Ποιά θέση υποστηρίζουν οι έμφυλες συλλογικότητες συνελεύσεις για την ομοφυλοφιλία σήμερα, 

υπάρχουν βιολογικά αίτια παρόλα αυτά είναι μια έκφραση της ζωής όπως όλες οι υπόλοιπες,

ή το φύλο είναι κοινωνική κατασκευή?

θα με ενδιέφερε να απαντήσουν και συλλογικότητες

από @buena 30/09/2016 10:36 μμ.


Τι εννοείς όταν γράφεις "οι έμφυλες συλλογικότητες συνελεύσεις"?

από @ 30/09/2016 11:05 μμ.


Όσον αφορά στους ετεροφυλόφιλους το φύλο και η σεξουαλική ταυτότητα είναι κοινωνική κατασκευή. Όσον αφορά στους ομοφυλόφιλους το φύλο και η σεξουαλική ταυτότητα έχει βιολογικά αίτια.


μια τέτοια θέση ως προς τα ερωτήματα σου θα απασχολούσε επιστημονικές κοινότητες. Η πολιτική θέση είναι ότι είμαστε ενάντια στις διακρίσεις ασχέτως των φυσικών και κοινωνικών ιδιαιτεροτήτων και ιδιοτήτων του καθεμία μας. Δεν μας αφορά το φύλο και ο σεξουαλικός προσανατολισμός γιατί αντιμετωπίζουμε τους ανθρώπους σαν ίσους, παιδιά, γέρους, αυτιστικούς, κουφούς, παρδαλούς, εκκεντρικούς, κοντούς, καμπουριαστούς, νευρόσπαστους, κλπ. Τους φασίστες μόνο ξεχωρίζουμε απ'τα ζώα και τους ανθρώπους, σαν μισανθρώπους και ενάντια στην ζωή. Χαλί για να σκουπίζουμε τις λάσπες όλοι τους. Εκ μέρους όλων των συλλογικοτήτων σου απαντώ υπεύθυνα :)

από @ 01/10/2016 μεσημέρι


Όταν λες πώς όλοι είμαστε ίσοι, σε ποιά κλίμακα αναφέρεσαι; Ως προς τί μετρηθήκαμε και βγήκαμε ίσοι;


Το μόνο να προσέξουμε είναι ο τρόπος που το έθεσες και η απάντηση που πήρες. Το έμφυλο μας απασχόλησε και μας απασχολεί γιατί ξέρουμε πως έχει χρησιμοποιηθεί -και συνεχίζει- σαν μέσο καταπίεσης και διαχωρισμού, περιθωριοποίησης και τελικά καταστολής. Και έτσι νομίζω θα βρεις πάρα πολλά κείμενα γύρο από το έμφυλο, τρανς, πατριαρχεία, οικογένεια, πορνεία, τσόντες κλπ. Δε νομίζω να βρεις κείμενα που να υποστηρίζουν κάποια συγκεκριμένη θέση για την ομοφυλοφιλία, πχ αν είναι βιολογικό ή κοινωνική κατασκευή- γιατί απλά δεν υπάρχει κάποια πολιτική θέση να παρθεί, πέρα από αυτά που είπε η/ο politik. Δεν ήμαστε το ΚΚΕ, ούτε η εκκλησία.. στον ελεύθερο έρωτα και ενώσεις πιστεύαν και πιστεύουν οι αναρχικές/οι. Eπίσης δεν υπάρχουν και οι καλύτερες σχέσεις μεταξύ αναρχίας και μετά-δομισμού· από όπου προέρχονται όλες οι γλυκύτατες θεωρίες μετά-φεμινισμού, μετά-αποικιοκρατίας, identity politics, queer theory κ.ο.κ.

Σκέψεις με έναυσμα αυτά που ρώτησες:
Πάντως γενικά μιλώντας, δεν βρίσκω καθόλου λάθος να μιλάμε για το τι λέει η επιστήμη για το θέμα. Τα ίδια και για την πιο φιλοσοφική/θεωρητική συζήτηση (κοινωνιολογία).
Επειδή προσπαθώ να τους παρακολουθώ και αν έχω καταλάβει σωστά τα πράγματα, αν το να είσαι ομοφυλόφιλος άνθρωπος τελικά αποδοθεί σε μία σειρά γονιδίων από τους βιολόγους, καμία σχέση δεν έχει με την κοινωνιολογική θεωρία που λέει πως το φύλο και η σεξουαλικότητα είναι κοινωνική κατασκευή. Το δεύτερο δε βασίζεται καθόλου στη βιολογία και το πρώτο καθόλου στην κοινωνιολογία. Αντιλαμβάνομαι πως μεταξύ τους υπάρχει κάποιου είδους ιντελεκτσουαλ/ακαδημαϊκός ανταγωνισμός, αλλά μου φαίνεται όσο ηλίθιος και μη-άξιος σχολιασμού όσο ο ανταγωνισμός μεταξύ δύο κομμάτων. Με ενδιαφέρει να ξέρω τι παίζει, αλλά όχι να οικειοποιηθώ τις θέσεις τους.

Τέλος για τους επιστήμονες (ακαδημαϊκοί) νομίζω δε χρειάζεται να πω κάτι, σκατά στην επιστήμη μόνο. Όμως οι φιλόσοφοι (ακαδημαϊκοί) που σκέφτηκαν και είναι υπέρμαχοι της θεωρίας της κοινωνικής κατασκευής του φύλου στην καλύτερη απέχουν από την αναρχία έτη φωτός, στη χειρότερη είναι ανοιχτά ενάντιων.
Αυτό γιατί παρακολουθώντας τη διεθνή συζήτηση γύρο από το θέμα μου έχει γίνει αντιληπτό πως η θεωρία είναι εγγενώς ρεφορμιστική. Με την λογική πως δεν μπορείς να βάλεις φωτιά ή να εκτελέσεις μία αφηρημένη κοινωνική κατασκευή (ή να σκοτώσεις ας πούμε όλους τους str8 δεν ακούγεται ωραίο) το μόνο που μένει -αντί κοινωνικής επανάστασης- να συμβεί είναι κοινωνικός ρεφορμισμός (που βρομάει μικρο-αστίλα) μέσα από -παλιούς ή νέους- θεσμούς (κρατικούς, κοινωνικούς, οικονομικούς, νομικούς, οικογένεια κλπ, κλπ) με μία λογική ιντελετζέστιας και trickle down (από τους προωθημένους πάνω - στους ηλίθιους κάτω).

από @@ 01/10/2016 1:36 μμ.


"Όταν λες πώς όλοι είμαστε ίσοι, σε ποιά κλίμακα αναφέρεσαι; Ως προς τί μετρηθήκαμε και βγήκαμε ίσοι;"

Ως προς το δικαιωμα μας να είμαστε ο εαυτος μας και να αναπτυσοσουμε ελευθερα τον εαυτο μας όπως θέλουμε, χωρις, παραλληλα, να καταπιεζουμε άλλους ανθρωπους. Σε αυτο -θα έπρεπε- να είμαστε ισοι.

από @αντισπε 01/10/2016 3:15 μμ.


Κανείς δεν είναι ίσος με καμία σε τίποτα. Αλλά αυτό δε σημαίνει πως θα κάνω οποιαδήποτε αυθαίρετη πολιτική ή κοινωνική διάκριση με βάση κάποιο βιολογικό / ενδυματολογικό / γλωσσολογικό / νευρολογικό κ.ο.κ. χαρακτηριστικό. Η διάκριση θα γίνει με βάση το λόγο και τις πράξεις του κάθε υποκειμένου. Ο λόγος (και οι πράξεις) λοιπόν, είναι ίσος(ες) ανάμεσα σε όλες/ους τους αναρχικούς όλων των χρωμάτων, ηλικιών, φύλων, σεξουαλικότητας κ.ο.κ.
Αυτό μήπως σε κάλυψε περισσότερο;

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License