Τουρκία: νεκρή βρέθηκε νεαρή τρανς γυναίκα στην Κωνσταντινούπολη

Το εκτεταμένα καμένο σώμα μίας νεαρής τρανς γυναίκας που ήταν αγνοούμενη από την περασμένη εβδομάδα βρέθηκε στην άκρη ενός δρόμου στη Κωνσταντινούπολη.

Ήταν από τα τελευταία εγκλήματα μίσους που βρίσκει την τοπική και διεθνή LGBT κοινότητα σοκαρισμένη.

Η εργάτρια του σεξ Hande Kader εθεάθη τελευταία φορά μπαίνοντας στο αμάξι ενός πελάτη – και ο σύντροφός της σήμανε συναγερμό και κατέθεσε έκθεση εξαφάνισης όταν δεν επέστρεψε από την περασμένη εβδομάδα. Παρά του ότι το σώμα ήταν πολύ καμένο, η 22χρονη γυναίκα βρέθηκε στην γειτονιά Zekeriyakoy που θεωρείται πλούσια συνοικία, και αναγνωρίστηκε από τις προσθετικές στο νεκροτομείο της πόλης.

Πολιτικά ενεργή, την Kader, την βρίσκουμε σε πολλές φωτογραφίες να παίρνει μέρος σε διαδηλώσεις για τα LGBT δικαιώματα.

Έχει ακόμη αναφερθεί ότι είχε συλληφθεί σε μια τουλάχιστον περίπτωση.

Η δολοφονία της νεαρής τρανς γυναίκας έρχεται μόνον 2 εβδομάδες μετά την άγρια δολοφονία και αποκεφαλισμό ενός γκέι Σύρου πρόσφυγα, που έγινε λίγα μόνο μίλια από το σημείο που βρέθηκε καμένο το σώμα της Kader. Επρόκειτο για την περίπτωση του Muhammed Wisam Sankari, ο οποίος διέμενε στην Κωνσταντινούπολη αφότου εγκατέλειψε την Συρία και βρέθηκε βιασμένος και αποκεφαλισμένος. Το σώμα του ήταν άγρια κακοποιημένο και μπόρεσαν να τον αναγνωρίσουν από τα ρούχα που φορούσε.

Παρά του ότι η πόλη θεωρείται καταφύγιο για αρκετούς ανθρώπους που θέλουν να αποφύγουν τις διώξεις αλλά και τις πολεμικές συρράξεις στην Συρία και το Ιράκ, ωστόσο τα εγκλήματα μίσους κατά των LGBT προσφάτως έχουν εκτιναχθεί στα ύψη.

Την τελευταία εβδομάδα στην νότια πόλη της Μερσίνης, μια τρανς γυναίκα επιβίωσε μιας επίθεσης από μαχαιροβγάλτες κακοποιούς, ενώ συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ στην Πλατεία Ταξίμ της Ιστανμπούλ στην μνήμη της γυναίκας.

Παρότι η Τουρκία θεωρείται παραδοσιακά μία από τις πιο «ανεκτικές» χώρες της περιοχής, ένα πρόσφατο γκάλοπ από το κέντρο έρευνας PEW (PEW Research Center) δεικνύει ότι το 80% των Τούρκων πιστεύουν ότι η ομοφυλοφιλία είναι «ηθικά απαράδεκτη».

Φωτογραφίες της Hande το 2015, ενώ αντιστέκονται στην επίθεση της αστυνομίας στο Pride της Κωνσταντινούπολης (οι φωτογραφίες από kaosgl.com).

http://t-zine.gr/tourkia-to-akrotiriasmeno-soma-trans-gynekas-vrethike-kameno-se-dromo-tis-konstantinoupolis/

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License