Ζαπατίστας: Κάλεσμα για τη β΄φάση του Ε΄ Κογκρέσου του Εθνικού Ιθαγενικού Συνεδρίου

Μετάφραση κοινής ανακοίνωσης του Εθνικοαπελευθερωτικού Ζαπατιστικού Στρατού και του Εθνικού Ιθαγενικού Κογκρέσου για τη δεύτερη φάση του Ε΄Εθνικού Ιθαγενικού Συνεδρίου, όπου θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της διαβούλευσης για την πρόταση των εκλογών και θα ληφθούν οι ανάλογες αποφάσεις αν χρειαστεί.

Το πρωτότυπο δημοσιεύτηκε στις 26 Νοέμβρη 2016 και βρίσκεται εδώ.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΜΠΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΙΘΑΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Θεωρώντας ότι:

  1. Στην πρώτη φάση του 5ου Εθνικού Ιθαγενικού Συνεδρίου αναλύσαμε και συζητήσαμε εις βάθος τα διάφορα πρόσωπα του καπιταλιστικού πολέμου ενάντια στους λαούς μας, συμφωνώντας ότι επείγει να σταματήσουμε τη λεηλασία, την καταστροφή, την απαξίωση, τη λήθη και το θάνατο που πλήττουν τις κοινότητές μας, και επιδιώκουν να εξαλείψουν τις ατομικές και συλλογικές αντιστάσεις και να εγκαταλειφθεί  η πατρίδα μας στις ορέξεις των καπιταλιστών που κυβερνούν αυτή τη χώρα και τον κόσμο.
  2. Επείγει, από κοινού οι λαοί του κάμπου και της πόλης, ιθαγενείς και μη, να αγωνιστούμε και να κάνουμε αποφασιστικά βήματα, περνώντας στην επίθεση, με σκοπό να χτίσουμε από τα κάτω μια νέα χώρα.  
  3. Συμφωνήσαμε να βρισκόμαστε σε διαρκή συνέλευση, για όσο διάστημα διαβουλευόμαστε σε καθεμία από τις γεωγραφίες μας, για τις αποφάσεις στις οποίες καταλήξαμε το διάστημα από 9 έως 14 Οκτωβρίου 2016, και αφορούν στη συγκρότηση ενός Ιθαγενικού  Συμβουλίου Διακυβέρνησης, το οποίο θα εκπροσωπηθεί από μια γυναίκα ιθαγενή, εκπρόσωπο του Εθνικού Ιθαγενικού Κογκρέσου η οποία θα αναμετρηθεί στην εκλογική διαδικασία του 2018 για την  προεδρία του Μεξικού.

 

ΣΥΓΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΜΠΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΙΘΑΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Που  θα πραγματοποιηθεί στις 29, 30 και 31 Δεκεμβρίου 2016 στο CIDECI- UNITIERRA, στην πόλη San Cristóbal de las Casas, της Chiapas, και την 1η Ιανουαρίου 2017 στο ζαπατιστικό καρακόλ του Oventik, και θα έχει ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ χαρακτήρα, σχετικά με τις συμφωνίες που επιτεύχθηκαν στη πρώτη φάση του Πέμπτου Εθνικού Ιθαγενικού Συνεδρίου και τις  κοινές συναινέσεις που θα επιτευχθούν σε αυτή τη δεύτερη φάση, σύμφωνα με την εξής ημερήσια διάταξη:

 

29 Δεκεμβρίου:

a)     Άφιξη των αντιπροσωπειών του Εθνικού Ιθαγενικού Κογκρέσου και εγγραφή.

b)     Τελετή έναρξης δραστηριοτήτων

30 Δεκεμβρίου:

Σε γενική συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών θα συζητηθούν:

a)     Διαμόρφωση της δεύτερης φάσης του 5ου Εθνικού Ιθαγενικού Συνεδρίου

b)     Αναφορά των αποφάσεων της εσωτερικής διαβούλευσης υπό την ευθύνη της επιτροπής που έχει οριστεί για το συγκεκριμένο σκοπό.

c)      Αξιολόγηση των αποφάσεων της εσωτερικής διαβούλευσης σε τραπέζια εργασίας.

d)     Οι δρόμοι που πρέπει να ακολουθήσει το Εθνικό Ιθαγενικό Κογκρέσο απέναντι στην λεηλασία, την καταστολή, την απαξίωση και την καπιταλιστική εκμετάλλευση και η ενίσχυση των αντιστάσεων και των εξεγέρσεων.

e)     Τα βήματα προς τη συγκρότηση ενός Ιθαγενικού  Συμβουλίου Διακυβέρνησης  του Μεξικό.

 

31 Δεκεμβρίου:

Συνέχιση της συζήτησης στα τραπέζια εργασίας.

 

1 Ιανουαρίου:

Γενική συνεδρίαση στο ζαπατιστικό καρακόλ του Oventik.

Για το λόγο αυτό , ζητάμε από τους λαούς, τις εθνότητες και τις φυλές που αποτελούμε το Εθνικό Ιθαγενικό Κογκρέσο να ορίσουν τους απεσταλμένους  και τις απεσταλμένες τους, με βάση τις συμφωνίες, τις σκέψεις και τα αποτελέσματα που απορρέουν από την εσωτερική διαβούλευση που πραγματοποιήθηκε σε καθεμία από τις γεωγραφίες των λαών μας, προκειμένου να συζητηθούν και να συμφωνηθούν τα βήματα που θα ακολουθήσουμε.  Οι εκπρόσωποι αυτοί θα πρέπει να εγγραφούν στην επίσημη ηλεκτρονική διεύθυνση catedratatajuan@gmail.com.  

Επίσης, μετά από απόφαση της διευρυμένης συνέλευσης της Προσωρινής Συντονιστικής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε στις 26 Νοεμβρίου 2016 στην έδρα της οργάνωσης UNIOS στην πόλη του Μεξικού, ζητείται τα αποτελέσματα των διαβουλεύσεων, όπως αυτά εκφράζονται σε πρακτικά, εισηγήσεις, ανακοινώσεις και όποια άλλη μορφή αντικατοπτρίζει τις συναινέσεις που έχουν επιτευχθεί με βάση τους τρόπους του κάθε λαού, εθνότητας ή φυλής, να σταλούν το αργότερο έως τις 15 Δεκεμβρίου 2016 στην ηλεκτρονική διεύθυνση cosultacni@gmail.com.

Τα ζητήματα που αναφέρονται στην παρούσα πρόσκληση θα συζητηθούν σε κλειστές συνεδριάσεις τις μέρες 30 και 31 Δεκεμβρίου 2016, στις οποίες θα μπορούν να συμμετέχουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και μόνο οι εκπρόσωποι του Εθνικού Ιθαγενικού Κογκρέσου, ενώ  οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες της Εγχώριας και Διεθνούς Έκτης, καθώς και τα εγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης θα μπορούν να μετέχουν στην γενική συνεδρίαση της 1ης Ιανουαρίου 2017 ή οποιαδήποτε στιγμή θα ορίσει η συνέλευση.

Τα μέλη της Εγχώριας και Διεθνούς Έκτης, οι ειδικοί προσκεκλημένοι του Εθνικού Ιθαγενικού Κογκρέσου, καθώς και τα μέσα ενημέρωσης που επιθυμούν να συμμετέχουν ως παρατηρητές στις ανοιχτές συνεδριάσεις της  δεύτερης φάσης του 5ου Εθνικού Ιθαγενικού Συνεδρίου θα πρέπει να έχουν προηγουμένως εγγραφεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση cni20aniversario@ezln.org.mx.

 

Με εκτίμηση

26 Νοεμβρίου 2016

Για την Πλήρη Ανασυγκρότηση των Λαών Μας

Ποτέ Πια ένα Μεξικό χωρίς Εμάς

Εθνικό Ιθαγενικό Κογκρέσο

Ζαπατιστικός Στρατός για την Εθνική Απελευθέρωση

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License