Τουρκία: «ΟΥΤΕ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ – ΟΥΤΕ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ»

νεολαίας του Κόμματος Εργασίας (ΕΜΕΡ)

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Εδώ και χρόνια στις χώρες μας και στην ευρύτερη περιοχή, επικρατεί μία κατάσταση πολέμου, βομβαρδισμών, κυμάτων προσφυγιάς, γενοκτονιών, πείνας και ανεργίας.

Οι ιμπεριαλιστικοί άξονες, Αμερική, ΝΑΤΟ, Ρωσία, Ευρωπαϊκή Ένωση, έχουν μετατρέψει την περιοχή σε κόλαση. Δημιουργούνται διαρκώς καινούργιες συμμαχίες που αλλάζουν τις ισορροπίες, πάντοτε εις βάρος των λαών μας και των γειτονικών λαών. Οι αστικές τάξεις των χωρών μας, συμμετέχουν ενεργά σ’ αυτά τα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Η πολιτική που ακολουθεί το κεφάλαιο στις χώρες μας, βάζει σε υποθήκη το μέλλον μας. Επιβάλλει την ανεργία και την πείνα σαν αναπόφευκτη μοίρα.

Εδώ και χρόνια, η αστική τάξη της Ελλάδας, συνεχώς επιτίθεται ενάντια στις κατακτήσεις και στα δικαιώματα εργατών και εργαζομένων, δημιουργώντας παράδεισο για περισσότερη εκμετάλλευση και κερδοφορία. Δεν υπάρχει κανένα εργατικό δικαίωμα και κατάκτηση, που να μην έχει μπει στο στόχαστρο του κεφάλαιου.

Στην Τουρκία, η αστική τάξη και οι εκπρόσωποί της, συνεχώς κάνουν λόγο για ανάπτυξη σε υψηλά επίπεδα. Όμως κρύβουν την τεράστια ανεργία, πείνα και φτώχια. Χωρίς άγρια εκμετάλλευση, δεν μπορεί να υπάρξει καπιταλιστική ανάπτυξη.

Η αστική τάξη της Τουρκίας, με την επεκτατική πολιτική αλλά και με την πολιτική του φιλελευθερισμού, συνεχώς προχωρεί σε ιδιωτικοποιήσεις, αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, ελεύθερες απολύσεις, κατάργηση του οκταώρου, της κοινωνικής ασφάλισης και των δικαιωμάτων.

Αυτές τις μέρες ζήσαμε μια απόπειρα πραξικοπήματος, αποτέλεσμα εσωτερικών ανταγωνισμών της αστικής τάξης. Το καθεστώς του Ερντογάν και η μερίδα του κεφαλαίου που αυτός εκπροσωπεί, από την πρώτη στιγμή μετέτρεψε την αποτροπή του πραξικοπήματος σε ευκαιρία για την ανασυγκρότηση της εξουσίας του. Όλα τα πραξικοπήματα έχουν στόχο τη συντριβή του κινήματος και των αγώνων.

Οι λαοί της Τουρκίας, οι εργάτες, οι εργαζόμενοι και οι μειονότητες, δεν τρέφουν καμιά ψευδαίσθηση ότι η αποτροπή του πραξικοπήματος θα οδηγήσει στην εξασφάλιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Ακριβώς το αντίθετο.

Για αυτό, οι εργάτες, οι εργαζόμενοι, η νεολαία, οι γυναίκες, οι διανοούμενοι, υψώνουν τη σημαία του αγώνα με στόχο την ανατροπή του καθεστώτος. Στις μεγάλες πόλεις της Τουρκίας και του Κουρδιστάν, όπως Άγκυρα, Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη, Ντιγιάρμπεκιρ, γίνανε μεγάλες διαδηλώσεις με συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων διαδηλωτών, με το σύνθημα:

«ΟΥΤΕ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ – ΟΥΤΕ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ».

Όπως ξέρουμε καλά, οι κατακτήσεις και οι αλλαγές γίνονται με αγώνες και θυσίες. Για αυτό βρισκόμαστε συνεχώς στους δρόμους, και ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή των εργατών και εργαζομένων.

Αγαπητοί σύντροφοι και φίλοι,

Οι αστικές τάξεις, σε κάποιες χώρες ‘’σφάζουν με το μπαμπάκι’’, σε κάποιες άλλες με τα τανκς. Και στις δύο περιπτώσεις, το καθήκον μας είναι να ανατρέψουμε το καπιταλιστικό σύστημά τους. Και ο μοναδικός δρόμος είναι ο αγώνας!

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Χαιρετίζουμε την κατασκήνωσή σας και εκφράζουμε την αληλεγγύη και συμπαράστασή μας στους αγώνες σας. Δεν μπορέσαμε να συμμετέχουμε στην κατασκήνωσή σας, όμως η καρδιά μας βρίσκεται μαζί σας.

Η κατασκήνωσή σας τελειώνει στις 8 του μήνα. Η δική μας ξεκινάει στις 10 του μήνα. Να είστε σίγουροι ότι παίρνουμε τη σκυτάλη με το ίδιο σύνθημα και τις ίδιες απαιτήσεις.

ΖΗΤΩ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ!
ΖΗΤΩ Η ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ!

Το Κεντρικό Συμβούλιο της νεολαίας του Κόμματος Εργασίας (ΕΜΕΡ)

Χαιρετισμός της νεολαίας του Κόμματος Εργασίας (ΕΜΕΡ)

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License