ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. "ΤΑ ΖΩΑ ΜΑΣ ΑΡΓΑ"!

Ο… ρομποτάνθρωπος. Αυτός θα διεκδικήσει και θα αναλάβει στην ώρα τους τη διακυβέρνηση του κόσμου, τη σωστή απονομή της δικαιοσύνης, την παροχή «μόρφωσης» και εκπαίδευσης, την επιμέλεια της υγείας, τη λοιπή δίκαιη κατανομή των αγαθών μεταξύ των μελών των κοινωνιών, την προστασία της φύσης, τον έλεγχο των γεννήσεων, την κατάκτηση του διαστήματος. Είναι η ελπίδα (η μοναδική) του ανθρώπου.

Γιατί συνετρίβη το αεροπλάνο στην Κολομβία -Τα καύσιμα και το ηλεκτρονικό παιχνίδι

Η αποκάλυψη είναι συγκλονιστική: ο πιλότος του μοιραίου αεροσκάφους που συνετρίβη τη Δευτέρα στην Κολομβία είχε ειδοποιηθεί πριν την απογείωση από το αεροδρόμιο Σάντα Κρουζ της Βολιβίας ότι τα καύσιμα δεν θα φτάσουν για την πτήση, σύμφωνα με νέα έκθεση.


Αξιωματούχος του αεροδρομίου που έλεγξε το σχέδιο πτήσης προειδοποίησε τον πιλότο Μιγκέλ Κιρόγκα ότι θα μείνει από καύσιμα, αποκαλύπτει η εφημερίδα Deber της Βολιβίας.
71 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην αεροπορική τραγωδία, ανάμεσά τους και τα μέλη της αποστολής της βραζιλιάνικης ποδοσφαιρικής ομάδας Σαπεκοένσε, ενώ έξι επέζησαν.

Οι σοροί των θυμάτων αναμένεται να  μεταφερθούν στη Βραζιλία.
Οι αρχές της Κολομβίας λένε ότι πληθαίνουν οι αποδείξεις ότι το βρετανικής κατασκευής   BAE 146 Avro RJ85 έμεινε από καύσιμα καθώς προσπαθούσε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Μεντεγίν. Σε  ηχητικό ντοκουμέντο που προβλήθηκε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Κολομβίας ο πιλότος ακούγεται να προειδοποιεί τον πύργο ελέγχου για «πλήρη διακοπή της λειτουργίας των οργάνων» και «έκτακτη ανάγκη στα καύσιμα».


Ο Αλφρέδο Μποκανέγρα, γενικός διευθυντής της κολομβιανής πολιτικής αεροπορίας, μιλώντας  στον ραδιοφωνικό σταθμό Caracol Radio ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «Όπως προέκυψε από την έρευνα και έδειξαν τα στοιχεία που συλλέξαμε, το αεροσκάφος δεν είχε καύσιμα τη στιγμή της πρόσκρουσης στο έδαφος».

Στο ρεπορτάζ της Deber η αξιωματούχος του αεροδρομίου Σάντα Κρουζ είπε ότι προειδοποίησε τον υπάλληλο της  LaMia Airlines ότι η ποσότητα καυσίμων που είχε ανεφοδιαστεί το αεροσκάφος μόλις που αρκούσαν για το χρόνο πτήσης.  Αλλά ο υπάλληλος, ο οποίος σκοτώθηκε κατά τη συντριβή, της είχε πει ότι ο πιλότος ήταν σίγουρος ότι είχε αρκετά καύσιμα.

O πιλότος Μιγκέλ Κιρόγκα

Οι βολιβιανές αρχές δεν έχουν ακόμη σχολιάσει το δημοσίευμα.

Αλυσίδα τραγικών συμπτώσεων

Την ίδια ώρα η Daily Mail παρουσιάζει ένα νέο σενάριο για τις αλυσιδωτές ενέργειες που προκάλεσαν την αεροπορική τραγωδία: όπως προκύπτει κι από πληροφορίες της βραζιλιάνικης εφημερίδας Ο Globo το αεροσκάφος έμεινε από καύσιμα και συνετρίβη επειδή καθυστέρησε  την αναχώρησή του από τη Βολιβία. Κι η καθυστέρηση αυτή οφείλεται στο ότι ένας από τους ποδοσφαιριστές της Σαπεκοένεσε ζήτησε να ανοίξουν τη βαλίτσα του προκειμένου να βρει ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι.

Έτσι όταν το αεροπλάνο βρέθηκε στον αέρα δεν πρόλαβε να ανεφοδιαστεί σε μια ενδιάμεση στάση στο αεροδρόμιο της πόλης Κομπίχα -στα σύνορα Βολιβίας-Βραζιλίας- καθώς το συγκεκριμένο αεροδρόμιο δεν λειτουργεί τη νύχτα. Το αεροσκάφος θα μπορούσε, βέβαια, να ανεφοδιαστεί στην Μπογκοτά, αλλά ο πιλότος αποφάσισε να πετάξει κατευθείνα για το Μεντεγίν…

Ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε τον πιλότο του αεροσκάφους να αποφασίσει ότι τα καύσιμα θα έφταναν μέχρι το αεροδρόμιο του Μεντεγίν.  Δεν υπολόγιζε όμως ότι πάνω θα υποχρεωθεί εκεί να κάνει κύκλους επί επτά ολόκληρα λεπτά καθώς προηγήθηκαν για προσγείωση άλλα αεροσκάφη".

 

Το λένε οι ειδικοί.  Το έχουμε γράψει επανειλημμένα εδώ. Τα αεροπλάνα δεν πέφτουν εύκολα. Πιο πιθανό είναι να σκοτωθεί κανείς από… κλωτσιά γαϊδάρου (που μείνανε   και ελάχιστα πια γαϊδουράκια), παρά να χάσει τη ζωή του από πτώση αεροπλάνου.

Πρέπει να υπάρξει μια απίστευτη αλυσίδα συμπτώσεων και γεγονότων, για να συμβεί αεροπορικό ατύχημα. Και τα περισσότερα, συμβαίνουν κατά την απογείωση και τη προσγείωση. Σπάνια στον αέρα,  αν δεν χτυπήθηκε το αεροσκάφος από  κεραυνό, βόμβα ή πυροβόλο όπλο. Το ανθρώπινο λάθος επίσης είναι  κορυφαία αιτία του κακού.

΄Οπως και να έχει, όμως,  το πράγμα, για άλλη μια φορά, με αφορμή το τραγικό  αεροπορικό δυστύχημα στην Κολομβία, μπαίνει το ζήτημα της καθυστέρησης των τεχνικών με τεράστιο κόστος σε ανθρώπινες ζωές κυρίως,  να επινοήσουν  τρόπους, όχι μόνο να αποφεύγονται οι πτώσεις των αεροσκαφών, αλλά, κι αν συμβεί το απευκταίο, τουλάχιστον να διασώζονται οι επιβάτες. Είναι αδιανόητο να πέφτει ένα αεροπλάνο και να τους παίρνει όλους μαζί του, να  πηγαίνουν άπαντες …σούμπιτοι.

Γιατί, δηλαδή, να μην αποκολλάται η καμπίνα του αεροσκάφους την ώρα της πτώσης και να απομακρύνεται έγκαιρα με τους επιβάτες; ΄Η,  γιατί να μην είναι εξοπλισμένοι οι επιβάτες με κάποιο είδος  αερόστατου, όπως με  το σωσίβιο;  Χίλιοι τρόποι θα υπάρχουν. ΄Η, μήπως, είναι μεγάλο το κόστος για τα υψηλά κέρδη των εταιριών;  

Από την άλλη, μήπως,  είναι εντελώς… στούρνοι οι τεχνολόγοι; Εμείς τείνουμε  αυτό να  πιστεύουμε. Γιατί,  δεν μπορείς, για παράδειγμα, να χρειάζεσαι δεκαετίες ολόκληρες, για να  σκεφτείς να αντικαταστήσεις το κομπιούτερ-δωμάτιο με  το επιτραπέζιο και το λάπτοπ, χρησιμοποιώντας τρανζίστορ αντί… λυχνία!  Τόσο μυαλό χρειαζόταν πια;

Το έχουμε ξαναγράφει. Μάλλον δε δουλεύει και πολύ… γρήγορα το μυαλό των τεχνικών. Εκατομμύρια χρόνια μετράει η  ζωή επί της γης και δείτε τις διαδρομές των ανακαλύψεων-εφευρέσεων και των άλλων επιστημονικών-τεχνολογικών επιτευγμάτων σε όλο αυτό το μέγα διάστημα.  Αυτοκίνητα, αεροπλάνα, άλλα μέσα μεταφοράς, αλλά και τα προϊόντα της βιοτεχνολογίας  κι ακόμα το τηλέφωνο, η τηλεόραση, το ιντερνέτ, μόλις πρόσφατα (σε σχέση με το τεράστιο διάστημα που υπάρχει ζωή στον πλανήτη), πέρασαν στην καθημερινότητα τους ανθρώπου.

Κι ακόμα, είμαστε σε κάποιες συσκευές κομπιούτερ που σου κοψομεσιάζουν να τις κουβαλάς, την έλλειψη μόνιμης και σταθερής ενέργειας να κινήσεις και να φορτίσεις τα μηχανήματα σου, τα καλώδια-σαρανταποδαρούσες και άλλα τέτοια αστεία και εκνευριστικά! Τα περισσότερα πρωτόγονα και ατελή! ΄Ασε, που δεν κατάφεραν ακόμα να αναπτύξουν αστραπιαίες ταχύτητες, απείρως μεγαλύτερες από εκείνες του επιταχυντή, ή να εξασφαλίσουν πηγές ενέργειας,  για να ταξιδέψουμε σε άλλους πλανήτες.

Κάτι, επαναλαμβάνουμε, δεν πάει καλά με τον τεχνολογικό πολιτισμό και τους φορείς του. «Τα ζώα μου αργά», εκνευριστικά στάσιμα τα επιτεύγματά του. Σε αντίθεση με τις θεωρητικές επιστήμες που «τα σπάζουν» , εδώ και αιώνες.

Γράφαμε για το συγκεκριμένο θέμα:

ΡΟΜΠΟΤΑΝΘΡΩΠΟΣ.

18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015

Ο ΑΤΛΑΣ

Το ανθρωποειδές ρομπότ της Google που τρέχει σαν άνθρωπος

Το νέο απόκτημα της Google είναι ένα ανθρωποειδές ρομπότ που δημιούργησε για λογαριασμό της η Boston Dynamics.

Ο Άτλας, όπως είναι το όνομά του, έχει ύψος 1.88 και ζυγίζει 150 κιλά, ενώ το τελευταίο του κατόρθωμα είναι το γεγονός ότι κατάφερε να τρέξει χωρίς να πέσει ούτε μία φορά σε ένα μονοπάτι στη μέση ενός δάσους.

Ο ιδρυτής της Boston Dynamics, Marc Raibert, παρουσίασε το βίντεο με τις ικανότητες του ανθρωποειδούς, σε συμπόσιο στο Κέιμπριτζ, στις 3 Αυγούστου. «Εργαζόμαστε πάνω σε ανθρωποειδή ρομπότ που προέρχονται από αυτά τα μοντέλα. Μελετάνε τον τρόπο που κινούνται οι άνθρωποι και τα ζώα σε μία προσπάθεια να τα αντιγράψουν ακόμα να τα βελτιώσουν. Εστιάζουμε στην ισορροπία και την δυναμική, δουλεύοντας πάνω στον τρόπο που τα ζώα και οι άνθρωποι κινούνται γρήγορα και αποφεύγουν τις πτώσεις», ανέφερε ο Marc Raibert.

Σε βίντεο που παρουσιάστηκε το ανθρωποειδές φαινόταν να τρέχει μέσα στο δάσος, χωρίς να πέφτει, αποδεικνύοντας έτσι ότι ο σκοπός επετεύχθη.

Όπως αποκάλυψε η Google χρησιμοποίησε βαράκια, ακόμα και γάντια του μποξ, προκειμένου να δοκιμάσει τις ικανότητες του ρομπότ και την δυνατότητά του να ισορροπήσει και σε ανώμαλο έδαφος, όπως είναι το τρέξιμο μέσα στο δάσος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της,  ο Άτλας είναι δυνατός, μπορεί να περπατά με τα πόδια του, να σκαρφαλώνει με πόδια και χέρια και να κατορθώνει να κινείται μέσα σε χώρους με συνωστισμό. Τελικός στόχος είναι το ανθρωποειδές ρομπότ να γίνει ακόμα πιο ευέλικτο από τον άνθρωπο.

Με όλα αυτά,  αφουγκράζεται κανείς ΣΗΜΕΡΑ, το ΜΕΛΛΟΝ! Το εγγύς μέλλον. ΄Οταν η ρομποτική θα έχει κάνει το θαύμα της! Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη επανάσταση του ανθρώπου.

Η τεχνητή νοημοσύνη θα αναλάβει να θεραπεύσει τις αδυναμίες και τα ελαττώματα του ανθρώπου στις συμπεριφορές του. ΄Ο,τι δεν μπορεί σήμερα ο άνθρωπος να κάνει σωστά ή να το φέρει σε πέρας, θα κληθεί να το κάνει ο «υπεράνθρωπος». Ο… ρομποτάνθρωπος. Αυτός   θα διεκδικήσει και θα αναλάβει στην ώρα τους τη διακυβέρνηση του κόσμου, τη σωστή απονομή της δικαιοσύνης, την παροχή  «μόρφωσης» και εκπαίδευσης, την επιμέλεια της  υγείας, τη λοιπή  δίκαιη κατανομή των αγαθών μεταξύ των μελών των κοινωνιών, την προστασία  της φύσης, τον έλεγχο των γεννήσεων, την κατάκτηση του διαστήματος. Είναι η ελπίδα (η μοναδική) του ανθρώπου.

Στους αιώνες που πέρασαν, έμεινε πολύ πίσω η πρόοδος . Λειτουργεί αργά, εξωφρενικά αργά  ο εγκέφαλος του ανθρώπου. ΄Εχει εγγενείς  αδυναμίες και δυσκολίες,  πέρα από τις  «ηθικές» και τις άλλες  αγκυλώσεις, που εκπορεύονται από αφύσικες πηγές.

Οι ανακαλύψεις, οι εφευρέσεις ,η κατάκτηση των ελευθεριών και των δικαιωμάτων του ανθρώπου, η  εξέλιξη, ο πολιτισμός γενικώς,  δε συμπορεύονται με την έκταση του χρόνου που αφήσαμε πίσω μας. Διανύσαμε αιώνες (κανείς δε γνωρίζει πόσους) και η ανθρωπότητα από άποψη πολιτισμού φαίνεται να βρίσκεται στην ίδια κατάσταση, όπως χρόνια πριν. Οι διαφορές είναι ελάχιστες και καθόλου κοσμογονικές. Γιατί, αν  θεωρούμε πως είναι φοβερή κατάκτηση, επειδή στο τέλος του 20ου  και στις αρχές του 21ου αιώνα κατάφερε ο άνθρωπος να χρησιμοποιήσει το αγαθό του ιντερνέτ ,ας πούμε  (είναι από τα σημαντικότερα αγαθά), δε λέει και τίποτα αυτό, αν κοιτάξει κανείς πίσω σε χρονικό βάθος. Πόσα εκατομμύρια χρόνια έμεινε χωρίς  να έχει πρόσβαση στον κυβερνοχώρο ο κόσμος; Αναρωτηθήκαμε ποτέ γι΄αυτό;  Γιατί τώρα, τόσο αργά; Πώς έμεινε ( άγνωστο πόσο)  χωρίς αεροπλάνο,  δορυφόρο,  τηλεόραση, κινητή τηλεφωνία, ιντερνέτ ο άνθρωπος;

Μόνο τη μέθοδο της οικοδόμησης κτιρίων να δει κανείς. Ρίξτε μια ματιά στις οικοδομικές κατασκευές των Μυκηναίων. Είναι η ίδια και απαράλλαχτη η τεχνική, αλλά ίδια  και τα περισσότερα υλικά (εξαιρουμένου του όγκου τους)   με εκείνα των…Ενετών. Κι αυτών, καταπληκτικά όμοια, μέχρι τον προηγούμενο αιώνα, όπως τα συναντάμε στα σπίτια των χωριών των παππούδων μας. Ελάχιστα άλλαξαν στον τρόπο που οι άνθρωποι χτίζουν τα σπίτια τους στο διάβα των αιώνων. Ακόμα και σήμερα. Κι αν κανείς μας θυμίσει τους ουρανοξύστες, τις πολυκατοικίες, τις γέφυρες, τα κομψά και λειτουργικά κτίρια, δεν είναι δα σε σχέση με τους αιώνες που πέρασαν η εξέλιξη και τόσο  φοβερή και τρομερή.

Κάπου έχουμε μείνει… ανεξεταστέοι και όχι μόνο στα οικοδομήματα μας. Πρωτίστως στον τεχνολογικό πολιτισμό.  (Φυσικά, πίσω έχουν μείνει και οι γενικότερες  ανθρωποκεντρικές κατακτήσεις, αλλά, ας μη μείνουμε σ΄αυτό τώρα).Οι θετικές, γενικώς, επιστήμες πορεύονται αργά, σε αντίθεση (ευτυχώς) με τις θεωρητικές. ΄Ισως, βασική αιτία  της υστέρησης της τεχνολογίας, να είναι   η έλλειψη  ικανής θεωρητικής κατάρτισης των τεχνολόγων . Τους λείπει η δημιουργική φαντασία, η απεραντοσύνη του νου του «φιλόσοφου». Να θυμηθούμε πως, όπου και όταν  υπήρχε  θεωρητική  υποδομή στους  θεράποντες  των θετικών επιστημών (πχ. οι  Προσωκρατικοί φιλόσοφοι) και οι θετικές και οι θεωρητικές επιστήμες εκτινάχτηκαν σε δυσθεώρητα ύψη.

΄Αργησε ο άνθρωπος να κατακτήσει πολιτισμό και να παράγει έργο ουσιαστικό. Κι αυτό οφείλεται όχι μόνο στις διανοητικές και τις σωματικές του αδυναμίες, αλλά πρωτίστως στις πνευματικές, τις ηθικές. ΄Αφησε να κουμαντάρουν το μυαλό του θρησκευτικές θεωρίες και άλλες ιδεοληπτικές αγκυλώσει σε βάρος της επιστημονικής του εξέλιξης.

Άκόμα και σήμερα μιλάμε για το αν είναι εν τέλει…ηθικό (ποιος το ορίζει;) να παράγουμε κλώνους, να παρεμβαίνουμε  στο DNA ,να επιτρέπουν στη βιολογία, τη (βιο) τεχνολογία  τη γενετική, τη ρομποτική να κάνουν ελεύθερα και χωρίς τους οποιουσδήποτε περιορισμούς τα πειράματά τους.

Και για όσους θα σπεύσουν να μιλήσουν με τα γνωστά  φοβιστικά «επιχειρήματα» για την ανηθικότητα του ανθρώπου που καραδοκεί   και τη…διαβολική του επιθυμία να κάνει το κακό μέσα από τέτοια επιστημονικά εγχειρήματα ή πως τέτοια θα είναι η μορφή και τα κόλπα του…Αντίχριστου, θα πούμε μόνο πως σκέφτονται ανόητα και προκατειλημμένα. Εξυπακούεται ότι βασική προϋπόθεση της σωστής επιστημονικής  έρευνας, είναι η εξυπηρέτηση του ανθρώπου, ο ανθρωποκεντρικός και όχι ο ανθρωποκτόνος  στόχος της.

Και αυτό, ακριβώς, εκτός των άλλων, θα επιτύχει η τεχνητή νοημοσύνη, το ρομπότ. Θα προγραμματιστεί να λειτουργήσει με τον τρόπο που δε λειτουργεί η ανθρώπινη συμπεριφορά . Χωρίς, δηλαδή, σκληρότητα, απανθρωπιά,  αποξένωση, δημαγωγία, λαϊκισμό, διαπλοκή, διαφθορά,  μεροληψία, άδικο τρόπο κατανομής των αγαθών, ατομικισμό-συμφεροντολογισμό, νεποτισμό, αναξιοκρατία.

Από την άλλη, η αδυναμία του ανθρώπου να αξιοποιήσει τις δυνατότητες του μυαλού του για την επίτευξη υψηλότερων τεχνολογικών επιτευγμάτων, θα θεραπευτεί με την απεριόριστη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης. ΄Οσα ο άνθρωπος κατάκτησε σε επίπεδο  τεχνολογίας, βαδίζοντας   μέσα από δύσβατο δρόμο χρόνου, αλλά  και άλλων δυσκολιών, τώρα πια θα καταφέρει να τα «εκατονταπλασιάσει» εν ριπή οφθαλμού. Ιδιαίτερα στο δύσκολο (κυρίως λόγω αποστάσεων, ανθεκτικών υλικών και ενέργειας) έργο της προσέγγισης εξωγήινων πολιτισμών, είναι πολύ πιθανό πως η τεχνητή νοημοσύνη θα επιτελέσει θαύματα.

Αν , επομένως, επιτρέψουμε στο ρομπότ να λειτουργήσει με τους νόμους  της Φύσης (κυρίαρχος  είναι ο Νους),που παράγουν φυσική ηθική,  τότε ουδείς φόβος υπάρχει να πάει κάτι στραβά. Να…νικήσουν τα κατασκευάσματα το δημιουργό τους! Μόνο αν τα προγραμματίσουν «κακοί»,  διεστραμμένοι, αφύσικοι εγκέφαλοι, υπάρχει τέτοιος κίνδυνος.

Μένει, επομένως (ζητούμενο) η επιλογή των κατάλληλων ανθρώπων για το σωστό προγραμματισμό της τεχνητής νοημοσύνης.  ΄Εντιμοι, δίκαιοι,  ηθικοί,  φυσικοί άνθρωποι να αναλάβουν αυτό το  υπεύθυνο έργο. Και θα είναι η μεγίστη προσβολή για το ανθρώπινο είδος να ισχυριζόμαστε  πως δεν υπάρχουν ανάμεσά μας τέτοιοι.

Αν βρούμε και αναθέσουμε στους «αγαθούς» αυτό το έργο,  όλα θα πάνε καλά, κάλλιστα για το μέλλον του Ανθρώπου. «Ο παράδεισος  δεν μπορεί να  περιμένει», άλλο.  Είναι κοντά μας!

από @ 03/12/2016 4:56 μμ.


Αναρωτιέμαι μερικές φορές, πόσο λαμπρή είναι η δύναμη της μη σκέψης

Αναρωτιέμαι γιατί ένα άρθρο που καταλήγει σαν κατεύθυνση σκέψης, στην ευγονική παραμένει εδώ

Συντρόφια λίγο προσοχή παραπάνω δε θα έβλαπτε.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License