Ινδία: Επίθεση του στρατού – 27 μαοϊστές νεκροί

Επίθεση ινδικών ειδικών δυνάμεων σε βάρος μαοϊστών. 27 τουλάχιστον νεκροί.

Επίθεση εξαπέλυσαν τη Δευτέρα ειδικές δυνάμεις του στρατού σε βάρος μαοϊστών την ώρα που συνεδρίαζαν στο δάσος στο Πανσαπούτ στην περιφέρεια Μαλκανγκίρι στην πολιτεία Οντίσα (Ορίσα) της Ινδίας, με αποτέλεσμα 27 ως τώρα νεκρούς (ενώ, όλο και περισσότερους νεκρούς ανακαλύπτει η αστυνομία), 7 εκ των οποίων γυναίκες. Η κοινή επίθεση των “γκρι μπερέδων” της πολιτείας της Άντρα Πραντές και της Ειδικής Επιχειρησιακής Μονάδας της Οντίσα παρουσιάστηκε, ως συνήθως, ως “σύγκρουση”, ώστε να δικαιολογούνται στην κοινή γνώμη οι δολοφονίες, που ξεπέρασαν σε αριθμό οποιαδήποτε άλλη επίθεση των τελευταίων ετών.

Σε ηχητικό του μήνυμα, ο γραμματέας της επιτροπής ανατολικής περιοχής του ΚΚ (Ινδίας) Μαοϊκού, Kailash, ανέφερε ότι οι κρατικές δυνάμεις έχουν πάρει όμηρο το ηγετικό στέλεχος του κόμματος, G Ramakrishna (RK), μεταξύ άλλων μαοϊστών τους οποίους ανέφερε και ζήτησε να περάσουν άμεσα από δικαστήριο (γιατί υπάρχει κίνδυνος να δολοφονηθούν). Ο Kailash ανέφερε ότι η πολιτειακή κυβέρνηση διεξάγει την Επιχείρηση Πράσινο Κυνήγι στην περιοχή με σκοπό να ξαναρχίσουν εργασίες εξόρυξης. Απείλησε τους κρατικούς αξιωματούχους της περιοχής ότι θα υποστούν όλων των ειδών τις συνέπειες.

Στο μεταξύ, ο λαός της περιοχής αρχίζει να κηδεύει τα θύματά του, φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας κόκκινες σημαίες. Σε διαδήλωση έξω από τα γραφεία του τοπικού κυβερητικού κόμματος Telugu Desam, η αστυνομία παρενέβη να τους συλλάβει, με αποτέλεσμα οι διαδηλωτές να πετάξουν πέτρες.

“Ο γιος μου πάντοτε έλεγε ότι αξίζει να πεθάνεις για το λαό”.

“Ο Munna πάντοτε έλεγε ότι ο θάνατος είναι βέβαιος για όλους, όμως θα πρέπει να πεθαίνουμε για το λαό”, είπε η Sirisha μητέρα ενός από τους νεκρούς, του νεαρού Pruthvi Alias Munna, και σύζυγος του μάλλον συλληφθέντα Ramakrishna.

Γιγαντοαφίσα του Pruthvi Alias Munna

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και ο τραγουδιστής Prabhakar. Προσχώρησε το 2014 στο επαναστατικό κίνημα, όταν είδε πως με τη δημιουργία της ανεξάρτητης πολιτείας Τελανγκάνα δεν είχε αλλάξει τίποτα. Οι συγγενείς του είπαν ότι είχε ταραχτεί από τον τρόπο με τον οποίο οι πολυεθνικές έκλεβαν το δασικό πλούτο και τη γη. Πριν φύγει, είχε πιάσει όλη την οικογένειά του και συζήτησε μαζί τους την απόφασή του.

Αφίσα που γράφει: «Λαϊκός ήρωας: Prabhakar»

Είχε πει πως αν δεν επέστρεφε, δεν ήθελε ούτε ένα δάκρυ για αυτόν, καθώς θα ήταν πια ένας μάρτυρας. Είπε ότι η ιδεολογία ήταν κάτι μεγαλύτερο από έναν άνθρωπο και ότι η μητέρα του θα πρέπει να είναι χαρούμενη, ακόμα κι αν πεθάνει. Οι συγγενείς του, που είδαν το πτώμα, είπαν ότι το σαγόνι του είχε σπάσει και είχε βγει, σαν μια μπότα να είχε πατήσει πάνω του. Το μισό του πρόσωπο δεν ήταν αναγνωρίσιμο. Είχε τρύπες από σφαίρες στο στομάχι του και σε άλλα σημεία του σώματος.

 

Σημείωση parapoda: Έχει φτάσει η ώρα να δημιουργηθεί στην Ελλάδα μία επιτροπή στήριξης του ένοπλου αγώνα του ινδικού λαού, ο οποίος καθημερινά σφαγιάζεται κατά δεκάδες στην προσπάθειά του να προστατεύσει την αξιοπρέπεια και το φυσικό πλούτο της χώρας του. Η επιτροπή αυτή δεν θα έμενε μόνο στην επίδειξη αλληλεγγύης: Μία νίκη του ινδικού λαού θα κλόνιζε ολόκληρο τον κόσμο, δεδομένου ότι η χώρα ανήκει σε μεγάλες συμμαχίες (BRICS, αλλά και ταυτόχρονα όλο και μεγαλύτερο άνοιγμα στις ΗΠΑ), επομένως, και η θέση της δεύτερης μεγαλύτερης χώρας στο σύγχρονο κόσμο θα μπορούσε να μελετάται και να εκλαϊκεύεται. Ταυτόχρονα, πολύτιμες εμπειρίες μπορεί να προσφέρει και για την Ελλάδα το πολύμορφο αυτό κίνημα σε μια κοινωνία από το μέλλον (με πλήθος αντιφατικών καταστάσεων που υπάρχουν ταυτόχρονα στην ίδια χώρα).

https://parapoda.wordpress.com/2016/10/29/%ce%b9%ce%bd%ce%b4%ce%af%ce%b1-%ce%b5%cf%80%ce%af%ce%b8%ce%b5%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%8d-27-%ce%bc%ce%b1%ce%bf%cf%8a%cf%83%cf%84%ce%ad%cf%82/

 

Πηγές (μεταξύ άλλων):

 

http://www.redspark.nu/en/peoples-war/india/cpimaoist-releases-audio-tape-alleges-rk-in-police-custody/

 

http://www.thenewsminute.com/article/failed-idea-telangana-life-dalit-artist-who-died-violent-maoist-52078

 

http://news.webindia123.com/news/Articles/India/20161028/2979667.html

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License