Παρέμβαση στα γραφεία του Σύριζα για την εκκένωση των τριων καταλήψεων στη Θεσσαλονίκη

Τo Σάββατο 30/7 έγινε παρέμβαση στα γραφεία του Σύριζα στη Σύρο ως ένδειξη αλληλεγγύης στις 3 καταλήψεις της Θεσσαλονίκης που εκκενώθηκαν. Κρεμάστηκε πανό, πετάχτηκαν τρικάκια και μοιράστηκε κείμενο στο γεμάτο από τουρίστες νησί.

post image

Τα ξημερώματα της 27ης Ιουλίου κατασταλτικές δυνάμεις του κράτους εισβάλλουν ταυτόχρονα και εκκενώνουν 3 καταλήψεις στη Θεσσαλονίκη. Οι καταλήψεις του Ορφανοτροφείο, η Hurriya στην οδό Καρόλου Ντηλ και η κατάληψη στο “Μανδαλίδειο” στη λεωφόρο Νίκης στέγαζαν και στήριζαν δομές αλληλεγγύης προσφύγων και μεταναστριών/ών που επέλεξαν να πάρουν τις ζωές στα χέρια τους. Το κτίριο όπου στεγαζόταν η κατάληψη του Ορφανοτροφείου κατεδαφίζεται μερικές ώρες μετά την εκκένωσή του με εντολή του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου, μιας και το κτίριο ήταν ιδιοκτησία της εκκλησίας Α.Ε.. Η αποτίμηση της κατασταλτικής τους επιχείρησης μετρά 100 προσαγωγές, με 74 από αυτές να γίνονται συλλήψεις, και τη βίαιη μεταφορά των μεταναστριών/ών στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Η πρώτη φορά αριστερά του Σύριζα τάσσεται ξανά ενάντια σε αυτόνομες δομές, οργανωμένες από τα κάτω και έρχεται να γκρεμίσει δομές στέγασης των μεταναστών αφού πρώτα στήριξε πολέμους που εξανάγκασαν μεγάλες μάζες ανθρώπων σε μετανάστευση, ύψωσε φράχτες στα σύνορα, έπνιξε παιδιά στο Αιγαίο και έκλεισε χιλιάδες ανθρώπους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης «παρέχοντάς» τους τίποτα άλλο παρά άθλιες συνθήκες διαβίωσης. Αποδεικνύεται ακόμη μία φορά πως κάθε τι που οργανώνεται έξω από τα κρατικά τους πλαίσια, ό,τι δεν έγκειται στον έλεγχο τους, τους φοβίζει, και τότε είναι εύκολη η επιλογή της άγριας καταστολής του. Αποδεικνύεται ακόμη μια φορά πως ανεξάρτητα με το προφίλ που θέλουν να φέρουν οι συριζαίοι, η αλληλεγγύη που έχουν ως πρόταγμα δεν είναι τίποτα παραπάνω από μαρκετίστικα κουραφέξαλα και προτιμούν να κλείσουν ανθρώπους στις φυλακές που έχουν χτίσει οι ίδιοι, θέλουν "αλληλεγγύη" μόνο από "ειδικούς" του κράτους, Frontex, NATO και ΜΚΟ και καταστέλλουν όταν η ίδια η κοινωνία παίρνει τη ζωή στα χέρια της και ζει με τους δικούς της όρους σε δομές που οικοδόμησε. Αποδεικνύεται ακόμη μια φορά ποιοι είναι αυτοί που οικοδομούν και ποιοι αυτοί που καταστρέφουν.

Από την πλευρά μας βλέπουμε τις καταλήψεις ως κέντρα αγώνα, όπλα ενάντια στην εξαθλίωση που θέλουν να μας βυθίσουν, παραδείγματα του τρόπου που επιλέγουμε να οργανωνόμαστε και να ζούμε, εστίες ελευθερίας και αλληλεγγύης.

 

Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες

Κάτω τα χέρια από τους μετανάστες

 

Καμία ποινική δίωξη στον κόσμο που αντιστέκεται

στο σάπιο κόσμο που θέλουν να μας επιβάλλουν

 

κράτος και εκκλησία δουλεύουνε μαζί

να φέρουν τη δουλεία και την καταστολή

Ανοιχτό 3ο

Σύρος, Ιούλιος 2016

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License