ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ

Αναρχικό κάλεσμα για την πραγματοποίηση τακτικών συναντήσεων στην προοπτική της ολικής απελευθέρωσης ζώων και γης & της εναντίωσης στον πολιτισμό, το κράτος και το τεχνοβιομηχανικό σύστημα. ΤΡΙΤΗ 25/10/2016 ΩΡΑ 18.00 ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΤ. ΓΚΙΝΗ

post image

Αντίθετα με τις επιδιώξεις και τις αντιλήψεις για έναν αγώνα με στόχο τη «βελτίωση» της ζωής των ανθρώπων-πολιτών εντός του εξουσιαστικού οικοδομήματος (δηλαδή εντός των πλαισίων του πολιτισμού, του κράτους, του τεχνοβιομηχανικού συστήματος και της μαζικής κοινωνίας), επιδιώκουμε την αναρχία. Επιδιώκουμε δηλαδή την ολική απελευθέρωση, την καταστροφή της κυριαρχίας, της συστηματοποιημένης εξημέρωσης και κάθε μορφής εγκλεισμού για κάθε έμβιο ον.

Ο βιομηχανικός πολιτισμός, που προοδεύει ραγδαία και έχει επεκταθεί σε όλο τον πλανήτη, απειλεί τη ζωή της βιόσφαιρας, ελέγχει και αιχμαλωτίζει τα έμβια όντα, ενώ πολυάριθμοι ανθρώπινοι πληθυσμοί συνωστίζονται στις πόλεις αναπτύσσοντας εξουσιαστικές σχέσεις και συντηρώντας την εκμετάλλευση μέσα από τις δομές της μαζικής κοινωνίας. Το διακύβευμα του αναρχικού αγώνα δεν μπορεί να είναι η ισότητα των ανθρώπων εντός του πολιτισμού, η αποδοχή της παραγωγικής διαδικασίας, της μαζοποίησης και της βιομηχανοποίησης, αλλά η καταστροφή των θεσμών και των δομών της κυριαρχίας συνολικά, επιδίωξη που προφανώς συνδέεται με έναν πολύ διαφορετικό τρόπο αντίληψης του φυσικού κόσμου από αυτόν που επιβάλλει ο πολιτισμός. Εν ολίγοις, η αναρχική απελευθερωτική δράση ή θα είναι ολική –θα αφορά όλα τα ζώα και τη Γη- ή θα αποσκοπεί σε άλλο ένα ανθρωποκεντρικό και αναμφίβολα εξουσιαστικό οικοδόμημα.

Οι διάφοροι “–ισμοί” καταλήγουν να υποστηρίζουν μια ουσιοκρατική ιδέα για τις έννοιες και τα πράγματα και συνήθως, όπως ο κομμουνισμός, αποτέλεσαν και αποτελούν ιδεολογικές φόρμες για την εδραίωση της κυριαρχίας και των κρατικών δομών. Επιπλέον ο μηδενισμός σαν έννοια και σαν άλλος ένας “–ισμός” υπόσχεται ένα σύνολο συγκεκριμένων ιδεών και αντιλήψεων στα πλαίσια ενός κλειστού ιδεολογικού σχήματος.

Για εμάς σημασία έχει η αναρχία χωρίς “–ισμούς”, μακριά από κλειστά ιδεολογικά σχήματα. Διαφωνούμε με την κατασκευή καταστατικών και μαζικών δομών, ενώ ενθαρρύνουμε τη δημιουργία αναρχικών ομαδοποιήσεων.

Προτείνουμε (σε όσες και όσους ενδιαφέρονται και είναι κοντά στην οπτική που παραθέσαμε) να πραγματοποιηθούν κάποιες τακτικές συναντήσεις (μια φορά τη βδομάδα) με την ονομασία «Συναντήσεις αναρχικών για την ολική απελευθέρωση ζώων και Γης» (ζήτημα που είναι ανοικτό εκ μέρους μας). Ειδικότερα μπορεί να μπει σαν στόχευση να πραγματοποιηθεί μια πορεία τον Δεκέμβριο στη Αθήνα πάνω στην θεματική της εναντίωσης στις βιομηχανίες κρέατος και γούνας και την καταστροφή της βιοποικιλότητας από την βιομηχανική δραστηριότητα.

αναρχικό έντυπο Αδάμαστο
αναρχική ομάδα Άγρια Φύση
adamasto.squat.gr

mail επικοινωνίας: adamasto@espiv.net

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License