Ενημερωτικό από τη δίκη του συντρόφου από τα Προσφυγικά

Την Πέμπτη 25/8 έγινε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Ευελπίδων, όπου δικάστηκε ο σύντροφος που είχε συλληφθεί το προηγούμενο βράδυ στα Προσφυγικά Αλεξάνδρας. Οι δικαστές ως πολιτικά εγκάθετοι απέδωσαν ποινή δυο μηνών με τρια χρόνια αναστολή.

 Το βράδυ της Τετάρτης 24/8 ένας σύντροφος της κοινότητας των Προσφυγικών Αλεξάνδρας υποβλήθηκε σε βίαιο έλεγχο από ομάδα Ζήτα, ενώ επέστρεφε από τη συγκέντρωση αλληλεγγύης και την έκτακτη συνέλευση στην κατάληψη Νοταρά. Έγινε προσαγωγή στο ΑΤ Αμπελοκήπων και στη συνέχεια του απαγγέλθηκε κατηγορία για απείθια στην εξακρίβωση των στοιχείων του (παρότι ο σύντροφος δήλωσε τα στοιχεία του στο ΑΤ) και μεταφέρθηκε στην ΓΑΔΑ με άνωθεν εντολή.
 Την Πέμπτη από τις 11 έγινε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Ευελπίδων, όπου μεταφέρθηκε με καθυστέρηση ο σύντροφος για να δικαστεί. Η έξοδος του συντρόφου από το κλουβάκι της μπατσαρίας (κρατήθηκε μέσα πάνω από μια ώρα) συνοδεύτηκε από δυνατά συνθήματα. Υπήρχε παρουσία μιας διμοιρίας και υψηλόβαθμων μπάτσων (με πολιτική περιβολή) οι οποίοι καταφανώς βρίσκονταν εκεί για να «μελετήσουν» τους αλληλέγγυους και την δίκη με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
 Η δίκη έγινε αργά το απόγευμα. Ο δικαζόμενος σύντροφος δεν χρειαζόταν υπεράσπιση δικηγόρου. Οι δικαστές προσπαθούσαν πρώτα να αποτρέψουν και μετά να διακόψουν την ομιλία του αγωνιστή. Κατόπιν λεκτικής παρέμβασης αλληλέγγυων, η προεδρεύουσα απείλησε με συλλήψεις. Ο δικαζόμενος σύντροφος κατέδειξε την γελοιότητα των ισχυρισμών των μπάτσων και το πολιτικό υπόβαθρο του ποταπού κατηγορητηρίου. Ωστόσο, οι δικαστές ως πολιτικά εγκάθετοι απέδωσαν ποινή δυο μηνών με τρια χρόνια αναστολή. Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου και στο προαύλιο πριν αποχωρήσουν.


ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ, ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ, ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ' ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ
ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΙ ΚΙ  ΟΧΙ ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ

από Καταλαβα 28/08/2016 12:59 πμ.


Δηλαδη για απειθια εφαγε 2 μηνες με 3 χρονια αναστολη ή υπηρχαν κι αλλες κατηγοριες ?

...

από globe 28/08/2016 2:31 πμ.


Ναι. Για απείθια στην εξακρίβωση των στοιχείων του .Επειδή δεν  είπε το όνομά του στους ζητάδες, που δεν τον ρώτησαν ποτέ.Επειδή δεν είχε ταυτότητα, που δεν τον άφηναν να ανέβει σπίτι του να την πάρει, επειδή κάποιος συγγενής έφερε το διαβατήριό του στο Α.Τ., όπου ο ίδιος ζητούσε να τον πάνε, εφόσον οι ζητάδες δεν τον άφηναν να φύγει ενώ τον είχαν σταματήσει κάτω από το σπίτι του.

Δεν υπήρχαν άλλες κατηγορίες.

από Καταλαβα 28/08/2016 7:26 πμ.


Δηλαδη για απειθια εφαγε 2 μηνες με 3 χρονια αναστολη ή υπηρχαν κι αλλες κατηγοριες ?

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License