Εκκλησία ΑΕ- Γιάννενα

Βλέπουμε λοιπόν, την εκκλησία να στέκεται εχθρικά απέναντι στην κοινωνία με τα πλούτη της μόστρα και τις φιλανθρωπίες ένα προκάλυμμα. Λογοκρισία, «μεμονωμένοι» βιασμοί, κατεδαφίσεις και απειλές, εκμετάλλευση και μια τεράστια περιουσία ανεκμετάλλευτων κτιρίων που στερούνται τη χρήση από την κοινότητα των πολιτών. Η εκκλησία είναι μιά χρεωκοπημένη επιχείρηση/μαγαζάκι στις πλάτες των ανθρώπων. Να απαλλαγούμε απ’ το βάρος της για να πράξουμε ελευθερα. Αυτή είναι η εκκλησία του ανθρωπισμού και της φώτισης. Να μας ζήσει το Υπουργείο δια βίου μάθησης και θρησκευμάτων! Ο αγώνας για ζωή και ελευθερία μας φέρνει ενάντια στην εκκλησία ούτε θεοί ούτε αφέντες

post image

Εκκλησία ΑΕ
-Δεκαετία του 50 : Αντιδράσεις για το βιβλίο «Ο τελευταίος πειρασμός». Ακολουθεί αφορισμός του Καζαντζάκη και κάψιμο των βιβλίων του .

-Δεκαετία του 80: επίθεσης «ευσεβών πιστών» σε κινηματογράφους που πρόβαλαν το «Ο τελευταίος πειρασμός».

-Ακολουθούν καλέσματα σε καψίματα και άλλων βιβλίων όπως το «Μν» του Μίμη Ανδρουλάκη, του «σατανικού» Χάρι Πότερ και πολλών πολλών άλλων .

-Στον κινηματογράφο αντίστοιχα έχει καλεσει σε μποϊκοτάζ σε σειρά «επικίνδυνων» ταινιών με πιο διακριτή την επίθεση στην ταινία «Agora», η οποία παρουσίαζε την δολοφονία της Υπατείας από την εκκλησία.

-Στο θέατρο κινείται δικαστικά εναντίον του θεατρικού «Corpus Christi» με χρήση του νόμου περί βλασφημίας .

Σίγουρα όμως η εκκλησία δεν αρκείται «να σώζει» τον κόσμο ασκώντας λογοκρισία. Εχουμε:

-Οι γνωστή υπόθεση Βατοπεδίου διαφθοράς και κατασπατάλησης δημόσιας περιουσίας.

-Υποθέσεις βιασμών από ιερείς κυρίως ανηλίκων: Πέτρος Παπουτσάκης, 2000 Σωτήρης Παπαδόπουλος, 20007

Ανδρέας Παπαϊωάννου, 2008

υπόθεση Αγρινίου, 2009

αρχιμανδρίτης Σπάρτης Φώτης Μακρής Στάθης, 2009

Παππά-Θεόκλητος, 2012

ιερέας στην Κύπρο, 2015

Αυτές είναι οι υποθέσεις που τα θύματα είχαν το θάρρος να τις αποκαλύψουν. Πόσες είναι αυτές που δεν θα μάθουμε ποτέ; Πολλές από τις υποθέσεις ακολούθησαν τη δικαστική οδό αλλά στις περισσότερες παρά τα αδιάσειστα στοιχεία ακολούθησαν κουκουλώματα και παραλείψεις .

-Κουκούλωμα βιασμού τροφίμου στο ίδρυμα Παπάφειο της Θεσσαλονίκης το οποίο είναι υπεύθυνος ο γνωστός χουντικός Άνθιμος. Ο ίδιος Άνθιμος το παρουσίασε σαν μεμονωμένο περιστατικό.

-Η εκκλησία με εντολή της στέλνει εναντίον της κατάληψης Ορφανοτροφείου ματ προκειμένου να κάνουν εκκένωση του κτιρίου. Όλ' αυτά εν γνώσει της εκκλησίας ότι μέσα μένουνε πρόσφυγες και ειδικά μικρά παιδιά. Το αποτέλεσμα είναι τα παιδιά να δέχονται επίθεση δακρυγόνων σε ένα κλειστό χώρο. Την επόμενη μέρα οι προσφυγές στέλνονται στις γνωστές κατασκηνώσεις απάνθρωπων συνθηκών. Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι το κτίριο γκρεμίστηκε με συνοπτικές διαδικασίες ενώ οι πρόσφυγες δεν έγιναν δεκτοί στο camp λόγω μη διαθεσιμότητας χώρου. Ένα άλλο σημαντικό γεγονός είναι ότι παρά τις άθλιες συνθήκες που βιώνουν οι πρόσφυγες η εκκλησία ένοιωσε την ανάγκη να γκρεμίσουν ένα κτίριο με φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης παρ όλο που είχαν ζητήσει λίγο χρόνο οι καταληψίες για να προλάβουν να βγάλουν τα πράγματα έξω.

Είναι γνωστή η υποκρισία της εκκλησίας (και της δικαιοσύνης) σε ζητήματα που αφορούν την ίδια όπως οι βιασμοί, αλλά και η τάση της να δείχνει υπερβάλλοντα ζήλο στις κατεδαφίσεις κτιρίων που αξιοποιούνται σε στιγμές ανάγκης (ορφανοτροφείο).Να μην ξεχνάμε το κομμένο ρεύμα στον εκχ «σχολείο» και τα ατέλειωτα δημόσια κτίρια που ανήκουν στην εκκλησία και μένουν αναξιοποίητα. Πιο συγκεκριμένα, στα Γιάννενα η Μητρόπολη έχει στην ιδιοκτησία της πολλά από τα κτίρια/σπίτια της πόλης, τα οποία και διαχειρίζεται για να πλουτίζει όπως επίσης και τα περισσότερα κληροδοτήματα.
Βλέπουμε λοιπόν, την εκκλησία να στέκεται εχθρικά απέναντι στην κοινωνία με τα πλούτη της μόστρα και τις φιλανθρωπίες ένα προκάλυμμα.
Λογοκρισία, «μεμονωμένοι» βιασμοί, κατεδαφίσεις και απειλές, εκμετάλλευση  και μια τεράστια περιουσία ανεκμετάλλευτων κτιρίων που στερούνται τη χρήση από την κοινότητα των πολιτών. Η εκκλησία είναι μιά χρεωκοπημένη επιχείρηση/μαγαζάκι στις πλάτες των ανθρώπων.
Να απαλλαγούμε απ’ το βάρος της για να πράξουμε ελευθερα.


Αυτή είναι η εκκλησία του ανθρωπισμού και της φώτισης.
Να μας ζήσει το Υπουργείο δια βίου μάθησης και θρησκευμάτων!

Ο αγώνας για ζωή και ελευθερία μας φέρνει ενάντια στην εκκλησία

 
ούτε θεοί ούτε αφέντες

Xειρονομία – Αντιεξουσιαστική Κίνηση

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License