post image

Το Σάββατο 29 Οκτώβρη, σε παρέμβαση – μοίρασμα του αντιφασιστικού συντονισμού Πατησίων, μπάτσοι προχώρησαν σε προσαγωγή και σύλληψη, συντρόφου που συμμετείχε στη δράση. Η παρέμβαση αυτή που συνέβη ως απάντηση στην αποτυχημένη επίθεση με εμπρηστικό μηχανισμό τα ξημερώματα της Κυριακής, 23 Οκτώβρη που δέχθηκε η κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37, είναι ένα μόνο δείγμα της ύπαρξης και της δράσης του πολιτικού αυτού χώρου στην γειτονιά της Κυψέλης.

Δύο μέρες αργότερα, τη Δευτέρα 31/10, φασιστές και μπάτσοι συνεργάζονται ξανά με συντονισμένη επίθεση στα κατειλημμένα προσφυγικά της Λ. Αλεξάνδρας. Στην γειτονιά των κατειλημμένων προσφυγικών διαμένουν περίπου 500 άνθρωποι, καταληψίες πολιτικοποιημένοι και μη, κάθε εθνικότητας, θρησκεύματος και κουλτούρας, ηλικιωμένοι, παιδιά, ασθενείς, μετανάστες και πρόσφυγες, αποτελώντας μια αυτό-οργανωμένη κοινότητα. Και το παιχνίδι της κρατικής καταστολής στήνεται ως εξής: αρχές καλοκαιριού η δίκη της χρυσής αυγής μεταφέρεται στο εφετείο δίπλα στη γειτονιά και αρχές Αυγούστου βγαίνει ανακοίνωση από το ΤΑΙΠΕΔ για ‘’αξιοποίηση’’ και ‘’αναβάθμιση’’ του χώρου της γειτονιάς. Ταυτόχρονα ξεκίνησε μια κινητοποίηση υπεράσπισης της γειτονιάς από την κοινότητα και αλληλέγγυους-ες. Ματ και φασίστες λοιπόν, εισέβαλαν στη γειτονιά των προσφυγικών, σπάζοντας πόρτες και προκαλώντας υλικές ζημιές. Η περιφρούρηση απέτρεψε την επίθεση με δυναμικότητα, έγιναv 11 προσαγωγές και οι δύο μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Εμείς ως καταληψίες της ντουγρού εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους καταληψίες της ΛΚ37 και στον κόσμο της αυτοοργανωμένης κοινότητας των προσφυγικών της Λ.Αλεξάνδρας. Οι καταλήψεις, τα στέκια, οι δομές του αγώνα, οι κοινότητες μας είναι χώροι εξέλιξης των κοινωνικών και ταξικών αγώνων, στο πλευρό των απανταχού καταπιεσμένων παλεύοντας για έναν άλλο κόσμο χωρίς εξουσία και εκμετάλλευση. Δεν ξαφνιαζόμαστε λοιπόν που προκαλούμε αλλεργία σε διάφορους θεσμικούς και μη παράγοντες.Υπάρχουν χιλιάδες άδεια σπίτια που περιμένουν ανθρώπους να στεγάσουν τις ανάγκες τους. Ανάγκες που δεν μπορούν να καθορίζονται άλλο ως εμπόρευμα και με όρους εξουσίας. Οι καταλήψεις, στεγαστικές και πολιτικές μπορούν να αποτελέσουν σημεία αναφοράς για όλη την κοινωνία με στόχο να ανακαλύψουμε ξανά τη συλλογική ζωή και να χτίσουμε ισχυρές αντιστάσεις σε κράτος και κεφάλαιο.

ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΜΑΣ

ΘΑ ΤΙΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΚΟΣΤΟΣ

*Τα προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας είναι ένας αρκετά παλιός πολεοδομικός σχηματισμός που χτίστηκε το 1936 και βρίσκεται στην Αθήνα, στην περιοχή των Αμπελοκήπων στο ύψος της Λεωφόρου Αλεξάνδρας με συνολικά 228 διαμερίσματα. Αυτή τη στιγμή κατοικούν πάνω από πεντακόσιοι άνθρωποι κάθε κατηγορίας της τάξης των καταπιεσμένων. Αποτελεί ένα πολυεθνικό μωσαϊκό των κοινοτήτων των πιο κατατρεγμένων και λεηλατημένων λαών του κόσμου. Ανθρώπων που βίωσαν τον καπιταλιστικό πόλεμο, την προσφυγιά και τα βασανιστήρια.

Κατάληψη ντουγρού

https://ntougrou.squat.gr

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License