Συγκέντρωση ενάντια στη μισαλλοδοξία και τον πουριτανισμό της πειραϊκής εκκλησίας Σάββατο 12/11

Καλούμε την τοπική κοινωνία και συλλογικότητες σε συγκέντρωση ενάντια στο ΡΑΤΣΙΣΜΟ, την ΟΜΟΦΟΒΙΑ ΚΑΙ τον ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟ της πειραϊκής εκκλησίας και του μητροπολίτη Σεραφείμ! Σάββατο 12 Νοέμβρη στις 12:00μ.μ !!

post image

Γηροκομείο Πειραιά: Δεν έχουν το θεό τους!

Ο μητροπολίτης Σεραφείμ (κατά κόσμο Χρήστος Μεντζελόπουλος) προχώρησε σε άλλη μία κίνηση «χριστιανικής αγάπης», διώχνοντας 23 ηλικιωμένους από το γηροκομείο Πειραιά που υπάγεται στη μητρόπολη επειδή διέπραξαν το «αμάρτημα» του καπνίσματος. Δεν έμεινε όμως μόνο σε αυτή την κίνηση, αφού στη συνέχεια υποχρέωσε όλους τους εργαζόμενους του γηροκομείου να μην έχουν μαζί τους είδη καπνιστού (αναπτήρες, σπίρτα) υπογράφοντας υπεύθυνη δήλωση, ενώ ένας υπάλληλος απολύθηκε όπως καταγγέλλει η  Ομοσπονδία υπαλλήλων αιρετών, επειδή αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τον παραλογισμό. Όλες αυτές οι αποφάσεις πάρθηκαν από το διοικητικό συμβούλιο του γηροκομείου Πειραιά, αλλά γνωρίζουν όλοι πολύ καλά πως ηθικός αυτουργός είναι ο πιο μισάνθρωπος μητροπολίτης που έχει αναδείξει η ελληνική εκκλησία τις τελευταίες δεκαετίες. Μάλιστα στις κινήσεις αυτές, έχει την αδιαμφισβήτητη κάλυψη του δημάρχου του Πειραιά Γιάννη Μώραλη,  ο οποίος συνεχάρη πριν λίγες μέρες τη διοίκηση του γηροκομείου και τη μητρόπολη σε εκδήλωση του δήμου Πειραιά.

Πόσο χριστιανικό είναι άραγε να αφήνεις στο δρόμο σε περίοδο κρίσης και υφαρπαγής των συντάξεων 23 ηλικιωμένους, επειδή προβαίνουν σε μία από τις λίγες καταχρήσεις που είναι σε θέση να απολαύσουν, μέσα στα μπουντρούμια που συνήθως αποτελούν τα ελληνικά δημόσια γηροκομεία; Με ποιο δικαίωμα μπαίνει τέτοιου είδους απαγόρευση στην ιδιωτικότητα, εφόσον οι γέροντες δεδηλωμένα δεν κάπνιζαν σε εσωτερικούς κοινόχρηστους χώρους; Πως είναι δυνατόν να απολύεται εργαζόμενος επειδή επιθυμεί να φέρει μαζί του τον αναπτήρα και τον καπνό του; Πραγματικά θα θέλαμε να δούμε τις θεολογικές πηγές από τις οποίες αντλεί η μητρόπολη Πειραιά τη νομιμοποίηση να λειτουργεί κατ’ αυτόν τον τρόπο. Το πιθανότερο είναι ότι θα μας παρέπεμπε στους ιεροεξεταστές του μεσαίωνα.

Δε μας κάνει εντύπωση ωστόσο η μισάνθρωπη και φασιστική στάση του μητροπολίτη Πειραιά, αφού επανειλημμένα έχει φτύσει το φανατικό του δηλητήριο, για να υπερασπιστεί τους νεοναζί δολοφόνους της χρυσής αυγής, να καταραστεί κάθε άνθρωπο με διαφορετική σεξουαλικότητα από την «κανονική», να βρίσει χυδαία κατατρεγμένους πρόσφυγες που δε φέρουν το ελληνικό αίμα. Ο Σεραφείμ είναι η προσωποποίηση του κάθε διαβόλου και τριβόλου που μπορεί να συναντήσει κανείς στις σελίδες των γραφών όλων των θρησκειών μαζί. Αν υπήρχε κόλαση σίγουρα θα τον τοποθετούσαν στο μεγαλύτερο καζάνι.

Εμείς ως συλλογικότητα που δραστηριοποιείται στις γειτονιές του Πειραιά τοποθετούμαστε απέναντι σε κάθε σαδιστή μισαλλόδοξο ιεροεξεταστή απ’ όπου κι αν προέρχεται. Θα σταθούμε εμπόδιο σε κάθε περαιτέρω απόπειρα υποβάθμισης των ζωών ηλικιωμένων και εργαζόμενων στο γηροκομείο Πειραιά. Απαιτούμε να παρθεί πίσω η απόφαση που αφήνει στο δρόμο τους 23 ηλικιωμένους, την επαναπρόσληψη του απολυθέντος εργαζόμενου και την άρση κάθε καταχρηστικής απαγόρευσης. Η κοινωνία του Πειραιά οφείλει να πάρει σαφή θέση ενάντια στον κατάφωρο κανιβαλισμό που προωθεί η μητρόπολη και η ηγεσία της.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License