Αλληλεγγύη στις καταλήψεις

Οι αλληλέγγυοι που συμμετείχαν και πλαισίωσαν το 10ήμερο αγώνα ενάντια στα σύνορα ενοχλούν. Ενοχλούν γιατί «καταπατούν δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες», γιατί η αλληλεγγύη τους δεν περιέχει ευρωπαϊκά κονδύλια, γιατί αναδεικνύουν την πραγματικότητα των κέντρων κράτησης και των συνόρων και γιατί δίνουν πολιτικό χαρακτήρα στις δράσεις τους.

Αλληλεγγύη στις καταλήψεις και στους/ις αγωνιζόμενους/ες της Θεσσαλονίκης

 

Ως φυσική συνέχεια του κλίματος έντασης που καλλιέργησαν δήμος, εκκλησία, ΑΠΘ και ΜΜΕ εναντίον του No Border Camp και των δράσεων που έγιναν στα πλαίσια αυτού, ήρθε η εκκένωση από την αστυνομία τριών καταλήψεων-χώρων φιλοξενίας προσφύγων, καθώς και η κατεδάφιση του Ορφανοτροφείου. 

Η χειρουργική αυτή επιχείρηση στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι το κράτος έχει συνέχεια, ανεξαρτήτου πολιτικού διαχειριστή. Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να προβάλλει ένα πιο φιλελεύθερο και «ανεκτικό» προφίλ από τους προκατόχους του, αλλά έχει δείξει πολλάκις ότι είναι ικανός να χρησιμοποιήσει την καταστολή όταν αυτό εξυπηρετεί τους σχεδιασμούς κεφαλαίου-κράτους, όπως ήταν η καταστολή των διαδηλώσεων κατά του 3ου μνημονίου, η εκκένωση της κατάληψης της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ και η καταστολή των δομών αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και τις μετανάστριες και το «μάντρωμα» αυτών σε κέντρα φιλοξενίας. Επομένως, ότι ενοχλεί αυτούς τους σχεδιασμούς αργά ή γρήγορα, με φινέτσα ή και απλή «δεξιά» βαρβαρότητα δέχεται, σχεδόν νομοτελειακά, την κρατική καταστολή.

Οι αλληλέγγυοι που συμμετείχαν και πλαισίωσαν το 10ήμερο αγώνα ενάντια στα σύνορα ενοχλούν. Ενοχλούν γιατί «καταπατούν δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες», γιατί η αλληλεγγύη τους δεν περιέχει ευρωπαϊκά κονδύλια, γιατί αναδεικνύουν την πραγματικότητα των κέντρων κράτησης και των συνόρων και γιατί δίνουν πολιτικό χαρακτήρα στις δράσεις τους. Έτσι λοιπόν, οι «ενοχλημένοι» καλούν ξεδιάντροπα τον προστάτη των συμφερόντων τους -το κράτος- να επέμβει, να καταστείλει, να συλλάβει, να κάνει -επιτέλους- κάτι , έτσι ώστε η ακηδεμόνευτη, ταξική και πολιτική αλληλεγγύη να ηττηθεί. Όμως, κάνουν ένα πολύ μεγάλο λάθος, θεωρώντας ότι θα νικήσουν σε όλα τα μέτωπα. Ξεχνούν ότι όσες καταλήψεις και αν εκκενώσουν, όσες συλληψεις κι αν κάνουν, η ιστορία θα δικαιώσει όσες και όσους αγωνίστηκαν για τους μετανάστες και πλάι στις μετανάστριες, χτίζοντας πρωτοφανείς κοινότητες αλληλεγγύης και αγώνα, ξεπερνώντας κάθε είδους διαχωρισμό, με όραμα ένα καλύτερο αύριο.

 

Αλληλεγγύη στις εκκενωμένες καταλήψεις: Ορφανοτροφείο, κοινότητα Hurriya, κατάληψη επί της Λεωφόρου Νίκης 39, σε όλους /ες συλληφθέντες, μετανάστες/τριες.

 

10-100-1000αδες καταλήψεις ενάντια σε ‘να κόσμο γενικευμένης κρίσης.

 

ΥΓ. Προς εκείνα τα κομμάτια του ΣΥΡΙΖΑ που ακόμα και τώρα βγάζουν ανακοινώσεις περί αστυνομικής πρωτοβουλίας και καταγγέλουν Τοσκα κλπ. Σταματήστε πια το θέατρο του παραλόγου. Όσο και να πασχίζετε δεν πρόκειται να πείσετε κανέναν, ότι κυβέρνηση και κόμμα είναι 2 διαφορετικά πράγματα.Δεν πρόκειται να ξεπλύνετε τις πολιτικές σας επιλογές με τέτοιου είδους ανακοινώσεις.

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License