Θεσσαλονίκη ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΜΑΣ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΕΣ/ΕΣ Φάμπρικα Υφανέτ 28/7/2016

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ
ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΜΑΣ

Στις 27/7, τις πρώτες πρωινές ώρες, πραγματοποιήθηκε η εκκένωση τριών καταλήψεων στέγης της Θεσσαλονίκης: Η κατάληψη στέγης μεταναστ(ρι)ών Ορφανοτροφείο, η κοινότητα Hurriya στην Καρόλου Ντηλ και η κατάληψη στη λεωφόρο Νίκης 39, με πρόσχημα μηνύσεις από μέρους της διοίκησης του ΑΠΘ, της μητρόπολης και του ιδιώτη ιδιοκτήτη του κτηρίου της Καρόλου Ντηλ. Συνελήφθησαν 74 άτομα, ενώ μέσα στην ημέρα ολοκληρώθηκε η κατεδάφιση του κτηρίου του Ορφανοτροφείου. Στον απόηχο αυτών, ο δήμαρχος Αθηνών Καμίνης κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά εναντίον των καταλήψεων δημοτικών κτηρίων που στεγάζουν μετανάστες και μετανάστριες.

Οι κινήσεις αυτές από τη πλευρά του κράτους επιχειρούν να επιτεθούν στις αυτοοργανωμένες και ανταγωνιστικές δομές αλληλεγγύης στους μετανάστες και στις σχέσεις που παράγονται εντός τους, και να κάνουν σαφές ότι η μόνη μορφή αλληλεπίδρασης με τους μετανάστες και τις μετανάστριες που θα γίνεται ανεκτή θα είναι αυτή που ορίζει και επιτρέπει το κράτος: η εξ αποστάσεως φιλανθρωπία που παραβλέπει τον εγκλεισμό και την στρατιωτικού τύπου διαχείριση των μεταναστών. Αυτή που αντί να συνδέει τα υποκείμενα τα διαχωρίζει στις κατηγορίες του «φιλάνθρωπου» και του «θύματος». Οι δομές του κινήματος επιχείρησαν και κατάφεραν να παράξουν σχέσεις με τους μετανάστες και τις μετανάστριες, να μοιραστούν καθημερινότητες και αγώνες από κοινού μέσα στις πόλεις. Και γι’ αυτό αντιμετώπισαν την κρατική καταστολή.

Ως μία πρώτη απάντηση από το πρωί της Τετάρτης, πραγματοποιήθηκε κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, έξω από τα οποία καλέστηκε συγκέντρωση το απόγευμα της ίδια μέρας που έκλεισε τον δρόμο της Εγνατίας διεκδικώντας την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων των τριών καταλήψεων.

 

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΕΣ/ΕΣ


Φάμπρικα Υφανέτ
28/7/2016

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License