1η Δεκεμβρίου ημέρα δράσης κατά του αγωγού πρόσβασης στην Ντακότα


Αναδημοσίευση από baktirio

Νοέμβριος 29, 2016

1Η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΝΤΑΚΟΤΑ #NODAPL

  • ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΑΣ
  • ΑΠΑΙΤΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ (SHERIFF DEPARTMENTS)

Το κίνημα δράσης και αλληλεγγύης #NoDAPL καλεί σε ημέρα δράσης κατά της κατασκευής του Αγωγού Πρόσβασης στην Ντακότα και καλεί όλους τους πολίτες των ΗΠΑ να ασκήσουν πίεση προς τις τράπεζες που στηρίζουν το έργο, να κλείσουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν σε αυτές αλλά και να απαιτήσουν την απόσυρση όλων των τμημάτων της Τοπικής Αστυνομίας (Sheriff Depts) καθώς σε αυτούς τους μπάτσους οφείλεται η ωμή καταστολή, ειδικά με τους εκτοξευτήρες παγωμένου νερού που υπέστησαν οι διαδηλωτές, προστάτες του νερού, τις τελευταίες ημέρες.

Πρόσφατα ανακοινώθηκε από το Στρατό και ειδικά το πανίσχυρο Τμήμα Μηχανικών ότι υπάρχει πρόθεση να κλείσει την αυτοσχέδια κατασκήνωση των διαδηλωτών στην περιοχή και να «μεταφερθούν σε μια ζώνη ελεύθερης έκφρασης» στην κάτω πλευρά του ποταμού μέχρι τις 5/12/2016. Αρχικά (25/11/2016) στις επιστολές που απεστάλησαν στον ηγέτη της φυλής των Σιου στο Standing Rock λέγανε ότι δεν υπάρχει πρόθεση άσκησης βίας καλώντας τον να προτρέψει τους κατασκηνωτές να μεταφερθούν οικειοθελώς. Στις 28/11/2016 όμως ο Κυβερνήτης της Ντακότα Jack Dalrymple εξέδωσε διαταγή «άμεσης και υποχρεωτικής» εκκένωσης της περιοχής με πρόφαση τις «κακές καιρικές συνθήκες και την ασφάλεια των κατασκηνωτών». Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κατασκηνωτές είναι κυρίως αυτόχθονες της περιοχής οι οποίοι ζουν ανέκαθεν σε αυτές τις συνθήκες και έχουν ήδη δημιουργήσει τις δικές τους δομές για χειμερινή διαβίωση.

Ακολουθεί το βίντεο του καλέσματος.

https://www.youtube.com/watch?v=KrSiUrv26P4

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License