Πάνος Μιχαλάκογλου, για τις κινητοποιήσεις στις ΗΠΑ και το θεσμό της φυλακής

Καθεστώς δουλείας και σκλαβιάς, κινητοποιήσεις στις ΗΠΑ, Φώτης Τζιώτζης

Είναι τεράστιο το χρονικό διάστημα που έχει αφιερωθεί από τους εξουσιαστές στην τελειοποίηση του καθεστώτος δουλείας και σκλαβιάς των ανθρώπων. Η δίψα τους φαίνεται στις συνεχόμενες ‹‹βελτιώσεις›› των φυλακών, στις νέες εφαρμογές εγκλεισμού και παρακολούθησης, στο καλά στημένο σύστημα σωφρονισμού των μαζών. Ένα οφθαλμοφανές παράδειγμα της ξευτίλας του καλά εφαρμοσμένου καπιταλιστικού ονείρου, που είναι οι ΗΠΑ, είναι ο τρόπος λειτουργίας της εκεί κοινωνίας, ξεκινώντας από αιώνες βασανισμών και σκλαβιάς, συνεχίζοντας σε εκπολιτισμένους νόμιμους τρόπου δουλείας. Οι οποίοι εφαρμόζονται σε περίπτωση που το άτομο αποκλίνει από τους κανόνες που θέτει κράτος και εξουσία. Οι φυλακές της αμερικής είναι μία τεράστια κερδοφόρα επιχείρηση βάζοντας τους κρατούμενους να δουλεύουν σε πολυεθνικές, εξυπηρετώντας συμφέροντα εξουσιαστών, καθιστώντας τους εαυτούς τους δεσμοφύλακες με την επιβολή από τους μπάτσους εργασιών μέσα στην φυλακή. Αυτή την στιγμή στις ΗΠΑ εξελίσσεται ένας αγώνας φυλακισμένων ενάντια στην σκλαβιά, την αστυνομική βία και τις δολοφονίες των μαύρων. Από τότε μέχρι σήμερα τίποτα δεν έχει αλλάξει, οι ρατσιστές και οι εξουσιαστές συνεχίζουν να πατάν στα σκυμμένα κεφάλια όσων έχουν αποδεχτεί την ήττα τους και έχουν παραδοθεί στην άβουλη εκμετάλλευση των ζωών τους. Ο μόνος αξιοπρεπής δρόμος κάθε αγωνιζόμενου ανθρώπου είναι ο αγώνας για ελευθερία μέχρι το σπάσιμο των δεσμών που μας έχουν περάσει όσοι επιδιώκουν την εξουσία πάνω σε άλλους. Στέκομαι αλληλέγγυος στον αγώνα των φυλακισμένων και θέλω να αναφέρω, γιατί η ιστορία δεν ξεχνιέται, την περίπτωση του Τζώρτζ Τζάκσον που πάνω στην απόπειρά του να αποδράσει από τις φυλακές δολοφονήθηκε από φρουρό στις 21 Αυγούστου 1971. Η απόδραση είναι η μόνη αδιαπραγμάτευτη επιλογή κάθε φυλακισμένου αναρχικού, αλλά η πορεία του μέχρι εκείνη τη στιγμή οφείλει να είναι ο αγώνας ενάντιας σε κάθε καταπάτηση της αξιοπρέπειας και της προσωπικότητάς του.

Μπορεί στην ελλάδα οι συνθήκες να μην φαίνονται τόσο βάρβαρες όπως στην αμερική, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι και εδώ δεν εφαρμόζεται το ίδιο σύστημα δουλείας. Με συνεργασία φυλακών-εταιρειών, με ανταλλαγή εργασίας με μέρες ελευθερίας, με ανταμοιβές σε ρουφιάνους και ο κάδος σκουπιδιών δεν έχει πάτο… Το πρόσωπο της εξουσίας απαρτίζεται από μπάτσους, φασίστες, δικαστές ρουφιάνους, καλοθελητές συνεργάτες των μπάτσων και πάει λέγοντας. Μια περίπτωση στημένης σκευωρίας από τα καθάρματα της εξουσίας είναι αυτή του φίλου Φώτη Τζιώτζη, όπου η εκδικητικότητα των μπάτσων είναι φανερή σε όλο της το μεγαλείο. Η μανία τους απέναντι σε κάθε αναρχικό είναι χρόνια ξεκάθαρη και ο πόλεμός μας οξύνεται μέρα με τη μέρα. Στέκομαι δίπλα στον φίλο μου καθώς και σε όποιον αναρχικό αγωνίζεται εντός ή εκτός των τοιχών.

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΚΑΘΕ ΦΥΛΑΚΗΣ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΓΥΡΩ ΜΑΣ

ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

Φυλακές Νιγρίτας
Παναγιώτης Μιχαλάκογλου

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License