συγκέντρωση στο κέντρο κράτησης στο ελληνικό

Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα έξω από το κέντρο κράτησης του Ελληνικού σε αλληλεγγύη με τις 56 μετανάστριες που αγωνίζονται ενάντια στην παράνομη κράτηση τους πέραν του 3μήνου.

Συγκέντρωση  πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα έξω από το κέντρο κράτησης του Ελληνικού σε αλληλεγγύη με τις 56 μετανάστριες που αγωνίζονται ενάντια στην παράνομη κράτηση τους πέραν του 3μήνου. Οι συγκεντρωμένοι-ες ήταν γύρω στα 50 άτομα που με πάνο, συνθήματα και  θόρυβο , κάθισαν πάνω από μια ώρα εμψυχωνοντας τις έγκλειστες που είχαν βγει στα παράθυρα των κελιών τους ουρλιαζοντας κυριολεκτικά για την ελευθερία τους.

Ήταν μια πρώτη κινητοποίηση στο νέο κύκλο αγώνα που έχουν ανοίξει οι ίδιες οι μετανάστριες μετά το καλοκαίρι, και στον οποίο οι ανθρωποφύλακες έχουν απαντήσει με προσπάθειες εκτόνωσης με υποσχέσεις αλλά και προσπάθεια απομόνωσης από τους αλληλεγγυους, απαγορεύοντας  τους τα επισκεπτηρια. Οι κινητοποιήσεις των μεταναστριών περιλσμβάνουν άρνηση να μπουν στα κελιά τους, και διαμαρτυρίες στο προαύλιο και είναι σημαντικό να έχουν την στήριξη μας αλλά και την προβολή του αγώνα τους, λόγω του καθεστώτος απομόνωσης της εγκατάστασης του ελληνικού και του ρόλου  των μκο στην διαμεσολαβηση και τον εφησυχασμό τους. Οι μπάτσοι μάλλον  θορυβήθηκαν από την παρουσία των αλληλέγγυων τέτοια ώρα.

από την παρέμβαση 27/09/2016 10:01 πμ.


post image

(στη συνέχεια θα ανεβάσουμε κι ένα βίντεο από τη χθεσινή παρέμβαση)

Εικόνες:

από την παρέμβαση 27/09/2016 2:41 μμ.


Στιγμές από την παρέμβαση αλληλεγγύης της Δευτέρας 26/9/16 έξω από το κέντρο κράτησης μεταναστριών στο Ελληνικό και από τη μάχη που δίνουν οι αγωνιζόμενες μετανάστριες μέσα από τα κελιά τους.

 

https://vimeo.com/184501692

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License