Άγγλοι, Γάλλοι, Αμερικανοί είναι ευπρόσδεκτοι

Ο αντιαμερικανισμός υπήρξε κι εξακολουθεί να είναι το κρησφύγετο του εθνοκρατισμού, του εθνικισμού και του αριστερού πατριωτισμού. Όπως ξέρουμε καλά, ο σύγχρονος αντικαπιταλιστικός διαφωτισμός ων κινημάτων της ειρήνης, της αντικουλτούρας, της μαύρης περηφάνιας, της ροκ μουσικής, της ατομικής και κοινωνικής απελευθέρωσης που προανήγγειλαν το Μάη του 68 και συγκλόνισαν τον κόσμο για χρόνια, ήταν απαγορευμένα στην Ελλάδα εξαιτίας του δεσποτισμού της παράδοσης που επιβαλλόταν από δεξιές κι αριστερές ορθοδοξίες.

Στο Σικάγο οι σύντροφοι Σάκκο και Βαντσέτι και ο σύντροφος Αύγουστος Σπάις εκτελέστηκαν για την εργατική τάξη όλου του κόσμου.
Ακόμη, όταν στην Αμερική πραγματωνόταν η πρώτη νεωτερική επανάσταση, εκτοπίζοντας το αίμα και το έδαφος, στην Ευρώπη τρώγανε γαλλικά και γερμανικά ρομαντικά βελανίδια

Ωστόσο, υπάρχει πρόβλημα. Ο αμερικανικός καπιταλισμός είναι ο επικυρίαρχος του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος και της αιματοβαμμένης κερδοσκοπίας.

Το αμερικανικό κράτος έχει επιβάλει ένα σύγχρονο ολοκληρωτικό καθεστώς ελέγχου κι επιτήρησης κι αυτό επιβλήθηκε σαν πρότυπο διακυβέρνησης και κυριαρχίας σ' ολόκληρο τον υπόλοιπο δυτικό καπιταλιστικό κόσμο.

Για το αμερικανικό κράτος ο ρατσισμός αποτελεί μια ακόμη στρατηγική διακυβέρνησης. Μπορεί να φαίνεται παράδοξο, αλλά επί προεδρίας Ομπάμα είναι που σημειώθηκαν και σημειώνονται οι περισσότερες δολοφονίες μαύρων πολιτών από μπάτσους.

Για το αμερικανικό κράτος οι ανισότητες, η ταξική μεροληψία των ελίτ, η κυνική βαρβαρότητα εις βάρος των φτωχότερων στρωμάτων, καθιστούν την κατάσταση εξαίρεσης κυρίαρχη ιδεολογία, δημιουργώντας ένα νέο ρατσισμό πάνω στη δυνατότητα της επιβίωσης.

Για το αμερικανικό κράτος το κέρδος είναι ο θεός.Μπροστά σ' αυτό το θεό, θυσιάζει τα πάντα. Τη φύση, το κλίμα, τους ανθρώπους. Αν το 19ο αιώνα επίδικο ήταν ο διωγμός των ινδιάνων κι ο εποικισμός των περιοχών τους, σήμερα είναι ο ισοπεδωτικός αμερικανικός καπιταλισμός που σαρώνει τους ινδιάνους της Ντακότα κι άλλων ελεύθερων ζωνών που η γαλαντομία των λευκών άφησε στους ινδιάνους μετά τη γενοκτονία. Ο Ομπάμα είναι υπεύθυνος γι' αυτό.

Είναι εκ του περισσού ίσως, αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι η βάση συγκρότησης του ελληνικού κράτους είναι οι αμερικανικές βόμβες ναπάλμ που έπεσαν στο Γράμμο και στο Βίτσι και κατασκεύασαν το μαυραγορίτικο ελληνικό καπιταλισμό.
Υποδεχτήκαμε το 1999 τον κύριο Κλίντον και με χαρά τον ακούσαμε να απολογείται για το αμερικανοκινούμενο πραξικόπημα των συνταγματαρχών.

Στη γειτονιά μας, των πολέμων και των διαιρέσεων, η αμερικανική εξωτερική πολιτική οδηγεί στην κατάρρευση της κοσμικότητας και στη διάλυση των κοινωνιών. Αποτέλεσμα τα λεγόμενα failed states της μέσης ανατολής και της βόρειας Αφρικής, έρμαια σ' έναν πόλεμο δι αντιπροσώπων (proxy war).

Εμείς επιλέγουμε να κατεβούμε σήμερα στο Πολυτεχνείο στις 17:30 ακολουθώντας τις συνέπειες του αμερικανικού στρατιωτικού ιμπεριαλιστικού συμπλέγματος: με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες του πολέμου και του αίματος της ιμπεριαλιστικής βίας για μια κοινωνία χωρίς αφεντικά και δούλους.

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License