[Βέλγιο] Απεργία πείνας κρατούμενων μεταναστών

Σε απεργίες πείνας και κινητοποιήσεις προχώρησαν τις τελευταίες μέρες οι κρατούμενοι στα κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών του Βελγίου διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες κράτησης

post image

Το 60% των κρατουμένων στο κέντρο κράτησης παράνομων μεταναστών στο Vottem του Βελγίου ξεκίνησε απεργία πείνας τη Δευτέρα 7 Νοέμβρη. Επίσης 20 κρατούμενοι στο κέντρο κράτησης της Μπρουζ αρνήθηκαν να επιστρέψουν στα κελιά τους μετά τον προαυλισμό, διαμαρτυρόμενοι για τη βιαιότητα των διαταγών ενός από τους φύλακες. Αφού συναντήθηκαν με τον διοικητή τα πνεύματα ηρέμησαν, ωστόσο τελικά 4 από τους ‘ταραξίες’ μεταφέρθηκαν με το ζόρι σε άλλα κέντρα κράτησης. Στο κέντρο κράτησης του Μέρκπλας, 20 κρατούμενοι ξεκίνησαν απεργία πείνας την Πέμπτη 10 Νοέμβρη.

Αλληλέγγυοι-ες καλούν σε εβδομαδιαία συγκέντρωση για υποστήριξη και αλληλεγγύη το Σάββατο το μεσημέρι μπροστά στο κέντρο κράτησης του Vottem.

Στο Vottem oι πρόσφυγες διαμαρτύρονται για τα εξής θέματα:

  • Ιατρική περίθαλψη: Μερικά από τα σημαντικά ραντεβού στην Νοσοκομεία δεν τηρούνται. "Για να φτάσει ένας πρόσφυγας στο αεροδρόμιο για μια απέλαση, οι συνοδοί είναι πάντα στην ώρα τους, αλλά όταν πρόκειται για ιατρικό ραντεβού δεν εμφανίζονται"
  •  Υπνωτικά χάπια, ηρεμιστικά και παυσίπονα διανέμονται από τους φρουρούς σε όποιον τα ζητήσει. Ορισμένοι κρατούμενοι έχουν γίνει ζόμπι και δεν αντέχουν άλλο. ‘Αυτό το λέμε ντόπινγκ’
  •  Τρόφιμα: Λα βας κιρί το πρωί, σοκολάτα το βράδυ. Για μεσημεριανό ένα μικρό πιάτο με λίγο κρέας που δεν είναι πιστοποιημένο Halal. "Το φαγητό είναι αηδιαστικό", "όλη την ημέρα πεινάμε"
  •  Η αναίδεια και η επιθετικότητα των φρουρών: "Πρωί, μεσημέρι και βράδυ  μας λένε: Αν δεν είστε ευχαριστημένοι γυρίστε σπίτι." "Κάνουν ό,τι θέλουν μαζί μας"

«Οι κρατούμενοι που έρχονται από την φυλακή μπαίνουν αμέσως σε κελιά απομόνωσης. Άλλοι τοποθετούνται στην απομόνωση σε περίπτωση που παραπονεθούν για κάτι. Πριν λίγες ημέρες ένας άνθρωπος ήταν πολύ άρρωστος, φαινότνα πολύ καλά: έμεινε στην απομόνωση για 2 ημέρες! "

Πολλοί μένουν στο κέντρο κράτησης για 8, 9, 10 έως και 11 μήνες. Ένας από αυτούς παρέμεινε εκεί για 8 μήνες και αφού αρνήθηκε να απελαθεί, μηδένισαν τη μέτρηση, "Θα πρέπει να μείνω εδώ άλλους 8 μήνες??". Άλλοι αποφασίζουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους και περιμένουν κρατούμενοι για μήνες πριν από μια πτήση.

Η είδηση προέρχεται από την ιστοσελίδα Getting the Voice Out μέσω του Indymedia Βρυξελλών και μεταφράστηκε για την ραδιοφωνική εκπομπή "Τα λεωφορεία του Κόσμου", που μεταδίδεται καθημερινά 11-12 το πρωί από τις Ραδιοζώνες Ανατρεπτικής Έκφρασης 93.8 FM (Αθήνα) και το Ελεύθερο Κοινωνικό Ραδιόφωνο 1431AM (Θεσ/νίκη).

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License