[ΗΠΑ] Λίγα λόγια για την εκλογή Τραμπ και τρόποι να αντιπαλεύσουμε το μίσος

Μετάφραση ανακοίνωσης της Ανίτα Σαρκίζιαν και της ομάδας του Feminist Frequency Μόνο μέσω της συλλογικής δράσης μπορεί να επικρατήσει η κοινωνική δικαιοσύνη. Σταθείτε αλληλέγγ@ς. Εμπλακείτε. Ελάτε μαζί μας.

Για πολλ@ς από εμάς, είναι δύσκολο να συλλάβουμε πλήρως την πραγματικότητα όσων συνέβησαν κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών στις Ηνωμένες Πολιτείες χθες βράδυ.

Ολόκληρος ο κόσμος παρακολουθούσε, αφού οι πολιτικές και πολιτισμικές επιπτώσεις αυτών των εκλογών –ίσως περισσότερο από οποιεσδήποτε άλλες εκλογές στην πρόσφατη ιστορία– θα δημιουργήσουν αναταραχές σε όλη την υδρόγειο.

Και καθώς ο κόσμος παρακολουθούσε, εμείς χάσαμε. Τα αποτελέσματα των εκλογών ήταν μια θλιβερή υπενθύμιση ότι ζούμε ακόμη σε ένα πατριαρχικό έθνος λευκής κυριαρχίας. Ο προοδευτισμός, η οικονομική ισότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα δέχτηκαν μια σφοδρή ήττα. Ο ρατσισμός, ο μισογυνισμός και η ισλαμοφοβία κέρδισαν, καθώς οι Αμερικανοί επιβεβαίωσαν τη λευκή υπεροχή, την πατριαρχία και το μίσος. Μίσος για τ@ς Μουσουλμάν@ς, για τ@ς πρόσφυγ@ς, για τ@ς μη-λευκ@ς, για τ@ς φτωχ@ς, για την κουήρ κοινότητα – δυστυχώς, η λίστα μοιάζει ατελείωτη. Τώρα δεν είναι η ώρα να μασήσουμε λόγια. Η επίδραση των αρνητικών εικόνων και των αντιδραστικών λέξεων στον πραγματικό κόσμο, δεν υπήρξε ποτέ πιο σαφής.

Ξυπνώντας σε μια νέα μέρα έπειτα από μια μακρά και άγρυπνη νύχτα, πολλ@ς από εμάς βρισκόμαστε ακόμη σε βαθύ σοκ και σε μια κατάσταση πένθους. Και θα πρέπει να δώσουμε την άδεια στις εαυτές και τους εαυτούς μας να θρηνήσουμε. Αλλά μόλις θρηνήσουμε, θα πρέπει να αγωνιστούμε. Θα πρέπει να είμαστε οργανωμέν@ς και στρατηγικ@ς. Δεν μπορούμε να αφήσουμε το μίσος να νικήσει, γιατί αυτό δεν αφορά μόνο εμάς. Αφορά τον κόσμο.

Και στον κόσμο, λέμε το εξής: αρνούμαστε να παραδοθούμε στις δυνάμεις που επιδιώκουν να φιμώσουν τις γυναίκες. Δεν θα σταθούμε άπραγ@ς και δεν θα επιτρέψουμε το συνεχή εκφοβισμό των μη-λευκών ανθρώπων, των μη-χριστιανών, των ΛΟΑΤΚ+ ατόμων και όλων όσων υπάρχουν στις διαθεματικότητες πολλαπλών ταυτοτήτων. Μπορούμε και θα συμμετάσχουμε στην κινητοποίηση των κοινοτήτων μας. Θα αντισταθούμε στο μίσος. Και, στο τέλος, θα νικήσουμε.

Μόνο μέσω της συλλογικής δράσης μπορεί να επικρατήσει η κοινωνική δικαιοσύνη. Σταθείτε αλληλέγγ@ς. Εμπλακείτε. Ελάτε μαζί μας.

Με θλίψη και αλληλεγγύη, 
Ανίτα Σαρκίζιαν και ολόκληρη η ομάδα του Feminist Frequency

[https://youtu.be/cFwRkNWx-n0]

από @α.σ. 11/11/2016 3:40 πμ.


Για το ποιοι ντόπιοι αναδημοσιεύονται είμαστε αυστηρότατοι, για τους απέξω τα όρια είναι πιο λάσκα, περνούνε διάφοροι.

 

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Anita_Sarkeesian

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License