Με το χειρότερο τρόπο ολοκληρώθηκε το επεισοδιακό διήμερο στη Μυτιλήνη. Σε συνέχεια των επεισοδίων που προηγήθηκαν και της έντασης που προκλήθηκε, πρόσφυγες έβαλαν φωτιά και έκαψαν όλο τον καταυλισμό. 

Η μεγάλη φωτιά ξεκίνησε γύρω στις οχτώ το βράδυ , όταν –σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες– στον καταυλισμό απλώθηκε η φήμη ότι λόγω των επεισοδίων που προηγήθηκαν, θα ακολουθούσαν μαζικές απελάσεις. Φήμη που ώθησε ομάδα προσφύγων να επιχειρήσει να κατέβει στην πόλη σε πορεία διαμαρτυρίας. Κάτι που δεν επέτρεψε η αστυνομία με αποτέλεσμα οι πρόσφυγες να επανέλθουν στο στρατόπεδο, βάζοντας όμως φωτιές στα καταλύματα. 

Η φωτιά μέχρι τις έντεκα το βράδυ έκαιγε ανεξέλεγκτα μέσα και έξω από το Κέντρο. Τραυματισμοί μέχρι τώρα δεν έχουν αναφερθεί εκτός από τον ελαφρύ τραυματισμό ενός ανήλικου που έχει ένα χτύπημα από πέτρα στον λαιμό. Τα υπόλοιπα ασυνόδευτα παιδιά έχουν ήδη μεταφερθεί στις εγκαταστάσεις του ΠΙΚΠΑ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής αναζητούν άμεση λύση στο πρόβλημα στέγασης που δημιουργείται, αφού εκεί στεγάζονταν πάνω από 3.000 πρόσφυγες. Το πρωί της Τρίτης, στη Μυτιλήνη αναμένεται απεσταλμένος του Υπουργείου, ώστε σε σύσκεψη να αποφασιστεί το τι μέλλει γενέσθαι, δεδομένου και ότι χειροτερεύουν οι καιρικές συνθήκες.

http://www.efsyn.gr/arthro/stin-pyra-i-moria

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License