[Τουρκία] Δήλωση τωνANARCHIST WOMEN: “Τέλος με την ανδρική-κρατική βία!”

Ενάντια στο κράτος και τους νόμους του, τις απαγορεύσεις και την υποτιθέμενη δικαιοσύνη του, που περιμένει από εμάς να το εκλιπαρήσουμε, αντιστεκόμαστε και απελευθερωνόμαστε ώστε να δημιουργήσει μια καινούργια ζωή για μας.


25 Νοεμβρίου, 2016
[Http://www.blackrosefed.org/end-male-state-violence-statement-anarchist-women-sexual-abuse-law/]

 ---

[Σχόλιο από blackrosefed] Δήλωση από την οργάνωση αναρχικών γυναικών (*) σχετικά με το νομοσχέδιο για τη σεξουαλική κακοποίηση του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης (ΑΚP) στην Τουρκία, το οποίο αποσύρθηκε τις τελευταίες μέρες μετά από μαζικές διαδηλώσεις γυναικών. Μεταξύ άλλων, το νομοσχέδιο θα απάλλασσε άντρες που βίασαν ανήλικα κορίτσια, αν τα κορίτσια παντρεύονταν τους βιαστές τους. Καθώς το AKP κυβερνά σήμερα μέσω της επιβολής μιας ντε φάκτο δικτατορίας, έχοντας ξεκινήσει έναν εσωτερικό πόλεμο ενάντια στον κουρδικό πληθυσμό, επιβάλλοντας μόνιμη “κατάσταση έκτακτης ανάγκης”, απολύοντας δεκάδες χιλιάδες κρατικούς υπαλλήλους, και συλλαμβάνοντας τους ηγέτες του αριστερού Δημοκρατικού Κόμματος (HDP), οποιαδήποτε νίκη ενάντια στην κυβέρνησης είναι σημαντική. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν οι Anarchist Women, αυτό δεν είναι μια μόνιμη νίκη, και η δύναμη που η κυβέρνηση συνεχίζει να έχει όσο οι γυναίκες παραμένουν ανοργάνωτες, σημαίνει ότι θα συνεχίσει τις επιθέσεις της στις γυναίκες με άλλα μέσα.

 

(*) https://www.facebook.com/anarsistkadinlariz/?fref=ts

 

---

 

Δήλωση των Anarchist Women για τον νόμο για τη σεξουαλική κακοποίηση:

“Τέλος με την ανδρική-κρατική βία!”

 

 

Ακόμα κι αν το νομοσχέδιο για τη “σεξουαλική κακοποίηση” -που εκπονήθηκε από 6 βουλευτές του ΑΚΡ και προτάθηκε στις 17 Νοεμβρίου- έχει τώρα αποσυρθεί, είναι σημαντικό να καταλάβουμε τι σημαίνει για εμάς τις γυναίκες αυτό το νομοσχέδιο που, αφότου προτάθηκε, βρέθηκε αντιμέτωπο με τις διαμαρτυρίες των γυναικών. Το προτεινόμενο νομοσχέδιο μείωνε την ηλικία σεξουαλικής συναίνεσης από τα 15 στα 12 και σκόπευε να αποτελέσει τη βάση για: Την ατιμωρησία της σεξουαλικής κακοποίησης και των βιαστών που σήμερα βρίσκονται στα δικαστήρια ή πρόκειται να διωχθούν για εγκληματικές ενέργειες μελλοντικά, την αθώωση όσων διώκονται για σεξουαλικά εγκλήματα, την αθώωση όσων διώκονται για σεξουαλική κακοποίηση και για βιασμούς στην περίπτωση που παντρευτούν τα παιδιά τα οποία έχουν κακοποιήσει, την έκθεση των κοριτσιών στη σεξουαλική κακοποίηση και τον βιασμό από την ηλικία των 12 ετών, και την ύπαρξη παιδιών-μελλοντικών νυφών. Η απόσυρση του νομοσχεδίου σήμερα το πρωί από τη μία αποτελεί ένα από τα πιο ακλόνητα παραδείγματα για το ότι εμείς οι γυναίκες απελευθερωνόμαστε αντιστεκόμενες, και από την άλλη δείχνει ότι η κρατική πολιτική χρονοτριβεί εσκεμμένα.

Η κρατική πολιτική όσον αφορά τα φύλα πάει πέρα από την αδιαφορία για την ταυτότητα και το σώμα των γυναικών, και διαμορφώνεται από τον στόχο της δημιουργίας μιας “συντηρητικής κοινωνίας”. Φέρνοντας στη συζήτηση τον έλεγχο των γεννήσεων και λέγοντας ότι “είναι αμάρτημα”, απαγορεύοντας την έκτρωση και λέγοντας ότι “είναι σφαγή”, είναι από μόνα τους πολιτικές ελέγχου του πληθυσμού. Αλλά, πέρα από αυτό, όλες αυτές οι πολιτικές συνδέονται με τον στόχο της αυταρχικής διακυβέρνησης του ΑΚΡ: Τη δημιουργία και ανάπτυξη μιας συντηρητικής κοινωνίας.

Το κράτος που ενδιαφέρεται για τη “συντήρηση” της παράδοσης της γυναίκας που “δεν παύει” να γεννάει, ή της γυναίκας που υποχρεούται από την απαγόρευση των εκτρώσεων να γεννήσει παρότι θύμαβιασμού, από τη μία πλευρά συντηρεί την “καταπιεσμένη” γυναικεία ταυτότητα, και από την άλλη συντηρεί την εξουσία του άνδρα, μέσω πολιτικώνελέγχου του πληθυσμού και των σωμάτων που στρέφονται κατά των γυναικών.

Το κράτος που σήμερα απαγορεύει τις διαδηλώσεις χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, επιτίθεται ευθέως πολιτικά κατά του αγώνα των γυναικών, κλείνοντας τα γραφεία των γυναικείων οργανώσεων και συλλαμβάνοντας τις γυναίκες που αγωνίζονται ενάντια στην πατριαρχία και το βασανισμό των γυναικών. Το κράτος που στηρίζει την ύπαρξή του στην αρρενωπότητα και τους νόμους του κράτους, εξαπολύει μια συνολική επίθεση στις ζωέςμας, στις ζωές των γυναικών.

Παρόλο που το κράτος πρότεινε αρχικά νέους νόμους για την αθώωση όσων κατηγορούνται για σεξουαλική κακοποίηση και για βιασμούς, και αργότερα τους απέσυρε, συνεχίζει να επιτίθεται στις ζωές μας εφαρμόζοντας όλες τις άλλες πολιτικές του σε σχέση με τις γυναίκες. Εμείς, ως Anarchist Women, γνωρίζουμε ότι η χειραφέτησή μας δεν σχετίζεται ούτε με τους νόμους που το κράτος προτείνει και μετά αποσύρει, ούτε με τις τιμωρίες του, ούτε με την υποτιθέμενη δικαιοσύνη του. Ξέρουμε σίγουρα ότι το νομοσχέδιο περί “σεξουαλικής κακοποίησης” θα αναθεωρηθεί και θα προταθεί κάποια στιγμή αργότερα, και θα ξανάρθει στην ημερήσια διάταξη με νέες προτάσεις που θα στοχεύουν να επιτεθούν στις ζωές μας.

Τονίζουμε επομένως, για άλλη μια φορά, ότι ο μόνος τρόπος για να υπάρχουμε ενάντια στο κράτος, που συντηρεί την ύπαρξή του καταστρέφοντας τις δικές μας ζωές, είναι μέσω της οργάνωσης και του αγώνα μας. Ενάντια στο κράτος και τους νόμους του, τις απαγορεύσεις και την υποτιθέμενη δικαιοσύνη του, που περιμένει από εμάς να το εκλιπαρήσουμε, αντιστεκόμαστε και απελευθερωνόμαστε ώστε να δημιουργήσει μια καινούργια ζωή για μας. Καλούμε όλες τις γυναίκες στον αγώνα μέχρι την καταστροφή της πατριαρχίας και του κράτους.

 

-Ζήτω ο αγώνας μας!

-Ζήτω η γυναικεία αλληλεγγύη!

 

ANARCHIST WOMEN

 

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License