Αναδημοσίευση απο καθεστωτικό     Όλοι θυμόμαστε πως αποκαλούσαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ το κλειστό κέντρο κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα. Από κολαστήριο έως «Νταχάου» κατηγορώντας παράλληλα την τότε κυβέρνηση για τις άθλιες συνθήκες που όπως ισχυρίζονταν επικρατούσαν εκεί και ζητούσαν το κλείσιμό της.
Σήμερα παραδόθηκε και πάλι προς χρήση, αφού πρώτα έγιναν οι απαραίτητες εργασίες που σύμφωνα με την κυβέρνηση εξασφαλίζουν την σωστή λειτουργία του κέντρου φιλοξενίας μεταναστών.
Η επίσκεψη σήμερα στον χώρο του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα καθώς και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτου Φιλιππάκου, σηματοδοτεί  σύμφωνα με πολιτικούς κύκλους μια στροφή στην πραγματικότητα για το κυβερνητικό επιτελείο.
Έτσι λόγω της έξαρσης του μεταναστευτικού προβλήματος ο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί και αυτός κλειστό κέντρο κράτησης μεταναστών σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.
Ο κ. Τόσκας στα άτυπα σημερινά εγκαίνια του χώρου τόνισε στους δημοσιογράφους πως πρόκειται για κάτι νέο αφού διαμορφώθηκε κατάλληλα και δεν θυμίζει την παλιά Αμυγδαλέζα.
Σε αυτό τον χώρο θα φιλοξενούνται στο εξής οικογένειες προσφύγων που επιθυμούν να επιστρέψουν οικιοθελώς στις χώρες καταγωγής τους.
Στο χώρο έχουν κατασκευαστεί παιδικές χαρές και άλλες υποδομές, προκειμένου να εξυπηρετήσει 300 άτομα κάθε φορά προσωρινά.
Ο συγκεκριμένος χώρος θα λειτουργεί ως κλειστή δομή και κέντρο κράτησης, καθώς έτσι προβλέπεται από τους κανονισμούς για τη συγκεκριμένη διαδικασία, αλλά η παραμονή των προσφύγων δεν θα ξεπερνά τις 10 μέρες.
Ειδικότερα, όσοι από τους πρόσφυγες με οικογένειες και μικρά παιδιά επιθυμούν να επιστρέψουν στις χώρες καταγωγής τους, θα πρέπει να κάνουν άρση των αιτημάτων ασύλου που έχουν υποβάλει στα νησιά (γι' αυτό και περνούν σε κατάσταση κράτησης).
Στη συνέχεια, θα μεταφέρονται στην Αμυγδαλέζα, όπου θα φιλοξενούνται μέχρι να εκδοθούν τα διαβατήριά τους από τις πρεσβείες. Ακολούθως, συνοδευόμενοι θα αναχωρούν αεροπορικώς για τις χώρες καταγωγής τους.
Όπως είπε ο  ΑναπληρωτήςΥπουργός Προστασίας του πολίτη, η Αμυγδαλέζα φτιάχτηκε σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης «όσο γίνεται πιο ανθρώπινος, ώστε να φιλοξενεί για περιορισμένες μέρες αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι αποφάσισαν να γυρίσουν στη χώρα τους».
Απάντησε και στα στελέχη της ΝΔ που τον κατηγορούν για υποκρισία δηλώνοντας πως δεν πρόκειται για την παλιά Αμυγδαλέζα αφού έχουν γίνει πολλές και ριζικές αλλαγές.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016, 15:22

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License