, καθώς η αλληλεγγύη αποτελεί εχθρική πρακτική στη μέχρι τώρα πολιτική διαχείρισης των μεταναστών από τον ΣΥΡΙΖΑ και ΕΕ. Εχθρική στο υποκείμενο του μετανάστη που θέλουν να δημιουργήσουν, παθητικό και απόλυτα υποταγμένο.

Ο κοινός αγώνας με τους/ις μετανάστες/ριες για ανοιχτά σύνορα, χαρτιά, αξιοπρεπή διαβίωση, ισότητα δεν καταστέλλεται, δεν ποινικοποιείται.

Να επανοικειοποιηθούμε τα άδεια κτήρια.
Καμία δίωξη των αλληλέγγυων  αγωνιστών/στριων.
10, 100, 1000 καταλήψεις – Ενάντια στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Κοίνος αγώνας ντόπιων και μεταναστών για την αυτοοργάνωση, την αυτοθέσμιση και την αλληλεγγύη.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License