Σοβαρά επεισόδια στα Εξάρχεια μετά την πορεία - Δεκάδες προσαγωγές


Τέσσερις συλλήψεις, 25 προσαγωγές, ένα καμένο αυτοκίνητο και ένας τραυματίας αστυνομικός, ο οποίος μεταφέρθηκε στο 401, συνέθεταν, μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης, τον απολογισμό των επεισοδίων, τα οποία σημειώθηκαν στα Εξάρχεια μετά την ολοκλήρωση των διαδηλώσεων για την επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου.

Η ατμόσφαιρα στην περιοχή παρέμενε τεταμένη μέχρι αργά το βράδυ, καθώς ομάδες ατόμων, κατά διαστήματα, εκτόξευαν φωτοβολίδες και βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες «απαντούσαν» με περιορισμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Ενημέρωση, 22:25 Μικρή ύφεση παρατηρείται αυτή την ώρα στα επεισόδια γύρω από την πλατεία Εξαρχείων, τα οποία ωστόσο, συνεχίζονται. Μέχρι στιγμής, από τις αστυνομικές δυνάμεις έχουν πραγματοποιηθεί 25 προσαγωγές, εκ των οποίων κρατούνται τέσσερα άτομα. Κατά την διάρκεια των επεισοδίων τραυματίσθηκε ένας αστυνομικός, ο οποίος διακομίσθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Ενημέρωση: 21:30 Σε 23 προσαγωγές μέχρι τις 9:30 το βράδυ έχει προχωρήσει η αστυνομία για τα σοβαρά επεισόδια που είναι σε εξέλιξη, στην περιοχή των Εξαρχείων. Ομάδες αντιεξουσιαστών συνεχίζουν να εκτοξεύουν δεκάδες βόμβες μολότοφ, πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες κάνουν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική, ενώ η ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων θυμίζει… πεδίο μάχης. Επισημαίνεται ακόμη ότι οι αντιεξουσιαστές έχουν στήσει οδοφράγματα σε διάφορους δρόμους των Εξαρχείων, με επίκεντρο την οδό Σολωμού (πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ).

Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει μέχρι στιγμής σε 18 προσαγωγές. Οι προσαχθέντες οδηγούνται στη ΓΑΔΑ. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, στις οδούς Στουρνάρη και Χαριλάου Τρικούπη συνεχίζονται αυτή την ώρα, τα σοβαρά επεισόδια, με ομάδες αντιεξουσιαστών να πετούν συνεχώς, βόμβες μολότοφ κατά αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες "απαντούν" με περιορισμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Οι αντιεξουσιαστές πετούν εκτός από μολότοφ και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, όπως φωτοβολίδες. Παράλληλα, ελικόπτερα της αστυνομίας πετούν συνεχώς πάνω από τα Εξάρχεια. 

Η απευθείας μετάδοση του ruplty tv:  https://www.youtube.com/watch?v=HTkutHEMqTc

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License