ΠΑ.Σ.Ε.WIND Κάλεσμα στηριξης την παρασταση διαμαρτυριας Τεταρτη 28/9, ωρα 4μμ στη διοικηση της Wind Μαρούσι Λ. Κηφισιας 66

ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΝΕΑΣ Ε.Σ.Σ.Ε. - ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28/9, ΩΡΑ 4ΜΜ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ WIND ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ, Λ.ΚΗΦΙΣΙΑΣ 66

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ WIND

Αρ. Απόφασης Πρωτοδικείου Αθηνών 4348/2005

Τηλ.: 210 5100910– Φαξ: 210 5100961 – E-mail : symboulio@pasetim.com

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

20/09/2016

ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΝΕΑΣ Ε.Σ.Σ.Ε. - ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28/9, ΩΡΑ 4ΜΜ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ WIND ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ, Λ.ΚΗΦΙΣΙΑΣ 66

Συνάδελφοι,

  Τα τελευταία δύο χρόνια το Σωματείο μας παλεύει για υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης με βάση τις ανάγκες μας .

  Μετά τη λήξη της σύμβασης (Δεκ 2014) η διοίκηση μετέτρεψε όλες τις παροχές σε οικειοθελείς  και συνέχισε τις απολύσεις με τη μέθοδο του εξαναγκασμού σε παραίτηση,  με αποτέλεσμα πολλοί συνάδελφοι να έχουν οδηγηθεί στην ανεργία και  η εντατικοποίηση στα τμήματα να χτυπά κόκκινο. Στις όποιες προσλήψεις προβαίνει, οι μισθοί είναι ως επί το πλείστον χαμηλότεροι, δρομολογώντας στην πράξη την εγκαθίδρυση ενός καθεστώτος όπου θα υπάρχουν εργαζόμενοι 2 ταχυτήτων ώστε να γίνει αντικατάσταση του προσωπικού με νέο φθηνότερο με τελικό στόχο τη συνολική πτώση μισθών και δικαιωμάτων. Αυτό άλλωστε απαιτεί για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης: τη μη αναγνώριση της προϋπηρεσίας και την μη καταβολή επιδόματος ξένης γλώσσας στους νεοπροσληφθέντες (οδηγώντας σε χάσμα έως και 35% από τους παλιότερους εργαζομένους που τους κάλυπτε η τελευταία σύμβαση), την μετατροπή του επιδόματος ξένης γλώσσας  σε οικειοθελή παροχή στους παλιότερους, την διακοπή παροχής έξτρα ρεπό σε τμήμα το οποίο εργάζεται σε καθεστώς ετοιμότητας.

  Δεν μένει όμως εκεί αλλά κάνει μία πρωτοφανή πρόταση: την ένταξη στους όρους της σύμβασης της δέσμευσης για συζήτηση σχετικά με το προσωπικό ασφαλείας με σκοπό να νομιμοποιηθεί ο απεργοσπαστικός μηχανισμός που η διοίκηση στήνει σε κάθε κινητοποίηση και η εταιρία να ανακηρυχθεί με τη σύμφωνη γνώμη του Σωματείου ως κοινής ωφέλειας... Και όλα τα παραπάνω εν αναμονή των νέων αντιεργατικών μέτρων που θα κατατεθούν προς ψήφιση και θα αποτελειώσουν ό, τι ακόμα είχε μείνει από αυτό που λέμε ‘εργατική νομοθεσία’, δίνοντας μια πλούσια εργαλειοθήκη στους εργοδότες.

Η τελευταία Γενική Συνέλευση που συγκλήθηκε στις 15/9/16 έλαβε για άλλη μια φορά την απόφαση να συνεχιστεί ο αγώνας για υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης με τους όρους της τελευταίας, χωρίς μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων, χωρίς χάσματα μεταξύ νέων και παλιών εργαζομένων.

Στο πλαίσιο αυτό, συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας με επόμενη την παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στις 28/09/2016, έξω από τις κτιριακές εγκαταστάσεις της Wind στο Μαρούσι (Κηφισίας 66). Επειδή πιστεύουμε ότι ο αγώνας που δίνουμε δεν αρχίζει και τελειώνει μέσα στη Wind αλλά αφορά συνολικά τον κλάδο και όχι μόνο και αποτελεί μέρος του συνολικού αγώνα ενάντια στην επίθεση που δεχόμαστε από κυβερνήσεις και εργοδότες, καλούμε τους συναδέλφους μας στη Wind και σωματεία και άλλες συλλογικότητες να συνδράμουν στην επιτυχή έκβαση της κινητοποίησης με την ενεργή συμμετοχή τους.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28/09/2016, 16:00 μ.μ. ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ WIND ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ (ΚΗΦΙΣΙΑΣ 66, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΤΟΥ ΟΤΕ)

 

ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ

ΜΕ ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

 

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

www.pasetim.com

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License