Επίθεση με χειροβομβίδα στην γαλλικη πρεσβεια,καθαρη η μοτοσικλετα που βρεθηκε στα εξαρχεια


Επίθεση με χειροβομβίδα σημειώθηκε στις 4:45 τα ξημερώματα στη γαλλική πρεσβεία, στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας 7, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ένας αστυνομικός. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, δύο άγνωστα άτομα που επέβαιναν σε μαύρη μοτοσικλέτα πέταξαν τη χειροβομβίδα περνώντας μπροστά από την πρεσβεία. Η χειροβομβίδα εξερράγη στην είσοδο, με αποτέλεσμα από θραύσματα να τραυματιστεί ο αστυνομικός φρουρός. Οι δράστες ανέπτυξαν ταχύτητα και διέφυγαν. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις και κλιμάκια του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, που απέκλεισαν την περιοχή. Ο αστυνομικός που τραυματίστηκε διακομίστηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Λίγο αργότερα στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Σόλωνος εντοπίστηκε ύποπτη μοτοσικλέτα που εικάζεται ότι χρησιμοποίησαν οι δράστες. Γερανός της ΕΛΑΣ μετέφερε τη μηχανή στα εγκληματολογικά εργαστήρια, όπου θα εξεταστεί. Αφού ολοκλήρωσαν τις έρευνες οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν από το σημείο και πλέον η κυκλοφορία στη Βασ. Σοφίας και η Ακαδημίας, που είχαν κλείσει λόγω της επίθεσης, διεξάγεται κανονικά. Το σημείο της επίθεσης βρίσκεται απέναντι από τη Βουλή, ενώ το χτύπημα σημειώθηκε λίγες ημέρες πριν από την επίσκεψη του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, στην Ελλάδα, γεγονός που εγείρει ανησυχίες. Οι αστυνομικοί δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στις κάμερες, τόσο Βουλής, όσο και πρεσβείας, που πιστεύουν ότι θα έχουν καταγράψει τη διαδρομή της μοτοσικλέτας. Δεν σχετίζεται με την επίθεση στη γαλλική πρεσβεία ημοτοσικλέτα που βρέθηκε στα Εξάρχεια, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία μετά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε. Η μοτοσικλέτα που είχε βρεθεί ίγο μετά τις 7 το πρωί στη γωνία Θεμιστοκλέους και Σόλωνος, ήταν ιδίου τύπου, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, με την μοτοσικλέτα των δυο αγνώστων που πέταξαν τη χειροβομβίδα στη γαλλική πρεσβεία, αλλά βρέθηκε ο ιδιοκτήτης της και διαπιστώθηκε ότι δεν έχει καμία σχέση. Σε ό,τι αφορά τις έρευνες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας , επικεντρώνονται κυρίως στις κάμερες ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή του Συντάγματος, που κατά πάσα πιθανότητα έχουν καταγράψει τους δράστες, ενώ στα εγκληματολογικά εργαστήρια εξετάζονται τα υπολείμματα της χειροβομβίδας αμυντικού τύπου που χρησιμοποιήθηκε, από την οποία έχουν βρεθεί η κεφαλή, ο μοχλός απελευθέρωσης και η περόνη.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License