"Zieg-Heil!-Heil-Trump!" σε συνέδριο ακροδεξιών

Οι κάθε είδους φασίστες και ναζί στην Αμερική έχουν ξεσαλώσει, μετά τη νίκη του υποψηφίου τους, όσο και μετά από τις ανακοινώσεις των ονομάτων στελεχών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης Trump.

Οι κάθε είδους φασίστες και ναζί στην Αμερική έχουν ξεσαλώσει, μετά τη νίκη του υποψηφίου τους, όσο και μετά από τις ανακοινώσεις των ονομάτων στελεχών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης Trump.

Αυτές τις μέρες έγινε στην Ουάσιγκτον, σε κεντρικό κτίριο της πόλης (R. Reagan Building) το συνέδριο του Ινστιτούτου Εθνικής Πολιτικής, μιας «κυριλέ» νεοφασιστικής οργάνωσης των Η.Π.Α. . Το περασμένο Σάββατο ο πρόεδρος της οργάνωσης Ρίτσαρντ Σπένσερ, καταχειροκροτούμενος από τους 200 συμμετέχοντες, αναφώνησε “Χάιλ Τράμπ, Χάιλ για το λαό μας, Χάιλ για την Νίκη!”.  Ο Σπένσερ, είναι ο  υπεύθυνος για την διάδοση του όρου “εναλλακτική δεξιά”(alt-right),  που χρησιμοποιούν τα καθεστωτικά Μ.Μ.Ε. στην Αμερική για να κανονικοποιήσουν τον Ναζισμό. Δηλώνει πως ονειρεύεται μια Αμερική «εθνοτικά καθαρή» που θα αποτελεί χώρο συνάντησης για τους  Ευρωπαίους ακροδεξιούς και πως θέλει να το πετύχει με μια «ειρηνική εθνοκάθαρση».

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=1o6-bi3jlxk&w=560&h=315]

 

Σε άλλο σημείο της Ουάσιγκτον, σε μια βραδιά που κλείστηκε σε γνωστό ιταλικό εστιατόριο, συμμετέχοντες στο συνέδριο πανηγύριζαν την νίκη Τράμπ βγάζοντας φωτογραφίες την ώρα που χαιρετούσαν Ναζιστικά. Η φωτογραφία είναι από τον προσωπικό λογαριασμό twitter της "Τίλα Τεκίλα", τηλεπερσόνας της αμερικάνικης τηλεόρασης.

 

 

Βέβαια η συνάντηση των φασιστών δεν έμεινε αναπάντητη καθώς δεκάδες αντιφασίστες εισέβαλαν στο εστιατόριο καταχειροκροτούμενοι από τους θαμώνες του ισογείου που δεν είχαν αντιληφθεί πως στον πρώτο όροφο είχαν συγκέντρωση νεοναζί. Η διεύθυνση του εστιατορίου αργότερα ζήτησε δημόσια συγνώμη που φιλοξένησε τη συνάντηση.

 

 

Όλα αυτά είναι το θεαματικό κερασάκι στην τούρτα της ανάδυσης του φασισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες, με χιλιάδες περιστατικά ρατσιστικής, σεξιστικής, ομοφοβικής και ναζιστικής βίας να έχουν καταγραφεί από την ημέρα που ο Τράμπ είναι ο εκλεγμένος πρόεδρος. Θα δούμε, αλλά και θα βιώσουμε στον μέλλον πάρα πολλά. Ένα είναι το μόνο σίγουρο. Πως όλα αυτά δεν είναι κάποιο «αντισυστημικό» «πλήγμα στην παγκοσμιοποίηση», όπως έσπευσαν να χαρακτηρίσουν την εκλογή Τράμπ διάφορες φυσιογνωμίες της εξωκοινοβουλευτικής και πατριωτικής αριστεράς.

Μέχρι και σχετική αρθρογραφία είδαμε. 

Γιατί εδώ πλέον μιλάμε για την είσοδο στον Λευκό Οίκο εθνικιστών ρατσιστών, σε κεντρικούς ρόλους του στρατηγικού σχεδιασμού του αμερικάνικου κράτους, όπως ο Bannon, ιδιοκτήτης του φασιστικού ιστοτόπου Breitbart  το οποίο σχεδιάζει να επεκταθεί με Ευρωπαϊκές εκδόσεις του. Μιλάμε για δηλωμένους φασίστες, αντισημίτες, μισογύνηδες και ρατσιστές. 

Η διεθνοποίηση του φασισμού δεν αποτελεί κανενός είδους πλήγμα για το Κεφάλαιο και το Κράτος. Αποτελεί την αναβάθμιση τους με όρους στρατιωτικοποίησης. Και καλό θα είναι να το καταλάβουν γρήγορα αυτό οι κάθε είδους αριστεροί εραστές της κάλπης, της πολιτικής και του κράτους, γιατί καταντούν επικίνδυνοι για τα ίδια τους τα ακροατήρια.

Είτε πρόκειται για τους Ναζί του Πούτιν που δολοφονούν αντιφασίστες στη Μόσχα, είτε για τους Ναζί που στηρίζει η «Δύση» στην Ουκρανία, είτε πρόκειται για την Λεπέν και τον Φάρατζ, για τον Όρμπαν και τον Μιχαλολιάκο, για τον Ντουτέρτε στις Φιλιππίνες και τον Βίλντερς στην Ολλανδία, τον Ερντογάν και το Ισλαμικό κράτος, τον Νετανιάχου και την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής που εκτελεί φοιτητές, ο αυταρχισμός και το καθεστώς εξαίρεσης καλπάζουν, οργανώνονται, διεθνοποιούνται, σχηματίζουν στρατόπεδα και, γιατί όχι, αύριο μεθαύριο θα μας καλέσουν να σφαχτούμε μεταξύ μας σε νέους πολέμους. Η αντίσταση σε αυτή την βαρβαρότητα δεν αφορά κάποιους μοναχικούς ήρωες ή λίγους πρωτοπόρους και εκλεκτούς, αλλά τις εκατομμύρια, διεθνιστικές, καθημερινές, ατομικές και συλλογικές μας αντιστάσεις απέναντι στο Κεφάλαιο και το Κράτος.

 

Πηγή: provo.gr

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License