post image

ΤΟ R-CHANNEL ΒΡΩΜΑΕΙ ΦΑΣΙΣΜΟ

 

Την Τρίτη 23 Αυγούστου το τοπικό θρακικό κανάλι «R Channel» φιλοξένησε στο δελτίο ειδήσεων τον βουλευτή Θεσσαλονίκης του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής δίνοντας του απλόχερα τη δυνατότητα να εκφέρει τις μισάνθρωπες και μισαλλόδοξες απόψεις αυτού και του κόμματός του δημόσια. Με αφορμή την επίσκεψη των χρυσαυγιτών στο Επαγγελματικό-Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης, καναλάρχης και δημοσιογράφοι άδραξαν την ευκαιρία -για ακόμα μία φορά κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους- να προβάλλουν, να σιγοντάρουν και να προωθήσουν τόσο τις δράσεις όσο και τις θέσεις των νοσταλγών του Χίτλερ παρέχοντας τους απροκάλυπτα χώρο στο δημόσιο διάλογο.

Το χρονικό σημείο που το καρκίνωμα που φέρει το όνομα «Χρυσή Αυγή» αποφάσισε να κάνει την εμφάνιση του στην πόλη της Κομοτηνής και να διαδράσει με τοπικούς παράγοντες κάθε άλλο παρά τυχαίο δεν είναι. Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών η πόλη αδειάζει και οι φασίστες βγαίνουν αναθαρρημένοι  από τις τρύπες τους σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να δικαιολογήσουν κάπως την ύπαρξή τους. Μία πρακτική που έχουν ακολουθήσει και στο παρελθόν με την περσινή εκδήλωσή τους στο ξενοδοχείο Κυρίδης, αλλά και φέτος με τα γεγονότα της 24ης Ιουλίου στην κεντρική πλατεία της πόλης, στα οποία βρήκαν την ευκαιρία να ξεμυτίσουν, εναντιωμένοι σε συγκέντρωση που καλέστηκε από το τουρκικό προξενείο προς στήριξη της «δημοκρατικά» εκλεγμένης τουρκικής κυβέρνησης. Για μια ακόμη φορά απέδειξαν τη θρασυδειλία τους «παρεμβαίνοντας» σε μια άδεια πόλη.

Σε μια ρευστή πραγματικότητα  έντονων κοινωνικών και πολιτικών μεταβολών σε παγκόσμια κλίμακα κράτος και Ε.Ε. υιοθετούν ολοκληρωτικές πολιτικές και φασιστικές πρακτικές,  χρησιμοποιώντας πρόσφυγες και μετανάστες ως αποδιοπομπαίους τράγους σε ένα σύστημα που καταρρέει. Στρατόπεδα συγκέντρωσης, κλειστά σύνορα, επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών δυνάμει της συμφωνίας Ε.Ε- Τουρκίας σε παραλληλία με το διαρκώς οξυμένο  αίσθημα ισλαμοφοβίας που αναπαράγεται στο δυτικό κόσμο, δικαιώνουν και νομιμοποιούν την πολιτική ατζέντα των νεοναζί. Το πρόσφατο κλείσιμο των τριών καταλήψεων στέγασης προσφύγων και μεταναστών στη Θεσσαλονίκη με την αγαστή συνεργασία του κράτους, των κατασταλτικών μηχανισμών του και της εκκλησίας απαντώμενο με τη δολοφονική επίθεση -προ ολίγων ημερών- κατά της κατάληψης στέγασης Νοταρά 26, αποδεικνύουν τα παραπάνω.

Εντός των ανωτέρω πλαισίων προβήκαμε την Παρασκευή 2 Σεπτέμβρη σε αντιφασιστική παρέμβαση στο τοπικό κανάλι «R Channel» στη διάρκεια του οποίου ο υπεύθυνος του καναλιού έλαβε μια τελευταία προειδοποίηση ως προς τα όρια της διακριτικής ευχέρειας που έχει αυτός και το κανάλι του όσον αφορά φασίστες και νεοναζί. Πετάχτηκαν τρικάκια, ακούστηκαν συνθήματα ενώ πανό κρεμάστηκε στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής.

ΚΑΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ


ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Εικόνες:

από @ 05/09/2016 3:14 μμ.


την συγκεντρωση στης 24 ιουλιου δεν την καλεσε το προξενειο αλλα το ΚΙΕΦ/DEP ενα κομμα τουρκοφωνων της θρακης με αιτηματα καποια δικαιωματα για την μειονοτητα  και στην αντισυγκεντρωση δεν υπηρχαν χρυσαυγιτες μονο μερικοι εθνικοφρωνες απο τον εβρο 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License