[Ταϊβάν] Ομάδα γονέων ενάντια στις ομοφοβικές διαδηλώσεις

Mια ομάδα γονέων παρενέβησαν την Πέμπτη σε συνέδριο νομικών, ως απάντηση σε ομοφοβικές συγκεντρώσεις που αντιτίθεται στη νομοθεσία για τη συμβίωση των ομόφυλων ζευγαριών και τη δυνατότητα υιοθεσίας.

post image

Στην Ταϊβάν συνεχίζεται ο δημόσιος διάλογος για την θεσμοθέτηση των γάμων των ομόφυλων ζευγαριών και της υιοθεσίας. Η πρόταση για ένα νέο νομοσχέδιο πέρασε σε πρώτο βαθμό από επιτροπή της Βουλής, υπό το θόρυβο ωστόσο μιας μικρής συγκέντρωσης συντηρητικών γονέων με καλυμμένα πρόσωπα, που ισχυρίζονταν ότι τα ομόφυλα ζευγάρια αποτελούν αρνητικό πρότυπο για τα παιδιά και ότι προμηνύουν το τέλος του θεσμού οικογένειας.  Ως απάντηση, μια ομάδα γονέων παρενέβησαν την Πέμπτη σε συνέδριο νομικών, δίνοντας απάντηση: “Δεν σκέφτονται όλοι οι γονείς έτσι. Θα προσπαθήσουμε να χρησιμοποιήσουμε περισσότερες ιστορίες για να επικοινωνήσουμε με την κοινωνία. Όχι κατ’ ανάγκη με την ομάδα των ανθρώπων που αντιτίθενται πλήρως στο γάμο ατόμων του ιδίου φύλου, αλλά με εκείνους που βρίσκονται στη μέση και δεν μπορούν να καταλάβουν τα ζητήματα των ομοφυλόφιλων.”

Ένας γονέας δήλωσε ότι ο γάμος ατόμων του ιδίου φύλου είναι σημαντική κίνηση για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων για τα δύο μικρά παιδιά του σε περίπτωση που είναι ομοφυλόφιλα. «Ελπίζουμε ότι τα παιδιά μας δεν θα αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πίεση σε σχέση με τον σεξουαλικό προσανατολισμό τους καθώς μεγαλώνουν», είπε. "Αν είναι ομοφυλόφιλα, ελπίζουμε επίσης ότι θα έχουν όλα τα αναγκαία δικαιώματα για να ζήσουν και να γεράσουν μαζί με τα πρόσωπα που αγαπούν."

Ο γραμματέας του Συνδέσμου Αμοιβαίας Εκπαίδευσης Γονέα-Παιδιού, Chen Mei Yi, δήλωσε ότι τα μέλη αυτής της ένωσης γονέων είχαν σκόπιμα πάει τα παιδιά τους να συμμετάσχουν στην ετήσια παρέλαση υπερηφάνειας τον περασμένο μήνα.  «Δεν θέλω τα παιδιά μου να μάθουν μόνο ανάγνωση και αριθμητική, θέλω να μάθουν να φροντίζουν για την κοινωνία και τους γύρω τους», είπε, προσθέτοντας ότι ακόμη και η πιθανή έκθεση σε “άσεμνες” εικόνες στην παρέλαση αντιπροσώπευε μια ευκαιρία για να μάθουν ότι υπάρχουν διαφορετικές επιλογές στη ζωή.

 

Η πληροφορία προέρχεται από τους Taipei Times και μεταφράστηκε για την ραδιοφωνική εκπομπή "Τα λεωφορεία του Κόσμου, που μεταδίδεται καθημερινά 11-12 το πρωί από τις Ραδιοζώνες Ανατρεπτικής Έκφρασης 93.8 FM (Αθήνα) και το Ελεύθερο Κοινωνικό Ραδιόφωνο 1431AM (Θεσ/νίκη).

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License