Αλληλεγγύη στον αναρχικό Θ. Σίψα

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ Θ. ΣΙΨΑ που διώκεται βάσει σκευωρίας για τον εμπρησμό της Marfin ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Πρωτοδικείο Αθηνών/οδό Δέγλερη, Δευτέρα 19/9 , 9.00 π.μ.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ Θ. ΣΙΨΑ

που διώκεται βάσει σκευωρίας για τον εμπρησμό της Marfin


Την 5 Μάη του 2010, ημέρα γενικής απεργίας, χιλιάδες κόσμου κατέβηκαν δυναμικά στο δρόμο για να διαδηλώσουν ενάντια στη ψήφιση του πρώτου μνημονίου. Η ημέρα εκείνη, όπου είχε αναπτυχθεί ένα εξεγερσιακό κλίμα, στιγματίστηκε ανεπανόρθωτα από τον θάνατο τριών ανθρώπων μέσα στην τράπεζα Marfin, όταν άτομα έβαλαν φωτιά στο κτίριο παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι υπήρχαν μέσα εγκλωβισμένοι εργαζόμενοι. Ανεξάρτητα από τις ευθύνες του ιδιοκτήτη της τράπεζας Βγενόπουλου και της διοίκησής της (δεν υπήρχε έξοδος κινδύνου, δεν λειτούργησε το σύστημα πυρασφάλειας και η τράπεζα λειτουργούσε σαν να μην έτρεχε τίποτα στο κέντρο της Αθήνας), η πράξη αυτών των ατόμων ήταν δολοφονική, αντικινηματική και αντικοινωνική και έβαλε φρένο στην ανάπτυξη της κοινωνικής και ταξικής αντεπίθεσης απέναντι στους κυρίαρχους. Αυτό το γεγονός χρησιμοποιήθηκε από την κυριαρχία, μέσω των Μ.Μ.Ε, για να καταδικάσει την κοινωνική αντιβία που δίκαια εκφράζεται από κομμάτια του κόσμου του αγώνα απέναντι στη βία των εξουσιαστών που απαιτούν να έχουν το μονοπώλιό της. Χρησιμοποιήθηκε για να αποδυναμώσει και κατακερματίσει το κίνημα και για να στοχοποιήσει και κατασυκοφαντήσει τα πιο ριζοσπαστικά του κομμάτια, τους αναρχικούς αγωνιστές/στριες.

 

Η ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

 

Ένα χρόνο μετά, το 2011, ξεκινά το στήσιμο της σκευωρίας, όπου η αστυνομία προσαγάγει τρία άτομα που δραστηριοποιούνται στον αναρχικό χώρο με μόνο στοιχείο ένα “ανώνυμο” σημείωμα που έφτασε με κάποιο αδιευκρίνιστο τρόπο στα χέρια της αστυνομίας. Οι προσαχθέντες, μεταξύ των οποίων και ο Θ.Σίψας, αρνούνται όλες τις κατηγορίες λέγοντας, όχι μόνο πως δεν έχουν καμία σχέση με τον εμπρησμό της Marfin, αλλά και δηλώνοντας κατηγορηματικά πως “στην κουλτούρα, την ορολογία, στην πρακτική των αναρχικών, δεν χωράνε οι όροι παράπλευρη απώλεια ή αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή” και από τη δικογραφία δεν προκύπτουν στοιχεία που να συνδέουν τα συγκεκριμένα άτομα με τον εμπρησμό της Marfin που οδήγησε στο θάνατο τριών ανθρώπων. Την 1/2/13 ο Θοδωρής Σίψας καλείται να καταθέσει στον ανακριτή και με την σκευωρία να βαθαίνει, τον μετατρέπουν από μάρτυρα, κατηγορούμενο για τον εμπρησμό της τράπεζας, στοχοποιώντας τον στην πραγματικότητα γιατί είναι αναρχικός και γιατί ήταν ένας από τους χιλιάδες που κατέβηκαν εκείνη την ημέρα στο δρόμο.

 

Φτάνοντας μέχρι σήμερα, συνεχίζεται απρόσκοπτα η επιβολή του σύγχρονου ολοκληρωτισμού, με τη φτώχεια και την εξαθλίωση να αγγίζει όλο και μεγαλύτερα κομμάτια της κοινωνίας. Κυβερνήσεις έπεσαν, νέες πολιτικές δυνάμεις αναδύθηκαν που καπηλεύτηκαν τους αγώνες της προηγούμενης περιόδου, που εκμεταλλεύτηκαν τον φόβο και την αμηχανία της κοινωνίας και τα αδιέξοδα των αγώνων. Εγκαθιδρύεται μόνιμα το καθεστώτος έκτακτης ανάγκης, με τη διαρκή αναβάθμιση των μηχανισμών καταστολής και των μέσων επιτήρησης και ελέγχου. Ενώ με τη δίωξη όσων θεωρούνται εσωτερική απειλή- δηλαδή όσων αντιστέκονται στους σχεδιασμούς της κυριαρχίας- κράτος και κεφάλαιο στοχεύουν στην τρομοκράτηση, μέσω της παραδειγματικής τιμωρίας των αγωνιστών και την άγρια καταστολή των αγώνων, ολόκληρης της κοινωνίας ώστε να την καθυποτάξουν .

 

Στις 19/9 στο Πρωτοδικείο Αθηνών διεξάγεται η δίκη του Θ. Σίψα που κατηγορείται βάσει σκευωρίας για τον εμπρησμό της Marfin. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας αναγνωρίζοντας στο πρόσωπό του κάθε έναν/μία από εμάς που συμμετέχουμε στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες που διεξάγονται. Προσυπογράφοντας πως οι τακτικές που φέρουν παράπλευρες απώλειες εντάσσονται στις αντιλήψεις και την κουλτούρα του κόσμου της εξουσίας, της καταπίεσης, των ανισοτήτων, των διαχωρισμών και όχι του κόσμου που αγωνιζόμαστε να οικοδομήσουμε. Ενός κόσμου ισότητας, ελευθερίας, αλληλεγγύης.

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Πρωτοδικείο Αθηνών/ οδό Δέγλερη, Δευτέρα 19/9, 9.00 π.μ.

 

 

 αναρχικό-αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια

Αριστοβούλου κ' Πυλάδου, Κ. Πετράλωνα

stekiantipnoia.espivblogs.net

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License