[Bόλος] Τα real-estate σχέδια της "Παν/μιο Θεσσαλίας Α.Ε." θα μείνουν στα χαρτιά. Αλληλεγγύη στην Κατάληψη Τερμίτα.

Κείμενο ανάδειξης του θέματος και έκφρασης πολιτικής αλληλεγγύης, που μοιράζεται περιοδικά τόσο σε σχολές της "Παν/μιο Θεσσαλίας Α.Ε." στο Βόλο, όσο και στο φοιτητικό εστιατόριο της πόλης, αναφορικά με τα σχέδια real-estate, σχέδια καταστολής και καταστροφής της Κατάληψης Τερμίτα.

"Η Κατάληψη Τερμίτα αποτελεί εδώ και χρόνια, μια άσβεστη φλόγα αντικαθεστωτικού αγώνα, μια αυτοοργανωμένη κοινότητα ανθρώπων σε μια περιοχή που αφέθηκε από το κράτος απαξιωμένη επι δεκαετίες στο έλεος της φυσικής φθοράς. Τώρα που ο χώρος έχει αναδειχθεί και αξιοποιηθεί κινηματικά, αποκτώντας μια αντιεμπορευματική ζωή μέσα από τις δραστηριότητες της κατάληψης και των συλλογικοτήτων που στεγάζονται στο χώρο, ο manager-πρύτανης Πετράκος επέλεξε (κατά διαβολική σύμπτωση…) να την καταστρέψει για να χτίσει τους δίδυμους πύργους του. Η Κατάληψη Τερμίτα αποτελεί ένα αυτοοργανωμένο κοινωνικό και πολιτικό εγχείρημα που κατάφερε να στεγάσει όλα αυτά τα χρόνια, τις συλλογικοποιημένες ανάγκες φοιτητών/τριών, μεταναστών/στριών, νεολαίων, εργαζομένων και ανέργων. Κατάφερε να σπάσει την εμπορευματοποιημένη αστική κανονικότητα αναδεικνύοντας μια άλλη οπτική κοινωνικής αυτοοργάνωσης από τα κάτω, μια αναρχική οπτική διαχείρισης χώρου και χρόνου. Η Κατάληψη Τερμίτα δεν είναι ούτε τα ντουβάρια που ξανασοβατίστηκαν από την κοινότητα, ούτε οι σκεπές που επισκευάστηκαν, ούτε τα παράθυρα που επιδιορθώθηκαν και ξαναβάφτηκαν, ούτε οι υπαίθριοι χώροι που ξεχορταριάστηκαν. Είναι οι συλλογικοποιημένες πολιτικές αντιστάσεις όλων εκείνων που μάχονται ενάντια στην κυριαρχία, που στέκουν αμετανόητα εχθρικοί/ές απέναντι στο φασισμό, τον σεξισμό και την πατριαρχία και που αντιμετωπίζουν ασυμβίβαστα και μαχητικά τον σύγχρονο ολοκληρωτισμό κράτους και κεφαλαίου. Όλων αυτών που είτε μένουν στην Κατάληψη είτε την τιμούν με την παρουσία τους και την υποστήριξή τους, σε πολιτικές εκδηλώσεις, προβολές ταινιών, συναυλίες, φεστιβάλ κλπ.
Ο manager-πρύτανης Πετράκος και το συγκλητικό επιτελείο του, σίγουρα θα χαμογελάνε κουτοπόνηρα, νομίζοντας ότι η άλωση και καταστροφή των κτιρίων της κατάληψης είναι ένα απλό τεχνικό θέμα, που χρειάζεται μόνο επικοινωνιακούς χειρισμούς, την αγαστή συνεργασία τους με τους ένστολους μπράβους του καθεστώτος και μερικές μπουλντόζες. Αυταπατώνται αν νομίζουν oτι θα κάνουν την δουλειά τους ήσυχα, χρησιμοποιώντας τα τοπικά ΜΜΕ που σκορπάνε κατά
παραγγελία ψέματα και συκοφαντίες. Τους διαβεβαιώνουμε ότι είναι πολύ βαθιά νυχτωμένοι κι ότι δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μια χούφτα ανθρώπων. Αυτό το λουλούδι της κοινωνικής αυτοοργάνωσης που σκέφτονται να ξεριζώσουν, δεν είναι απλά περήφανο και αποφασισμένο, αλλα και γεμάτο αγκάθια. Πάρα πολλά αγκάθια… Και δεν είναι μόνο του. Ας φροντίσει λοιπόν να αλλάξει χώρο για τα real estate σχέδια της εταιρείας που διευθύνει και να μαζέψει τα ξερά του από την Κατάληψη Τερμίτα."

 

Ολόκληρο το κείμενο που μοιράζεται, βρίσκεται εδώ : http://manifesto-volos.espivblogs.net/?p=534

Αρχεία:

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License