Ρουβίκωνας: Θα υπερασπιστούμε την αντιφασιστική νίκη στον Αγ. Παντελεήμονα

Λοιπόν, αυτά τα γραφεία και οι φασίστες τους θα φύγουν με κάθε τρόπο. Οι αντιφασίστες θα περιφρουρήσουν την αντιφασιστική νίκη στην γειτονιά του Αγ. Παντελεήμονα. Το ακροδεξιό οργανωμένο έγκλημα δεν θα επιστρέψει, η παιδική χαρά δεν θα ξανακλείσει, "φάλαγγες" δεν θα ξαναστηθούν, ας το καταλάβουν και οι φασίστες, και τα ΜΜΕ, και οι καθεστωτικοί σχολιαστές και πάνω από όλα το κράτος. Την Κυριακή 18 Σεπτέμβρη να στηρίξουμε όλοι, με αποφασιστικότητα, τις κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση της γειτονιάς από τη φασιστική απειλή.

Την Κυριακή 18 Σεπτέμβρη οι φασίστες της Λ.Ε.Π.ΕΝ. με ανακοίνωσή τους καλούν στα επίσημα εγκαίνια των γραφείων τους στην οδό Υγείας στον Αγ. Παντελεήμονα. Ήδη βέβαια από τα τέλη Αυγούστου και σύμφωνα με την ιστοσελίδα τους, υποτίθεται πως  τα γραφεία είναι ανοιχτά κάθε Δευτέρα και Σάββατο 7.00-9.00 μ.μ..

Μέχρι στιγμής οι μόνοι που βρέθηκαν στα γραφεία τους όλον αυτό τον καιρό ήταν οι αντιφασίστες του Άγ. Παντελεήμονα. Και μάλιστα 2 φορές, Δευτέρα 7.00 το απόγευμα, ανενόχλητη η αντιφασιστική παρουσία, τη μία φορά απέκλεισε τα γραφεία τους, τη δεύτερη φορά επιχείρησε εισβολή στο εσωτερικό τους χρησιμοποιώντας βαριοπούλες για να ρίξει τον τοίχο. Μάλιστα και για τις 2 αυτές φορές έχουν αναρτηθεί και σχετικά βίντεο στο διαδίκτυο Η επιχειρησιακή δεινότητα των εθνικιστών, η υπευθυνότητα και το σθένος τους, αποδείχθηκαν ακόμα μία φορά με τον στρατηγικό ελιγμό της ολοκληρωτικής τους εξαφάνισης...

Έχει κοστίσει στην ευρύτερη ακροδεξιά, η απώλεια, του υποτιθέμενου "εθνικιστικού κάστρου" του Αγ.  Παντελεήμονα.  Η πιο σοβαρή έως τώρα προσπάθεια του ελληνικού φασισμού να αποκτήσει κινηματικό προφίλ, μια προσπάθεια που χαιρετίστηκε από όλες τις καθεστωτικές δυνάμεις και τα media σαν "τα Εξάρχεια του άλλου άκρου", απέτυχε με πάταγο.

Από τη Βίλα Αμαλία, που μέχρι την καταστολή της,  ήταν το ακατάβλητο τείχος στην εξάπλωση των Χρυσαυγίτικων ταγμάτων εφόδου, τους αγώνες συντρόφων/ισσών, συλλογικοτήτων, καταλήψεων και εγχειρημάτων  έως την δημιουργία του αντιφασιστικού στεκιού "Δίστομο" πάνω στην πλατεία του Αγ. Παντελεήμονα, οι αναρχικοί, το ανταγωνιστικό κίνημα, οι αντιφασίστες έδωσαν μάχες και πήραν αυτή τη νίκη.

Οι φασίστες, έκαναν στο μεταξύ κάποιες προσπάθειες να πατήσουν ξανά  πόδι  στην γειτονιά. Κάτι με την προεκλογική επίσκεψη αστραπή Κασιδιάρη, κάτι με τη Λ.Ε.Π.ΕΝ. ξανά πριν λίγους μήνες. Απέτυχαν και πάλι αλλά φαίνεται πως δεν έχουν εγκαταλείψει οριστικά την ιδέα. Αυτή την περίοδο  δεν είναι η Χρυσή Αυγή αλλά μιά διάσπασή της με το πιασάρικο για ακροδεξιούς αρκτικόλεξο Λ.Ε.Π.ΕΝ.

Και είναι λογικό να μην εγκαταλείπουν.

Γιατί δεν είναι μόνο πολιτικό το κόστος που αντιμετώπισαν. Για να γίνει κατανοητό τι ήταν το "εθνικιστικό κάστρο" του Αγ. Παντελεήμονα, ο αρχηγός αυτής της Λ.Ε.Π.ΕΝ. είναι ο πρώην Χρυσαυγίτης Χρήστος Ρήγας. Ο φυρερίσκος διατηρούσε το νυχτερινό κέντρο ΠΥΛΕΣ στην πλατεία. Μαγαζί  που αποτελούσε σημείο αναφοράς για τα μαφιόζικα  κυκλώματα της περιοχής και όχι μόνο. Το όνομα του συγκεκριμένου υπάρχει και σε δικογραφίες  για κυκλώματα μπράβων καθώς και σε συμβόλαια θανάτου και δολοφονίες. Αυτή ήταν η στελεχιακή βάση πίσω από τις "επιτροπές κατοίκων" και τα μαχαιρώματα των μεταναστών, αυτός ο συνδυασμός "εκτός νόμου επιχειρηματικότητας" και πολιτικής σπέκουλας. Φυσικά και θέλουν να γυρίσουν πίσω στα παλιά λημέρια. Φυσικά και τους ενοχλεί που το στέκι Δίστομο άνοιξε οριστικά την παιδική χαρά, που δεν υπάρχουν "φάλαγγες" από έφηβους να μαχαιρώνουν μετανάστες, που δεν υπάρχει η παλιά άνεση να γίνονται μαύρες δουλειές και νταραβέρια.

 

Προφανώς ο Ρήγας  θέλοντας να δοκιμάσει την τύχη του, περνώντας από τον υπόκοσμο στον συγγενή χώρο του παραγοντισμού στην ακροδεξιά (η και τη δεξιά πολυκατοικία όπως ακούγεται),  επιχειρεί να πάρει πάνω του την διεκδίκηση του Αγ. Παντελεήμονα με τον πιο προκλητικό τρόπο: την ημέρα της δολοφονίας από την Χρυσή Αυγή  του αντιφασίστα αγωνιστή Παύλου Φύσσα.

Δεν είναι δύσκολο να τραβήξεις τα φώτα της δημοσιότητας αν είσαι τόσο αλήτης. Αλλά το θράσος δεν φτάνει. Ο στρατηγικός ελιγμός της εξαφάνισης δεν μπορεί να διαρκέσει για πάντα. Την ημέρα της δολοφονίας του Φύσσα η Λ.Ε.Π.ΕΝ. ανακοίνωσε τα επίσημα εγκαίνια. Από εκεί και πέρα ή θα εμφανίζονται ή θα φύγουν οι φασίστες.

Λοιπόν, αυτά τα γραφεία και οι φασίστες τους θα φύγουν με κάθε τρόπο. Οι αντιφασίστες θα περιφρουρήσουν την αντιφασιστική νίκη στην γειτονιά του Αγ. Παντελεήμονα. Το ακροδεξιό  οργανωμένο έγκλημα δεν θα επιστρέψει, η παιδική χαρά δεν θα ξανακλείσει, "φάλαγγες" δεν θα ξαναστηθούν, ας το καταλάβουν και οι φασίστες, και τα ΜΜΕ, και οι καθεστωτικοί σχολιαστές και πάνω από όλα το κράτος.

Την Κυριακή 18 Σεπτέμβρη να στηρίξουμε όλοι, με αποφασιστικότητα, τις κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση της γειτονιάς από τη φασιστική απειλή.

ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ.

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License