Ινδία – Κεράλα: Ρεβιζιονιστικά δάκρυα για το Φιντέλ, φασιστικές σφαίρες για τους Μαοϊστές

Να καταδικάσουμε την εν ψυχρώ δολοφονία των δύο μαοϊστών από την κυβέρνηση της Κεράλα που έχει επικεφαλής το ΚΚΙ (Μαρξιστικό)! Όλες οι “ανταλλαγές πυροβολισμών” είναι σκηνοθετημένες! Να ενωθούμε ενάντια στο σοσιαλφασισμό! Να ενωθούμε για να συντρίψουμε το βραχμανιστικό ινδουιστικό καθεστώς!

Να καταδικάσουμε την εν ψυχρώ δολοφονία των δύο μαοϊστών από την κυβέρνηση της Κεράλα που έχει επικεφαλής το ΚΚΙ (Μαρξιστικό)! Όλες οι “ανταλλαγές πυροβολισμών” είναι σκηνοθετημένες! Να ενωθούμε ενάντια στο σοσιαλφασισμό! Να ενωθούμε για να συντρίψουμε το βραχμανιστικό ινδουιστικό καθεστώς!

Ενώ η αποτρόπαια σφαγή στο Μαλκανγκίρι (σ.parapoda: βλ.εδώ) είναι ακόμα πρόσφατη στη μνήμη μας, ενώ στο Μπομπάλ δεν έχει ακόμα στεγνώσει το αίμα των οχτώ υπόδικων ακτιβιστών των SIMI (σ.parapoda: Φοιτητών Ισλαμικού Κινήματος Ινδίας, οι οποίοι δολοφονήθηκαν ενώ δραπέτευαν από τις κεντρικές φυλακές του Μποπάλ στις 31 Οκτώβρη), σε ένα ακόμα περιστατικό σκηνοθετημένης “ανταλλαγής πυροβολισμών”, δύο μαοϊστές, η Ατζίθα (σ.parapoda: ψευδώνυμο Κάβερι, μέλος της Επιτροπής Κεράλα του ΚΚΙ(Μαοϊκού)) και ο Κούπου Ντεβράι (σ.parapoda: ψευδώνυμο Καπουσάμι, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚ Ινδίας (Μαοϊκού) και επικεφαλής της Ειδικής Αντάρτικης Ζώνης των Δυτικών Γκατ του κόμματος), δολοφονήθηκαν βίαια από την (διαβόητη αντιαντάρτικη μονάδα στην Κεράλα) “Αστραπή” (“Thunderbolt”) υπό τις εντολές της δήθεν “αριστερής” κυβέρνησης του Πιναράι Βιτζεϊγιάν του ΚΚΙ(Μαρξιστικού) στο δάσος του Νιλαμπούρ στην περιφέρεια Μαλαπουράμ στη βόρεια Κεράλα στις 25 Νοέμβρη. Το μέγεθος της δίψας του ΚΚΙ(Μ) για βάρβαρη κρατική εξουσία και το μίσος του προς τους λαϊκούς αγωνιστές ξεκάθαρα αντανακλάται στα πτώματα των δύο νεκρών άοπλων μαοϊστών, της Ατζίθα (19 τραύματα από σφαίρες) και του Κούπου Ντεβράι (11 τραύματα από σφαίρες), των οποίων τα άψυχα κορμιά κείτονταν αφύλαχτα για πάνω από 30 ώρες.

Τα άψυχα σώματα των δύο μαοϊστών, Κούπου Ντεβράι (Καπουσάμι) και Ατζίθα (Κάβερι)

Σύμφωνα με την αστυνομία της Κεράλα και τον Αρχηγό της, Ντεμπεσκουμάρ Μπέχρα, λίγο αφότου παρατήρησαν κάποια κίνηση στο δάσος Καρουλάι, οι ένοπλες δυνάμεις (αστυνομία και “Αστραπή”) έφτασαν επί τόπου κατά τις 12 το βράδι. Όπως πάντα, ισχυρίστηκαν ότι άρχισαν να πυροβολούν αφότου οι μαοϊστές άνοιξαν πυρ.

Ωστόσο, η απουσία οποιουδήποτε όπλου που μπορεί να επιφέρει το θάνατο από πλευράς των σκοτωμένων μαοϊστών και η απουσία ακόμα και του μικρότερου τραυματισμού της αντιαντάρτικης ομάδας έχουν θέσει υπό πλήρη αμφισβήτηση το όλο αφήγημα. Επιπροσθέτως, οι ιατροδικαστικές εκθέσεις ξεκάθαρα αποκαλύπτουν ότι το αφήγημα της αστυνομίας περί ανταλλαγής πυροβολισμών και ένοπλης σύγκρουσης είναι ένα ψέμα, καθώς τα πτώματα τρυπήθηκαν παντού με σφαίρες που ρίχτηκαν εξ επαφής, δηλαδή, από μια μικρή απόσταση. Για να καλύψει αυτή την εν ψυχρώ δολοφονία, η αστυνομία δεν επέτρεψε καν στους συγγενείς των σκοτωμένων, σε αγωνιστές για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ακόμα και ΜΜΕ, να προσεγγίσουν το χώρο όπου δήθεν έλαβε η “σύγκρουση”. Μετά τη σκηνοθετημένη σύγκρoυση του Βαργκέζε το 1970, αυτό είναι το δεύτερο περιστατικό μίας τέτοιας θρασύτατης δολοφονίας, και μάλιστα, αυτή τη φορά, από μια κυβέρνηση με επικεφαλής ένα κόμμα που πρόδωσε το λαϊκό κίνημα εδώ και καιρό για να δώσει τα χέρια με τα πρακτορεία των αρχουσών τάξεων. Αποτελεί μακάβρια ειρωνία ότι το ίδιο το ΚΚΙ(Μ) οργάνωσε αυτή την εν ψυχρώ δολοφονία, παραβιάζοντας όλους τους δημοκρατικούς κανόνες, την παραμονή της 22ης επετείου από τη δολοφονία από την αστυνομία της Κεράλα 5 αγωνιστών του ΚΚΙ(Μ) στο Κουθουπαράμπου. Αυτές ακριβώς οι δυνάμεις χύνουν κροκοδείλια δάκρυα και καταγγέλουν την σκηνοθετημένη σύγκρουση του Μποπάλ, τη βάρβαρη δολοφονία και λιντσάρισμα μουσουλμάνων και Νταλίτ, και, από την άλλη, ωμά ασκούν βάρβαρη κρατική βία ενάντια στον αγωνιζόμενο λαό.

Οι οικογένειες των δύο αγωνιστών αρνήθηκαν να παραλάβουν τα πτώματα και, μαζί με φοιτητές και ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων, διοργάνωσαν μια δυναμική διαμαρτυρία μπροστά από το νεκροτομείο του Ιατρικού Κολλεγίου του Κοζικόντε. Η αντιλαϊκή αστυνομία της Κεράλα, η οποία δεν έκανε καμία δήλωση μετά τις ιατροδικαστικές εκθέσεις, έσπευσε να συλλάβει τους διαδηλωτές. Ωσάν να μην έφταναν όλα αυτά, ένας επιφανής ακτιβιστής, ο Κομ Ραβούνι, από το Ποράτομ, συνελήφθη και δικάζεται υπό τον (σ.parapoda: “αντιτρομοκρατικό) Νόμο περί Πρόληψης Παράνομων Δραστηριοτήτων (UAPA). Νωρίτερα αυτό το μήνα, η αστυνομία της Κεράλα είχε συλάβει τους Σαντολάλ, Τζάθου και Γκίθου βάσει του UAPA επειδή κολλούσαν αφίσες υπέρ της αποχής από τις εκλογές. Καταδικάζουμε τη σύλληψη αυτών των αγωνιστών με βάση ψεύτικες κατηγορίες και απαιτούμε την άμεση απελευθέρωσή τους.

Αυτή η ειδεχθής επίθεση έχει εγείρει ενδιασμούς διαφόρων πλευρών, όπως η δικαιοσύνη, όπου παραγγέλθηκε μία δικαστική διερεύνηση, από τον επικεφαλής του ανωτάτου δικαστηρίου, Ρ. Μ. Λόντα, ο οποίος δήλωσε ότι η προαγωγή των εμπλεκόμενων στο επεισόδιο μπάτσων μπορεί να λάβει χώρα μετά την ύπαρξη έκθεσης για το συμβάν, ενώ η επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Κεράλα έβγαλε ανακοίνωση ζητώντας από το Γενικό Διευθυντή της Αστυνομίας της Κεράλα να υποβάλει έκθεση για τη “σύγκρουση” εντός δύο εβδομάδων. Άλλα κόμματα, όπως το ΚΚΙ, έχουν εγείρει ενδοιασμούς και καταδικάσει αυτό το εξαιρετικά τρομακτικό γεγονός. Αυτό το περιστατικό είναι μια ξεκάθαρη αντανάκλαση του ταξικού χαρακτήρα του ΚΚΙ(Μ), το οποίο γελοιωδώς ισχυρίζεται ότι ηγείται μιας “Δημοκρατικής” κυβέρνησης στην Κεράλα. Στο όνομα της καταπολέμησης των Μαοϊστών, η σημερινή κυβέρνηση του Αριστερού Δημοκρατικού Μετώπου ακολουθεί τα βήματα της προηγηθείσας κυβέρνησης του Ενιαίου Δημοκρατικού Μετώπου για την επέκταση της Επιχείρησης Πράσινο Κυνήγι στα Δυτικά Γκατ, μία από τις μεγαλύτερες εστίες βιοποικιλότητας στον κόσμο, ώστε να παραδώσει αυτή την περιοχή στις μεγάλες επιχειρήσεις. Δίνοντας τα χέρια με τα συμφέροντα των βραχμανικών αρχουσών τάξεων κεντρικά, η σημερινή κυβέρνηση του Αριστερού Δημοκρατικού Μετώπου με επικεφαλής του ΚΚΙ(Μ) βάρβαρα ασκεί τις αντιλαϊκές της πολιτικές λεηλασίας και ληστείας για την κατασκευή φραγμάτων, Ειδικών Οικονομικών Ζωνών, μεγάλων βιομηχανιών, ενώ οποιοσδήποτε αντιστέκεται σε αυτό, χαρακτηρίζεται Μαοϊστής και συλλαμβάνεται ή αντιμετωπίζει την απειλή της βίαιης δολοφονίας από τους δολοφόνους της “Αστραπής”.

Ο Πιναράι Βιτζεϊγιάν, στέλεχος του «Κ»Κ Ινδίας (Μαρξιστικού) και πρωθυπουργός της Πολιτείας της Κεράλα

Ως Ένωση Δημοκρατικών Φοιτητών καταδικάζουμε απερίφραστα την εν ψυχρώ δολοφονία των Μαοϊστών ηγετών Ατζίθα και Κούπου Ντεβράι από την κυβέρνηση της Κεράλα που έχει επικεφαλής το ΚΚΙ(Μ). Καταδικάζουμε επίσης την αντιλαϊκή επίθεση με επικεφαλής την κυβέρνηση του ΚΚΙ(Μ) στην Κεράλα. Είναι μόνο το επαναστατικό κίνημα των πλέον καταπιεσμένων, οι επαναστατικές μάζες αυτής της χώρας που παλεύουν για τη γη, την αξιοπρέπεια και το βιοπορισμό τους, αυτές που μπορούν να τερματίσουν τέτοιες αδίστακτες διψασμένες για εξουσία δυνάμεις που προσπαθούν να συντρίψουν τους λαϊκούς αγώνες και συνεργάζονται ξεδιάντροπα με τις επιθετικές, σοβινιστικές, βραχμανιστικές ινδουιστικές φασιστικές δυνάμεις στο πηδάλιο της εξουσίας.

Ένωση Δημοκρατικών Φοιτητών (DSU) – Ινδία

Σημείωση parapoda: Ο τίτλος αποτελεί παραλλαγή τίτλου άρθρου της σ. Ροζάριο που δημοσιεύτηκε με αφορμή αυτή τη δολοφονία στην Κεράλα

https://parapoda.wordpress.com/2016/12/01/%ce%b9%ce%bd%ce%b4%ce%af%ce%b1-%ce%ba%ce%b5%cf%81%ce%ac%ce%bb%ce%b1-%cf%81%ce%b5%ce%b2%ce%b9%ce%b6%ce%b9%ce%bf%ce%bd%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%b4%ce%ac%ce%ba%cf%81%cf%85%ce%b1-%ce%b3/

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License