ΗΠΑ: Ημέρα των Ευχαριστιών στο Λος Άντζελες: Ευρεία πείνα και έλλειψη στέγης

του Marc Wells απο το http://www.wsws.org/en/articles/2016/11/26/losa-n26.html


Ενώ αναφορικά στη γιορτή των Ευχαριστιών στις Ηνωμένες Πολιτείες οι δημόσιοι αξιωματούχοι εμφανίζονται ως ανθρωπιστές και φιλάνθρωποι και τα μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν υποκριτικά μηνύματα καλής θέλησης, μια πιο προσεκτική ματιά αποκαλύπτει την άθλια εικόνα της φθοράς που επηρεάζει ευρεία στρώματα της αμερικανικής κοινωνίας.
Η πλουσιότερη χώρα στον κόσμο εμφανίζει όλο και περισσότερο συνθήκες που είναι χαρακτηριστικές μίας τριτοκοσμικής χώρας - το πρόβλημα των αστέγων, η ανισότητα, η φτώχεια, η επισιτιστική ανασφάλεια και η ψυχική ασθένεια έχουν γίνει χαρακτηριστικά της αμερικανικής ζωής για εκατομμύρια ανθρώπους. Η Καλιφόρνια, η πλουσιότερη πολιτεία στις ΗΠΑ, είναι η πεμπτουσία της έκφρασης αυτής της πραγματικότητας.


Τον περασμένο Αύγουστο, 25.000 Καλιφορνέζοι υπέγραψαν μια αίτηση ζητώντας απο τον κυβερνήτη Jerry Brown να κηρύξει καθεστός έκτακτης ανάγκης για την έλλειψη στέγης. Σύμφωνα με συντηρητικά στοιχεία, υπάρχουν 115.000 άστεγοι στην πολιτεία που στερούνται βασικών ανθρωπίνων υπηρεσιών.


Καταυλισμός αστέγων  στο Λος Άντζελες


Η πολιτεία του Los Angeles και μόνο μετράει 47.000 άστεγους σε οποιαδήποτε δεδομένη νύχτα, οι οποίοι συμπληρώνουν τους 13.000 χρόνια άστεγους, σύμφωνα με την έκθεση του Υπουργείου Οικισμού και Αστικής Ανάπτυξης στο Κογκρέσο των ΗΠΑ που δημοσιεύτηκε μια εβδομάδα πριν από την ημέρα των ευχαριστιών.
Η "πόλη των αγγέλων" έχει επίσης 2.700 άστεγους βετεράνους και περισσότερους από 3.000 ασυνόδευτους  άστεγους  νεολαίους. Μια αναφορά που εκδόθηκε από το Γραφείο Παιδείας της πολιτεία του Los Angeles  πριν από λίγες ημέρες ανέφερε ότι 63.000 παιδιά στην κομητεία ήταν άστεγα κατα κάποιο τρόπο στην περίοδο 2015-16.
Η τροφική ανασφάλεια επηρεάζει μεγάλα τμήματα της εργατικής τάξης του κράτους. Μια έρευνα που διεξήχθη  τονΣεπτέμβριο 2016 από τη Διεθνή Αδελφότητα των Teamsters Local 2010 και το Occidental College’s Urban & Environmental Policy διαπίστωσε ότι το 70 τοις εκατό των υπαλλήλων γραφείου, διοικητικών και  εργαζομένων υποστήριξης του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας αγωνίζονται να έχουν επαρκή τροφή στο τραπέζι και θεωρούνται τροφικά ανασφαλής. Από αυτούς, τα δύο τρίτα είχαν εμπιρείες πραγματικής πείνας από παράλειψη γευμάτων ή απο μειωμένη κατανάλωση τροφής λόγω έλλειψης πόρων.
Τον περασμένο Ιούλιο, μια έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας  Διεύθυνσης Γεωργίας και Φυσικών Πόρων - Πολιτική Διατροφική διαπίστωσε ότι το 19 τοις εκατό των ερωτηθέντων σπουδαστών ανέφερε« πολύ χαμηλό επίπεδο επισιτιστικής ασφάλειας, με ένα επιπλέον 23 τοις εκατό των ερωτηθέντων σπουδαστών που έχει"χαμηλό επίπεδο"επισιτιστικής ασφάλεια και ένα 8 έως 12 τοις εκατό ανέφερε οτι ήταν άστεγοι.


Η Los Angeles Mission Downtown διοργανώνει παραδοσιακά το "Skid Row Thanksgiving", προσφέροντας γεύματα στους άστεγους που έχουν κατοικία στην περιοχή γύρω από 5th Street και την San Pedro Street. Αυτή είναι μία περιοχή με χρόνια άστεγους, με μπλοκ  σκηνών και άλλα επισφαλή πρόχειρα καταλύματα.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License