ΗΠΑ: Μανιφέστο 10 σημείων από το κίνημα «Οι ζωές των μαύρων μετράνε»

Ιούλιος 11, 2016

ΦΕΡΓΚΙΟΥΣΟΝ. ΜΙΣΟΥΡΙ.

Το κίνημα «Οι ζωές των μαύρων μετράνε», το οποίο αντιτίθεται στις φυλετικές διακρίσεις και την αστυνομική καταστολή, δημοσίευσε μανιφέστο 10 σημείων με τα αιτήματά του. Το σχέδιο ονομάζεται «Campaign Zero» («Εκστρατεία Μηδέν») και καλεί σε πολιτικές αλλαγές σε ομοσπονδιακό, πολιτειακό και τοπικό επίπεδο.

Το σχέδιο, το οποίο παραθέτει το «BBC» καλεί για:

• Να τεθεί τέλος στην έντονη αστυνόμευση, η οποία επιβάλλεται από την πολιτική «broken windows» (σπασμένα παράθυρα), η οποία έχει ως λογική την άκρως επιθετική πολιτική της Αστυνομίας απέναντι στην μικροπαραβατικότητα με σκοπό την πρόληψη.

• Να υπάρχει η επίβλεψη της κοινότητας στα πειθαρχικά παραπτώματα στα οποία θα υποβάλλονται οι αστυνομικοί.

• Να υπάρξουν νέα πρότυπα σύνταξης αναφορών όταν η Αστυνομία προβαίνει σε δολοφονικές επιθέσεις.

• Να γίνονται ανεξάρτητες έρευνες και διώξεις εναντίον των αστυνομικών παραβάσεων.

• Η φυλετική σύνθεση των Αστυνομικών Τμημάτων να αντανακλά τη σύνθεση των κοινοτήτων.

• Να αναγκάζονται οι αστυνομικοί να ενσωματώνουν κάμερα στην στολή τους.

• Περαιτέρω εκπαίδευση για τους αστυνομικούς.

• Τερματισμός της αστυνόμευσης με σκοπό το κέρδος.

• Τερματισμός της χρήσης στρατιωτικού εξοπλισμού από την Αστυνομία.

• Εφαρμογή συμβολαίου στα αστυνομικά συνδικάτα το οποίο να περιλαμβάνει την παρακράτηση των αστυνομικών όταν προβαίνουν σε παραπτώματα.

Το μανιφέστο συντάχθηκε με βάση την «πανεθνική ενημέρωση της Campaign Zero απαιτήσεις των διαδηλωτών, την έρευνα και την εισροή νέων μελών», όπως έγραψε στο Twitter ο Ντε Ρέι Μακ Κέσον, ηγέτης του κινήματος και άρτι αποφυλακισθείς από την σύλληψή του πριν λίγες μέρες.

Αξίζει να επισημανθεί ότι το συγκεκριμένο κίνημα αυξάνει την δύναμή του κάθε φορά που αστυνομικά όργανα προβαίνουν σε δολοφονίες Αφροαμερικανών, όπως αυτές που έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα στην Λουιζιάνα και την Μινεσότα.

http://www.ekirikas.com/%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CF%86%CE%AD%CF%83%CF%84%CE%BF-10-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CF%89%CE%BD-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%AF%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CF%86%CF%81/

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License