ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο δημόσιος χώρος δεν ανήκει στους εγκάθετους των εταιριών και τους ένστολους εντολοδόχους τους, ανήκει στην κοινωνία. Τα Γιάννενα έχουν μακροχρόνια ιστορία κοινωνικών αγώνων και είμαστε ζωντανό κομμάτι αυτών των αγώνων ενάντια στην κρατική βαρβαρότητα. Είναι περιττό να δηλώνουμε ότι δεν μας εκφοβίζουν, το δείχνουμε εμπράκτως με την καθημερινή μας παρουσία στη μάχη για τον ελεύθερο δημόσιο χώρο και την απελευθέρωση της κοινωνίας. ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΜΠΕΓΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΤΕΣ.

 Το βράδυ της Τρίτης 16 Νοέμβρη στο πρόσφατα ιδιαιτέρως αστυνομοκρατούμενο κέντρο των Ιωαννίνων, δύο σύντροφοι μας προσήχθησαν και κρατήθηκαν επι ώρες στη ΓΑΔΗ, με την αιτιολογία της  παράνομης αφισοκόλλησης για μια αφίσα/κάλεσμα στην πορεία της 17 Νοέμβρη η οποία μάλιστα δεν κολλήθηκε με κόλλα ταπετσαρίας αλλά αναρτήθηκε απλώς με κολλητική ταινία! Παρά την απουσία αφορμής η στάση και η συμπεριφορά των οργάνων καταστολής ήταν προκλητική και μάλιστα εκουσίως προκλητική, προφανώς με σκοπό να τρομοκρατήσουν την γιαννιώτικη κοινωνία και να ικανοποιήσουν τους πολιτικούς εντολείς τους. Δεν είναι τυχαίο που οι σύντροφοι μας  οδηγήθηκαν με την υπερβολική συνοδεία δέκα «οργάνων ασφαλείας » και κρατήθηκαν επι ώρες, ούτε επίσης ότι τους φόρτωσαν με μήνυση πταισματικού χαρακτήρα. Προφανώς η αστυνομική υπηρεσία θέλει από τη μία να εκφοβίσει την κοινωνία και από την άλλη να δείξει πως εκτελεί έργο στους πολιτικούς και κοινωνικούς ιθύνοντες και συγκεκριμένα στον κ. Μπέγκα και τη δημοτική αρχή. Δεν είναι τυχαίο πως η ίδια δημοτική αρχή εγκαλούσε πριν ένα μήνα με επίσημη ανακοίνωση την αστυνομία για την έλλειψη αστυνόμευσης του εμπορικού κέντρου.

   Η αυταρχική στάση της αστυνομίας απέναντι στους πολίτες αποσκοπεί να επιβάλλει μια βιτρίνα κανονικότητας και πειθαρχίας. Αν ο δήμος θέλει να κάνει το κέντρο της πόλης μας, ζώνη ελεύθερη για τα εμπορεύματα και κλειστή για τους ανθρώπους, δεν θα τους περάσει. Ο δημόσιος χώρος δεν ανήκει στους εγκάθετους  των εταιριών και τους ένστολους εντολοδόχους  τους, ανήκει στην κοινωνία. Τα Γιάννενα έχουν μακροχρόνια ιστορία κοινωνικών αγώνων και είμαστε ζωντανό κομμάτι αυτών των αγώνων ενάντια στην κρατική βαρβαρότητα. Είναι περιττό να δηλώνουμε ότι δεν μας εκφοβίζουν, το δείχνουμε εμπράκτως με την καθημερινή μας παρουσία στη μάχη για τον ελεύθερο δημόσιο χώρο και την απελευθέρωση της κοινωνίας.

ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΜΠΕΓΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΤΕΣ.

ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΑ/ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ.

(ανοιχτή συνέλευση κάθε Πέμπτη στις 19:00 στον ΕΚΧ Αλιμούρα, Γιοσέφ Ελιγιά 20)

http://xeironomia.espivblogs.net/

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License