Η τελευταία εναπομείνασα κατάληψη στέγης στην Μπολόνια, εκκενώθηκε.


Η εκκένωση της τελευταίας εναπομείνασας κατάληψης κατοικιών στην Μπολόνια - περίπου 100 άτομα, 34 από αυτά τα παιδιά,  ζουσαν σε ένα κτίριο στη Via Mario De Maria, στη γειτονιά της εργατικής τάξης της Bolognina - ξεκίνησε την αυγή στις 11 Οκτωβρίου, η αστυνομία και οι καραμπινιέροι περικύκλωσαν το μπλοκ και εισέβαλαν στο κτίριο, χτυπώντας εκείνους που ήταν μέσα, και κάνοντας χρήση σπρέι πιπεριού , αναφέρουν οι κάτοικοι .


Το νεοεκλεγέν μέλος του Συμβουλίου για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην στέγαση, Virginia  Gieri, δήλωσε ότι οι κάτοικοι «βγήκαν ειρηνικά", αλλά οι κάτοικοι και οι μάρτυρες λένε κάτι διαφορετικό. Ένας καταληψίας απομακρίνθηκε  αφού ξυλοκοπήθηκε και ένα άλλο άτομο τραυματίστηκε.
Η Gieri, είναι μία  πιστή οπαδός του Renzi, που διορίστηκε στην λεπτή δουλειά του είναι υπεύθυνη για την επείγουσα στέγαση στην Μπολόνια, μετά την τελευταία νυν, Αμέλια Frascaroli, που θεωρήθηκε ότι είναι πολύ μαλακή. Η κυβέρνηση Renzi  κρατά μια γραμμή  απόλυτης καταπίεσης - καταστολής εναντίον των καταλήψεων στέγασης, και οι τοπικές αρχές του PD  σε όλη την Ιταλία ακολουθούν αυτή τη γραμμή, ακόμη και σε μέρη - όπως η Μπολόνια - όπου το κόμμα ισχυρίζεται ότι είναι πιο «ανεκτικοί» και να έχουν μία  παράδοση προσανατολισμού καλής διαβίωσης  

.
Αυτή η έξωση είναι η τελευταία ενός κύματος που έφτασε στο αποκορύφωμά της βίας  του πριν από περίπου ένα χρόνο, με την εκκένωση του κτιρίου Ex-Telecom, όπου περισσότεροι από 300 άνθρωποι - 100 από αυτούς ανήλικοι - ζούσαν. Μεγάλος αριθμός ανθρώπων στην πόλη σοκαρίστηκαν από την πράξη αυτή εκείνη την εποχή, και από την ακραία βία της αστυνομίας. 200 αστυνομικοί και 40 φορτηγά χρησιμοποιήθηκαν για να πολιορκήσουν το κτίριο και να κρατήσουν μακριά τους διαδηλωτές, ενώ η τοπική κυβέρνηση φέρεται να είναι τόσο αναστατωμένη καθώς , όπως είπαν, η ενέργεια αποφασίστηκε από τη Νομαρχία (κατα συνέπεια απο την  εθνική κυβέρνηση) και από την αστυνομία.
Καμμία φωνή μέσα στην τοπική κυβέρνηση έχει σηκώθηκε κατά την τελευταία αυτή εκκένωση, όμως,  το οτι ακόμη και οι άνθρωποι στην πόλη φαίνεται να παρέμειναν αδιάφοροι, ίσως σχετίζεται με το γεγονός ότι σε κανένα δημοσιογράφο δεν επετράπη να πάρει κοντά στο κτίριο. Το δικαίωμα στην ενημέρωση, είπε ένας carabiniere σε έναν δημοσιογράφο, ανεστάλη.


Η κατάληψη Via Mario De Maria, όπως η κατάληψη Ex-Telecom, οργανώθηκε από την Κοινωνική Σύνδεση, μια συλλογικότητα του  αυτόνομου κινήματος. Μέλη της συλλογικότητας και άλλοι διαδηλωτές πραγματοποίησαν διαδήλωση σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους καταληψίες, και  επίσης δέχθηκαν επίθεση από την αστυνομία.

Μετά από κάποια διαπραγμάτευση, όλοι οι κάτοικοι της κατάληψης τοποθετήθηκαν σε ξενοδοχεία, κατοικίες ή καταφύγια, αλλά και άλλα παρόμοια γεγονότα έχουν αποδείξει, οτι  αυτό είναι μόνο μια προσωρινή λύση. Η Μπολόνια αντιμετωπίζει μια σοβαρή κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην στέγαση, με μια αυξανόμενη μάζα  ανθρώπων που δεν μπορούν να πληρώσουν τα υψηλά ενοίκια που απαιτούνται απο τους ιδιοκτήτες, πολύ υψηλά αντίτιμα  χάρη στην έλλειψη μιας σοβαρής πολιτικής για τη δημόσια στέγαση και την κτηματομεσιτική κερδοσκοπία. Ο εξευγενισμός πολλών γειτονιών αλλάζει το πρόσωπο της πόλης, και μια οικονομία που ήταν επικεντρωμένη γύρω από τη βιομηχανία τώρα να στρέφετε στον τουρισμό και τις διεθνείς εκθέσεις


https://strugglesinitaly.wordpress.com/2016/10/15/en-last-remaining-housing-occupation-in-bologna-has-been-evicted/

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License