Για δικαστήρια Ρουβίκωνα


Σύντροφοι μπορεί κάποιος να κάνει ενημέρωση για το δικαστήριο των συντρόφων του Ρουβίκωνα για την επίθεση στα διόδια? Επειδή μου είπαν οτι ανέβηκε ενημέρωση στο facebook αλλα εγώ δεν έχω και θέλω να ενημερωθώ. Οι σύντροφοι τι είπανε για τις κατηγορίες? Τις αποδέχτηκαν ή της αρνήθηκαν? Υπήρχε κάποιο στοιχείο για αυτούς? Έγινε επ αυτοφώρο η σύλληψη? Θα ανέβει κάπου το τι δήλωσαν οι σύντροφοι? Τι ποίνες φάγανε τελικά?

Αν μπορει κάποιος υπεύθυνη ενημέρωση

από @ 31/08/2016 6:37 μμ.


Ενημέρωση από την δίκη των συντρόφων του Ρουβίκωνα και τις ποινές που τους επιβλήθηκαν

 

Οι 10 συλληφθέντες σύντροφοι του Ρουβίκωνα μετά την δράση στα διόδια και την σύλληψη τους την Δευτέρα 29/08, πέρασαν αυτόφωρο το μεσημέρι της Τρίτης 30/08 στην Κόρινθο.

 

Οι κατηγορίες ήταν

 

 

Παράνομη βία – αθωώθηκαν όλοι καθώς δεν υπήρχε βία σε φυσικά πρόσωπα
Διατάραξη συγκοινωνιών – ένοχοι όλοι
Διακεκριμένες φθορές – ένοχοι οι 8, ενώ οι δύο οδηγοί θεωρήθηκαν άμεσοι συνεργοί και καταδικάστηκαν ωε τέτοιοι.
Παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία – ένοχοι όλοι (οι βαριοπούλες θεωρήθηκαν ως όπλα και μάλιστα παράνομα)
Άρνηση δακτυλοσκόπησης και φωτογράφισης – ένοχοι οι 9

 

Παρόλο που το δικαστήριο ήταν πλημμελειοδικείο, ξεκίνησαν τις ποινές από τους 18 μήνες και πρόσθεταν τις επόμενες ποινές σε αυτούς. Άλλωστε ήταν φανερή η προσπάθεια των δικαστών να υπερβούν αθροιστικά , στο σύνολο των ποινών τους 36 μήνες (το όριο για να ζητηθεί αναστολή) για να υπάρξει οικονομική εξόντωση των συντρόφων, ή να βρεθούν φυλακισμένοι όσοι δεν θα μπορούν να πληρώσουν.

 

Επίσης η εισαγγελέας, που είναι γνωστή στην περιοχή για τις παρατυπίες της και το επανέλαβε κατά την διάρκεια της δίκης των συντρόφων, υπήρξε εριστική προς τους συντρόφους ενώ προσπαθούσε με στημένες και άσχετες με την δίκη ερωτήσεις να τους παγιδεύσει.

 

Από το σύνολο των 10 συντρόφων, οι 8 καταδικάστηκαν σε 37 μήνες φυλάκισης, εξαγοράσιμους προς 5 ευρώ την ημέρα και χίλια ευρώ για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Οι 2 οδηγοί των αυτοκινήτων καταδικάστηκαν σε 28 και 29 μήνες φυλάκισης αντίστοιχα, o ένας με αναστολή ενώ ο δεύτερος χωρίς αναστολή αλλά με εξαγοράσιμη ποινή προς 5 ευρώ την ημέρα. Επίσης και οι δυο καταδικάστηκαν σε επιπλέον χίλια ευρώ έκαστος για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

 

Οι σύντροφοι αφέθηκαν ελεύθεροι αφού άσκησαν έφεση, καθώς οι ποινές ήταν εφέσιμες.

 

Με πληροφορίες της Mpalothia
http://mpalothia.net/enimerosi-apo-tin-diki-ton-syntrofon-…/

από @ 31/08/2016 9:38 μμ.


Δεν έβαλες το πιο σημαντικό σύντροφε στην ενημέρωση. Τι είπαν οι ίδιοι οι σύντροφοι κατα  την απολογία τους. Αυτό νομίζω σε μια πολιτική δίκη όπως αυτή αλλά και δεκάδες άλλες είναι σημαντικό. Οπότε μπορεί κάποιος να ενημερώσει τι δήλωσαν οι σύντροφοι στο δικαστήριο?

από @ 01/09/2016 11:47 πμ.


Σύντροφοι νομίζω πως επειδή οι σύντροφοι πιάστηκαν στην ουσία επ αυτοφώρο με τις βαριοπούλες στο αμάξι και τα full face κλπ θεωρώ οτι ανέλαβαν την ευθύνη της συμβολικής επίθεσης και για αυτό και τέτοιες ποινές. Αν και δεν μπορώ να καταλάβα γιατί στο κομμάτι της άρνησης δακτυλοσκόπησης είναι ένοχοι οι 9 και όχι και οι 10. Δηλαδή ο 10ος έδωσε αποτυπώματα σε αντίθεση με τους άλλους 9?

@

από @ 02/09/2016 1:41 πμ.


Και άμα ο 10ος/η έδωσε αποτυπώματα ποιο είναι το πρόβλημα; Δικαιωμά του/της δεν είναι; Ποιος λέει οτι η μόνη σωστή επιλογή είναι το να μη δώσεις αποτυπώματα;


Έχουν ανοιχτεί δύο διαφορετικά προφίλ στο Facebook για οικονομική ενίσχυση και είναι κάπως μπέρδεμα όλο αυτό.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License