Ανακοίνωση της Ένωσης Δήμων της Νοτιοανατολικής Ανατολίας (Τουρκία)

Δελτίο Τύπου της Ένωσης των Δήμων της Περιφέρειας της Νοτιοανατολικής Ανατολίας (Τουρκία)

Δελτίο Τύπου της  Ένωσης των Δήμων της περιφέρειας  της Νοτιοανατολικής Ανατολίας

Ντιγιάρμπακιρ, 25 Οκτωβρίου 2016

Επείγον – Η Τουρκική Κυβέρνηση προφυλακίζει τους συνδημάρχους της κουρδικής πόλης του Ντιγιάρμπακιρ

Η Gultan Kisanak και ο Firat Anli, συνδήμαρχοι του Ντιγιάρμπακιρ συνελήφθησαν από την Τουρκική αστυνομία περίπου στις 9 πμ στις 25 Οκτωβρίου. Η Kisanak συνελήφθη ακριβώς με την άφιξή της στο αεροδρόμιο του Ντιγιάρμπακιρ επιστρέφοντας από την Άγκυρα ενώ ο Anli συνελήφθη στο σπίτι του, στο κέντρο του Ντιγιάρμπακιρ. Επίσης, έγιναν έρευνες στα γραφεία των συνδημάρχων από την αστυνομία, στις 9 π.μ., οι οποίες τελείωσαν δυόμισι αργότερα.  Το Μητροπολιτικό Δημαρχείο του Ντιγιάρμπακιρ είναι αποκλεισμένο από την αστυνομία και η έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του συνεχιζόταν, ενώ σε κανέναν από το δημοτικό προσωπικό, συμπεριλαμβανομένων των δικηγόρων, δεν επετράπη η είσοδος στο κτίριο.

Το Ντιγιάρμπακιρ είναι η πολιτιστική πρωτεύουσα της κουρδικής περιοχής της Τουρκίας και ο Μητροπολιτικός Δήμος του Ντιγιάρμπακιρ θεωρείται το πιο αξιοσημείωτο πολιτικά και ο πλέον πρωτοποριακός δημοτικός θεσμός στην περιφέρεια αυτή. Η Kisanak είναι επίσης συμπρόεδρος της  Ένωσης των Δήμων της περιφέρειας της Νοτιοανατολικής Ανατολίας (GABB), η οποία είναι μία επίσημη οργάνωση-ομπρέλα που ενώνει 106 δήμους.

Μέχρι σήμερα, 22 εκλεγμένοι συνδήμαρχοι είναι στις φυλακές της Τουρκίας ενώ 33 από αυτούς εκδιώχθηκαν από τις θέσεις τους. Αναπληρωτές κυβερνήτες διορίστηκαν ως εντολοδόχοι της κεντρικής κυβέρνησης στη θέση των εκδιωγμένων δημάρχων στις 11 Σεπτεμβρίου 2016, που αποτέλεσε την πιο καταστροφική μέρη στην πρόσφατη ιστορία για την τοπική δημοκρατία στην Τουρκία.

Ως  Ένωση των Δήμων της περιφέρειας  της Νοτιοανατολικής Ανατολίας (GABB), καλούμε επειγόντως τη διεθνή κοινότητα να δράση άμεσα με σκοπό να εκδώσει ανακοινώσεις και να καταδείξει αυτή την αντι-δημοκρατική και άδικη πολιτική που εκπορεύεται από την τουρκική κυβέρνηση.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License