Αντιφασιστική Παρέμβαση στον Βόλο

Αντιφασιστική Παρέμβαση στον Βόλο

post image

Χθες, Τετάρτη 27/7 πραγματοποιήθηκε ακόμα μια ομαδική (περίπου 15 ατόμων) αντιφασιστική παρέμβαση (η 4η στη σειρά μετά από Αγριά, γειτονιές Βόλου, και Ν.Αγχίαλο) με ευρύτερα αντιφασιστικά χαρακτηριστικά, σε χωριά του Πηλίου αυτή την φορά. Πιο συγκεκριμένα στα χωριά Πορταριά και Κατηχώρι πραγματοποιήθηκε μαζική αφισοκόλληση, έγινε αναγραφή συνθημάτων και πετάχτηκαν τρικάκια σε κεντρικά σημεία των χωριών, ενώ έγινε και μοίρασμα κειμένων καθώς και συνομιλία με αρκετούς ντόπιους. Το πλαίσιο της παρέμβασης είχε ευρύτερα προταγματικό χαρακτήρα ενάντια στην διαμεσολάβηση και την ανάθεση σε όλες τις πτυχές τις ζωής μας ως τον μόνο τρόπο για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις αποτίναξης των σύγχρονων όρων σκλαβιάς που επιβάλλονται ολοένα και περισσότερο σε διάφορα κοινωνικά στρώματα τόσο στον αστικό όσο και στον αγροτικό πληθυσμό σε μια περίοδο που ο Σύριζα έχει εντείνει την καταστολή βλ. εκκένωση καταλήψεων στη Θεσσαλονίκη. Το κείμενο που μοιράστηκε αφορούσε την συστηματική και συνεπικουρούμενη από τους εκμεταλλευτές-εκφραστές του ντόπιου κεφαλαίου, προσπάθεια δημιουργίας σφηκοφωλιάς από τους φασίστες σε ξενοδοχείο στην Αγριά Βόλου. Αφορμή στάθηκαν κάποιες πληροφορίες που ανέφεραν ότι στα εν λόγω χωριά θα παραστούν για οικογενειακούς και καλά λόγους οι νεοναζί της Χ.Α. Ηλιόπουλος και Κασιδιάρης.

Είναι γνωστό τοις πάσι ότι μετά τις αποτυχημένες προσπάθειες εμφάνισης τους στη πόλη του Βόλου (έπειτα από γενικευμένη, συνεχή και πολύμορφη αντιφασιστική δράση) τώρα ξανά ξεκινούν μια προσπάθεια να χτίσουν μηχανισμό στην περιφέρεια του Νομού χρησιμοποιώντας μάλιστα τα παλιά καλά εργαλεία όλων των προηγούμενων κομματικών μηχανισμών που υποτίθεται πως κράζουν : ρουσφέτια-κουμπαριές-κεράσματα μπας και μαζέψουν κανέναν 20ευρακια ή κανέναν ξεχασμένο εγγονό ταγματασφαλίτη ακόμα, στον ούτως η άλλως θλιβερό θίασο τους. Επίσης αξίζει να αναφερθεί ότι τα δυο αυτά χωριά συγκαταλέγονται στα χωριά που αντιδρούνε στις μεθοδεύσεις του μαφιόζου Μπεομονάρχη για το ζήτημα των νερών και ήδη έχουν δεχτεί το μένος και την εκδικητικότητα του με πολλούς και διαφόρους τρόπους (αστυνομικές επιχειρήσεις, εξώδικα, μηνύσεις , εγκατάσταση χλωριωτών και κλείσιμο των δημοσίων βρυσών από τα όργανα της ΔΕΥΑΜΒ υπο την προστασία των μπάτσων, απειλές, ύβρεις, δυσφήμηση και άλλα πολλά). Οπότε μόνο τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί το ενδεχόμενο προσπάθειας παρουσίας και δικτύωσης των χρυσαυγών στην περιοχή αν αναλογιστεί κανείς τις ''εξυπηρετήσεις'' που τους έχει κάνει κατά καιρούς. Κάτι που στην ουσία συμπληρώνει την ξεκάθαρη στήριξη τους στον Μπέο τις τελευταίες δημοτικές εκλογές αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά πως λαμόγια, καθάρματα και νεοναζί είναι το ένα και το αυτό.

ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΠΛΟΚΟ
ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΒΙΑΙΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΤΟΥ
ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΟΧΗ

Αναρχικοί/ες Βόλου

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License