Υπόθεση Ουαλίντ Τάλεμπ: προς την τέταρτη και –πιθανότατα- τελευταία συνεδρίαση του Εφετείου

Τη Δευτέρα 28/11 ξεκινάει η τέταρτη συνεδρίαση, που αν κρίνουμε από το σημείο που βρίσκεται η δίκη, θα είναι και η τελευταία. Με δεδομένο ότι η διαδικασία βρίσκεται στο κρισιμότερο σημείο της σε όσα διαδραματίζονται μέσα κι έξω από τη δικαστική αίθουσα, κρίνουμε ως σημαντική την παρουσία αλληλέγγυου κόσμου.

Στις 7/11 ολοκληρώθηκε η τρίτη συνεδρίαση του Εφετείου των τεσσάρων βασανιστών του Ουαλίντ, με την απολογία του πρώην αφεντικού του Γιώργου Σγούρδα. Είχαν προηγηθεί οι καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης, των οποίων η χυδαιότητα και ο κυνισμός εκνεύρισε ακόμα και την δικαστική έδρα.
Η γυναίκα που εργαζόταν (και εξακολουθεί να εργάζεται) στο ταμείο του φούρνου, είπε ότι δεν την προβλημάτισε όταν είδε τον Γιώργο Σγούρδα μαζί με το γιο του, Σταμάτη, και τον Γιώργο Ζαχαριάδη να περνούν αλυσίδα γύρω από το λαιμό του Ουαλίντ, και ούτε θεώρησε ότι έπρεπε να παρέμβει. Η Εισαγγελέας σε εκείνο το σημείο της απάντησε ότι θα έπρεπε να είναι κατηγορούμενη για συγκάλυψη και όχι μάρτυρας υπεράσπισης.
Ο ιδιοκτήτης του κτιρίου όπου στεγάζεται ο φούρνος του Σγούρδα και φίλος των βασανιστών, έφτασε στο σημείο να καταθέσει ότι εκείνος μπορεί να έκανε χειρότερα στον Ουαλίντ, γιατί «έτσι είμαστε εμείς οι Αρβανίτες, έχουμε μπέσα».
Η απολογία του Γιώργου Σγούρδα δεν μας αιφνιδίασε. Εξακολουθεί να είναι αμετανόητος, εκτοξεύοντας ύβρεις και προσβολές στο πρόσωπο του Ουαλίντ και του αδερφού του. Το απύθμενο θράσος του δεν έχει ξεθυμάνει παρότι έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από το περιστατικό του βασανισμού, και ενώ είναι κρατούμενος τους τελευταίους 14 μήνες στις φυλακές Τρικάλων. Εξάλλου, ο φασισμός μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά μόνο από τον κόσμο του αγώνα και όχι από κάποιο σωφρονιστικό σύστημα.
Όπως είχαμε διασαφηνίσει με το λόγο και την παρουσία μας, ο δυναμισμός μας θα είναι ο ανάλογος που απαιτεί η περίσταση. Αυτό ακριβώς έγινε και στις 7/11 όταν υπήρξε άμεση απάντηση σε προκλήσεις των φασιστοειδών κατά την έξοδο από την αίθουσα.
Τη Δευτέρα 28/11 ξεκινάει η τέταρτη συνεδρίαση, που αν κρίνουμε από το σημείο που βρίσκεται η δίκη, θα είναι και η τελευταία. Με δεδομένο ότι η διαδικασία βρίσκεται στο κρισιμότερο σημείο της σε όσα διαδραματίζονται μέσα κι έξω από τη δικαστική αίθουσα, κρίνουμε ως σημαντική την παρουσία αλληλέγγυου κόσμου.

Βρισκόμαστε στο πλευρό του Ουαλίντ, ο οποίος αγωνίζεται ανυποχώρητα για την δικαίωσή του

Δεν θα αφήσουμε κανέναν μετανάστη μόνο και καμία μετανάστρια μόνη

Δευτέρα 28/11 στις 9:00 στα Δικαστήρια του Πειραιά

Αλληλέγγυες/Αλληλέγγυοι

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License