[ΗΠΑ] Πορεία για την επέτειο πυροβολισμού μαύρου από αστυνομικό

Συγκέντρωση για τους δύο μήνες από τον θανάσιμο τραυματισμό ενός μαύρου από την αστυνομία της Washington DC στις Ηνωμενες Πολιτείες

post image

Την Τρίτη 8 Νοέμβρη συμπληρώθηκαν λίγο λιγότερο από δύο μήνες μετά τον  θανάσιμο πυροβολισμό ενός άοπλου αφροαμερικανού, του Τέρενς Sterling, από αστυνομικό στην πολιτεία Washington DC για ‘απρόβλεπτη οδήγηση’ μοτοσικλέτας. Οι διαδηλωτές της οργάνωσης Black Lives Matter συγκεντρώθηκαν και πάλι στη διασταύρωση των οδών όπου πυροβολήθηκε, αυτή τη φορά για να πραγματοποιήσουν δράσεις μνήμης. Βάδισαν στην Chinatown και απέκλεισαν την γραφική 7η οδό με τα πολυκαταστήματα προκαλώντας την οργή κάποιων καταναλωτών και οδηγών, ενώ στη συνέχεια έκλεισαν άλλους δυο σημαντικούς δρόμους στην περιοχή.

 

Η πληροφορία προέρχεται από τo Indymedia DC και μεταφράστηκε για την ραδιοφωνική εκπομπή "Τα λεωφορεία του Κόσμου", που μεταδίδεται καθημερινά 11-12 το πρωί από τις Ραδιοζώνες Ανατρεπτικής Έκφρασης 93.8 FM (Αθήνα) και το Ελεύθερο Κοινωνικό Ραδιόφωνο 1431AM (Θεσ/νίκη).

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License