Νέα Ορλεάνη, Λουϊζιάνα: Φόκο έξω απ’ το ιστορικό μουσείο Συνομοσπονδίας

https://gr-contrainfo.espiv.net/2016/11/11/new-orleans-at-confederate-museum/

Τη νύχτα της Τρίτης 8 Νοέμβρη 2016, λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων, που ανέδειξαν πρόεδρο τον ρατσιστή, σεξιστή και ξενοφοβικό Ντόναλντ Τραμπ, πυρπολήσαμε ένα λάστιχο αυτοκινήτου στα σκαλιά του ιστορικού μουσείου Συνομοσπονδίας[1] σπάζοντας τα γρανιτένια σκαλοπάτια, προκαλώντας ζημιές στις εσωτερικές κι εξωτερικές πόρτες, σημαδεύοντας την είσοδο με καπνιά κι αναγκάζοντας το μουσείο να κλείσει για την επόμενη μέρα. Το μουσείο είναι μόνο ένα από τα πολλά σύμβολα ακραίου ρατσισμού και λευκής υπεροχής στην πόλη της Νέας Ορλεάνης, και στεγάζει μια συλλογή από συμπράγκαλα της Συνομοσπονδίας που η θέση τους είναι στην πυρά. Σε μια περιοχή 30 μίλια απ’ το σπίτι του Ντέιβιντ Ντιουκ,[2] αυτό το γαμίδι δεν είναι μονάχα ιστορία. Η προέλαση του φασισμού και της λευκής υπεροχής στον νότο πρόκειται να λάβει ισχυρότερη, ηχηρότερη απάντηση.

Ούτε Τραμπ! Ούτε Κου Κλουξ Κλαν!

Στα οδοφράγματα!

Πηγή: It’s Going Down

[1] Κατά τη διάρκεια του αμερικανού εμφυλίου πολέμου (1861/65) η Συνομοσπονδία απαρτιζόταν από δουλοκτητικές πολιτείες του νότου (μεταξύ αυτών κι η Λουϊζιάνα) που είχαν κηρύξει την απόσχισή τους απ’ τις Ηνωμένες Πολιτείες.
[2] Διαβόητο ρατσιστόμουτρο, αρχηγικό στέλεχος της Κου Κλουξ Κλαν στην πολιτεία της Λουιζιάνα επί δεκαετίας του 1970, πολιτικάντης κατεξοχήν συνδεδεμένος με τον λευκό εθνικισμό.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License