ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΟΣΜΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ. ΕΔΩ ΤΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΥΣΑΦΙΑ!

Η «πέτσα» είναι είδος… υπό εξαφάνιση. Σιγά που θα περιμέναμε την πολυτέλεια της ντροπής και της συγγνώμης από έναν Ιλιέσκου και έναν εξωνημένο σωματοφύλακα του Φιντέλ Κάστρο.

  "Πρώην σωματοφύλακας του Φιντέλ Κάστρο αποκαλύπτει τα μυστικά του: Το παραδεισένιο νησί και η αμύθητη περιουσία

 

Χουάν Ρεϊνάλδο Σάντσες, ο οποίος υπήρξε επί 27 χρόνια σωματοφύλακας του Φιντέλ Κάστρο, αποκαλύπτει τη μυστική μυθική περιουσία του ηγέτη της κουβανικής επανάστασης.

Στο βιβλίο του με τίτλο: «Η μυστική ζωή του Φιντέλ Κάστρο» (La vida oculta de Fidel Castro), ο Σάντσες αποκαλύπτει ότι ο Κάστρο είχε ένα μυστικό παραδεισένιο νησί στην Καραϊβική, το Κάγιο Πιέδρα, όπου πήγαινε συχνά με το προσωπικό του υπερπολυτελές προσωπικό του σκάφος, Aquarama. «Στην Κούβα κανένας, ή σχεδόν κανένας δεν γνωρίζει για την ύπαρξη αυτού του γιωτ, το οποίο δένει σε ένα μυστικό λιμάνι στο Μπαϊα δε Κοτσίνος, γύρω στα 150 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αβάνας», διηγείται ο Σάντσες, ο οποίος συνόδευε ως σωματοφύλακας αμέτρητες φορές τον «κομαντάντε» στο ιδιωτικό του νησί.

Ο Σάντσες υποστηρίζει πως κανένας άλλος από την οικογένεια του δεν πήγαινε και δεν φιλοξενούνταν στο νησί του Φιντέλ Κάστρο, εκτός από τον αδερφό του Ραούλ, ο οποίος πήγε ελάχιστες φορές. «Εκτός από τη σύζυγο του Ντάλια και τα πέντε παιδιά που απέκτησαν μαζί, ελάχιστοι μπορούν να υπερηφανευθούν ότι είδαν με τα μάτια τους το μυστηριώδες νησί», αναφέρει. Οι μοναδικοί επισκέπτες που δεν ανήκουν στην οικογένεια του αλλά επισκέφθηκαν το νησί ήταν ο Κολομβιανός συγγραφέας Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες και ο Αντόνιο Νούνιες Χιμένες".

 

«Ελάχιστοι μπορούν να υπερηφανευθούν ότι είδαν με τα μάτια τους το μυστηριώδες νησί»

 

Περίεργο! Να ζει σε μια  τέτοια χλιδή  ένας άνθρωπος που θυσίασε την προσωπική του ζωή για την επανάσταση  (νιάτα, καριέρα, απολαύσεις, τεράστια  περιουσία). Και το σημαντικότερο,  «έβαλε το κεφάλι του στον τροβά» , όπως και  ο σύντροφός του, εκείνο το  μεγάλο σύμβολο της αντίστασης και της επανάστασης, ο Τσε Γκεβάρα.

 Και όχι μόνο στη διάρκεια της επανάστασης. Ο Φιντέλ Κάστρο «έπαιζε κορώνα γράμματα» τη ζωή του  ως το τέλος. Ουδείς μπορεί να μετρήσει τις απόπειρες δολοφονίας εναντίον του. «Κακά τα ψέματα»! Αν δεν έχεις ένα όραμα ,αν δεν πιστεύεις σε αρχές, δε βάζεις τη ζωή σου "αμανάτι". Τελεία και παύλα!

 Είναι επίσης εκ του πονηρού πως, όσοι είδαν το… νησί του   ήταν μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού. Ούτε καν τα μέλη της οικογένειάς του! Οπότε, ο συγγραφέας του βιβλίου-λίβελος  εναντίον του Φιντέλ με μια μονοκοντυλιά ξεμπερδεύει.  Εξασφαλίζει τη σιωπή των (ανύπαρκτων) μαρτύρων και…μας στέλνεις  αδιάβαστους. Γνωστά αυτά τα κόλπα. 

Τα ίδια ακούσαμε και όταν εκτέλεσαν τους Τσαουσέσκου. «Ράβδοι χρυσοί αμύθητης αξίας του Ρουμάνου κομμουνιστή ηγέτη βρίσκονται φυλαγμένοι στα υπόγεια των ελβετικών τραπεζών και θα επιστρέψουν στη χώρα»,  διέδιδε ο Ιλιέσκου, που πρόδωσε τον άνθρωπο, ο οποίος τον εμπιστεύτηκε, για να πάρει την εξουσία. «Με χρυσά κουτάλια έτρωγαν η ΄Ελενα και ο Νικολάι Τσαουσέσκου", βομβάρδιζαν συνεχώς τον κόσμο  τα πρώτα χρόνια οι ρουμάνικες κυβερνήσεις.

Πέρασαν χρόνια από την εκτέλεσή τους. ΄Ενας από τους δικαστές του στρατοδικείου, που  καταδίκασε με συνοπτικές διαδικασίες σε εκτέλεση το 1989 το ζευγάρι Τσαουσέσκου, αυτοκτόνησε μετά τις αποκαλύψεις για το πώς μεθόδευσαν την πτώση του ηγέτη της Ρουμανίας ο Ιλιέσκου και η παρέα της "Σεκιουριτάτε" σε αγαστή συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίες της Δύσης. (Και …όχι! Ο πανάθλιος….σοσιαλιστής Ιλιέσκου, ακόμα δεν κρέμασε  μια πέτρα στο λαιμό του  να πάει να πηδήσει στα παγωμένα νερά τουΔούναβη ).

Στο μεταξύ Οι… αμύθητοι θησαυροί του Τσαουσέσκου δε βρέθηκαν ποτέ, για να επιστρέψουν στη Ρουμανία. Και τα ρουμάνικα «παπαγαλάκια» κατάπιαν  τη γλώσσα του. Η οικογένεια Τσαουσέσκου αποδείχτηκε πως δεν είχε τελικά δεκάρα τσακιστή.  Τα παιδιά τους πέθαναν πάμπτωχα. ΄Ενα μάλιστα άρρωστο σε ίδρυμα πτωχοκομείου, γιατί δεν είχε ένα ευτελές ποσό σε λέι (!) να πληρώσει για τη θεραπεία του.

Η «πέτσα» είναι  είδος…  υπό εξαφάνιση. Σιγά που θα περιμέναμε την  πολυτέλεια της ντροπής και της συγγνώμης από έναν  Ιλιέσκου και έναν εξωνημένο  σωματοφύλακα του Φιντέλ  Κάστρο.  

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License