Ζαπατιστας & CNI: Αλληλεγγύη στην Οστούλα

Μετάφραση ανακοίνωσης που δημοσιεύτηκε στις 4/11 σχετικά με την επίθεση που δέχεται η ιθαγενική κοινότητα Σάντα Μαρία Οστούλα από κυβερνήσεις και οργανωμένο έγκλημα.

Εδώ το πρωτότυπο κείμενο.

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΛΛΗΓΓΥΗΣ ΤΟΥ CNI ΚΑΙ ΤΟΥ EZLN ΣΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΑΝΤΑ ΜΑΡΙΑ ΟΣΤΟΥΛΑ, ΜΙΤΣΟΑΚΑΝ

4 Νοέμβρη 2016.

Στην κοινότητα της εθνότητας νάουα της Σάντα Μαρία Οστούλα στο Μιστοακάν,

Στους λαούς του κόσμου,

Στην εθνική και διεθνή κοινωνία των πολιτών,

Στα ελεύθερα μέσα ενημέρωσης,

Οι λαοί, οι εθνότητες και οι φυλές που απαρτίζουμε το Εθνικό Ιθαγενικό Κογκρέσο (CNI) και τον Εθνικοαπελευθερωτικό Ζαπατιστικό Στρατό (EZLN) εκφράζουμε τη βαθιά αποτροπή μας για τις πράξεις που οι κακές κυβερνήσεις και οι εγκληματικές οργανώσεις πραγματοποιούν σε αγαστή συνεργασία ενάντια στην ιθαγενική κοινότητα νάουα (nahua) της Σάντα Μαρία Οστούλα, δήμο του Ακίλα στην πολιτεία του Μιτσοακάν, στην προσπάθεια να εξοντώσουν τον αξιοπρεπή και ιστορικό της αγώνα.

Οι κυβερνήσεις ήταν όχι μόνο συνεργοί της απόπειρας ενάντια στον Cemeí Verdía στις 25 Μάη 2015, αλλά και απελευθέρωσαν τους ενόχους Juan Hernández Ramírez (τότε δήμαρχο του Ακίλα) και τον José Antioco Calvillo. Φυλάκισαν τον Cemeí Verdía με κατασκευασμένες κατηγορίες και δολοφόνησαν τον μικρό Hedelberto Reyes García.

Οι κακές κυβερνήσεις επιδιώκουν τώρα να συλλάβουν τον διοικητή Germán Ramírez, κατασκευάζοντας εγκλήματα και κατηγορίες σε όσους αγωνίζονται και υπερασπίζουν τη γη και τις οικογένειές τους. Στο μεταξύ, στο ίδιο διάστημα, επανενώνονται τα μέλη του καρτέλ ναρκωτικών των Caballeros Templarios που ήδη εμφανίζονται αναδιοργανωμένοι και βαριά οπλισμένοι στα ανατολικά του δήμου του Ακίλα.

Το έγκλημα των κατοίκων της κοινότητας, της κοινοτικής αστυνομίας της Οστούλα και της πολιτοφυλακής της παράκτιας οροσειράς του Μιτσοακάν ήταν ότι δεν δέχτηκαν το θάνατο και τον τρόμο που οι κακές κυβερνήσεις και το οργανωμένο έγκλημα προσφέρουν στην περιοχή ως μόνη επιλογή. Αντίθετα, με την αντίσταση και την εξεγερσιακότητά της, η Οστούλα μάς διδάσκει όχι μόνο την αξιοπρέπεια μιας οργανωμένης κοινότητας, αλλά επίσης έχει δείξει στον κόσμο ότι είναι δυνατή η οικοδόμηση της ειρήνης και της δικαιοσύνης μέσα στην καταστροφή στην οποία έχουν βυθίσει τη χώρα οι καπιταλιστές.

Καταγγέλλουμε αυτή τη νέα επίθεση στην ιθαγενική κοινότητα της Οστούλα και καθιστούμε υπεύθυνες τις κακές κυβερνήσεις, τον Ενρίκε Πένια Νιέτο και τον Σιλβάνο Αυρεόλες, συνεργούς των ηγετών του καρτέλ των Templarios, El Tena, El Tuco, Chuy Playas και Federico González (Lico) τους οποίους η κοινότητα έχει υποδείξει πολλές φορές ως υπεύθυνους για τη δολοφονία 34 κατοίκων της και για την εξαφάνιση άλλων 6. Τους καθιστούμε υπεύθυνους για το αίμα που θέλουν να δουν να ρέει για να προστατέψουν τις καπιταλιστικές τους επιχειρήσεις, για την προστασία αντί της ανεύρεσης και σύλληψης των ηγετών του καρτέλ, για την εξασφάλιση της ατιμωρησίας των δολοφώνων στρατιωτικών του μικρού Hedelberto, για την επιδίωξη της καταλήστευσης των κοινοτικών εδαφών και των φυσικών πόρων με κάθε κόστος, για την επιδίωξη εξόντωσης εκείνης της ελπίδας για αυτή τη χώρα που ονομάζεται Σάντα Μαρία Οστούλα.

Εκφράζουμε το σεβασμό και την αλληλεγγύη μας στις κινητοποιήσεις της κοινότητας στην οποία λέμε ότι στη συλλογική καρδιά του Εθνικού Ιθαγενικού Κογκρέσου ακτινοβολεί ένα έντονο φως που τροφοδοτείται από την αξιοπρέπεια της Οστούλα και καλούμε τους ιθαγενικούς πληθυσμούς και την κοινωνία των πολιτών του Μεξικού και του κόσμου, την εθνική και διεθνή έκτη και τα ειλικρινή μέσα ενημέρωσης να είναι σε εγρήγορση και αλληλεγγύη.

Νοέμβρης 2016

Για την Ολιστική Ανασυγκρότηση των Λαών μας

Ποτέ Πια ένα Μεξικό Χωρίς Εμάς

Εθνικό Ιθαγενικό Κογκρέσο

Εθνικοαπελευθερωτικός Ζαπατιστικός Στρατός

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License