ΕΞΑΡΧΕΙΑ.Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΑΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ…

"Η Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρος του Κόμματος, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης επαναλαμβάνουν τη δέσμευσή τους ότι με την πολιτική αλλαγή στη χώρα, ο νόμος, η τάξη και η ασφάλεια των πολιτών θα αποκατασταθούν άμεσα»

  "ΝΔ για τα επεισόδια: Ο νόμος, η τάξη και η ασφάλεια των πολιτών θα αποκατασταθούν άμεσα

Η ΝΔ θα αποκαταστήσει το νόμο, την τάξη και την ασφάλεια των πολιτών» αναφέρει σε ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας σχολιάζοντας την «μάχη» αντιεξουσιαστών-ΜΑΤ στα Εξάρχεια μετά την πορεία για τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

 «Ερμαιο στις διαθέσεις των γνωστών – αγνώστων έγινε, για άλλη μια φορά, επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το κέντρο της Αθήνας.

Φαίνεται ότι για την Κυβέρνηση, το Υπουργείο Προστασίας αναφέρεται στο ιδιότυπο άβατο των Εξαρχείων, παρά στο σύνολο των πολιτών.

Η Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρος του Κόμματος, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης επαναλαμβάνουν τη δέσμευσή τους ότι με την πολιτική αλλαγή στη χώρα, ο νόμος, η τάξη και η ασφάλεια των πολιτών θα αποκατασταθούν άμεσα» καταλήγει η ανακοίνωση".

Ο δια (των γνωστών)  δωρεών φοιτήσας  στο Χάρβαρντ, υιός του πρώην (και αλήστου μνήμης) πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο «γνωστός  και μη εξαιρετέος» Κυριάκος, έχει στείλει εδώ και καιρό …τελεσίγραφο   πως θα… καθαρίσει, λέει,  τα Εξάρχεια. «Κούνια που τον κούναγε»!

Πρέπει πράγματι να είναι εντελώς ανόητος και θρασύς. Μόνο άφρονας (και  δυστυχώς προαλειφόμενος και για  πρωθυπουργός, μη  χάσουμε!), θα προχωρούσε σε τέτοια προκλητική εξαγγελία. Θα τολμήσει να "ανοίξει τον ασκό του Αιόλου",που αν ξεχυθούν απο κει μέσα οι μανιασμένοι  αέρηδες , θα τον πάρουν  και θα τον σηκώσουν  πρώτα εκείνον;

Καλά. Ο ίδιος δεν καταλαβαίνει.Κανέναν σύμβουλο της προκοπής δεν έχει;  Σε όλη τη Νεοδημοκρατική  παρέα μόνο  «φυτά» τελικά κυκλοφορούν;

Δε διέθετε φυσικά τα  "διαπιστευτήρια", για να περάσει ποτέ στην πλατεία.  Γι΄αυτό και αγνοεί τα τεκταινόμενα στο «άβατο». Γιατί παλιότερα,  όταν και ο Κυριάκος ήταν έφηβος, όσοι «πίναμε τον καφέ» μας στη Μαρονίτα και το Φλοράλ ή βλέπαμε ψαγμένες ταινίες στο Βοξ,είχαμε κάνει «κατάληψη» στην πλατεία και απαγορεύαμε δια ροπάλου  την είσοδο ανεπιθύμητων. Πώς θα τολμούσε, λοιπόν, να περάσει ποτέ  τα «σύνορα» ένας Κυριάκος Μητσοτάκης; Τί ήταν τα Εξάρχεια; Χάρβαρντ να κάνει δωρεές, για να δικαιούται  είσοδο και έξοδο;

Τα Εξάρχεια δεκαετίες τώρα είναι σύμβολο.Ιδέα!  Αντίστασης, διαφορετικότητας, αναρχισμού.  Δεν είναι τόπος για τους «Κυριάκους». Εκεί περπάτησαν και   «αγίασαν»  την πλατεία διανοητές, συγγραφείς,  ποιητές, καλλιτέχνες, επαναστάτες .  Της… "από δω  όχθης".

Βεβαίως, δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί πως υπήρξε και ακόμα είναι ,στέκι προβληματικών τύπων, εξαρτημένων ατόμων, που προσπαθούσαν και προσπαθούν να κάνουν γκέτο δικό τους την πλατεία. ΄Εμποροι, ημεδαποί και αλλοδαποί, προκλητικά, σήμερα περισσότερο, "δείχνουν τα δόντια" τους. Θέλουν το «έδαφος» δικό τους . Δε θα τους επιτραπεί όμως να το κατακτήσουν.

Παλιότερα, όποιος έμπορος τολμούσε να περάσει τα σύνορα, έφευγε κλοτσηδόν, όχι μόνο από την πλατεία, αλλά και από την ευρύτερη περιοχή. Τότε, τουλάχιστον, κρύβονταν και δεν τολμούσαν να προκαλέσουν.  Σήμερα, έχουν αποθρασυνθεί εντελώς και ζητούν τον ασφυκτικό έλεγχο των Εξαρχείων.

Δε θα τους περάσει. Ούτε στους εμπόρους των ουσιών, αλλά ούτε στο Κυριάκο, που βιάστηκε  να  στείλει μήνυμα στους νοικοκυραίους ,πως θα…ασχοληθεί από την πρώτη στιγμή     με τα Εξάρχεια, για να  καβατζώσει τις  ψήφους τους.

Να  θυμάται πως αν τα βάλει με τα Εξάρχεια και κάνει την αποκοτιά  να ρίξει περισσότερους πρεζέμπορους  στην πλατεία, για να δημιουργήσει σύγχυση και άλλοθι, τότε, αν  το τολμήσει, αυτή η πλατεία θα γίνει ο πολιτικός του τάφος. Αποκλείεται να αντιληφθεί ο ίδιος το γιατί. Αλλιώς, δε θα τον λέγαν Κυριάκο Μητσοτάκη. Εμείς εδώ είμαστε και θα τα ξαναπούμε.

από ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΣ (Homo-Naturalis.gr) 09/12/2016 2:54 μμ.


ΤΑΜΠΟΥΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΟΥΝ

Το iefimerida στο άβατο των Εξαρχείων -Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους: Κουκουλοφόροι καταλαμβάνουν τις πολυκατοικίες

Σε απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες στην περιοχή των Εξαρχείων, αφού πλέον η κατάσταση με τους κουκουλοφόρους και τα επεισόδια έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Το iefimerida.gr βρέθηκε στα Εξάρχεια μία ημέρα μετά τις καταστροφές και τους βανδαλισμούς κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στην επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου. 

Οι μαρτυρίες των κατοίκων συγκλονίζουν. Ταμπουρώνονται στα σπίτια τους για να γλιτώσουν από τη μανία των κουκουλοφόρων, έχει χρειαστεί να μεταφερθούν σε νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα, οι περιουσίες τους καταστρέφονται, ενώ η γειτονιά τους μετατρέπεται συνεχώς σε πεδίο μάχης. Μάλιστα, ρίχνουν ευθύνες στην πολιτεία και την αστυνομία, καθώς, όπως υποστηρίζουν, «έχουν αποφασίσει να γίνονται όλα τα επεισόδια στα Εξάρχεια».

Ενδεικτικές είναι οι εικόνες από την περιοχής. Σπασμένες βιτρίνες καταστημάτων και κατεστραμμένες προσόψεις πολυκατοικιών από πέτρες και μάρμαρα, καμμένα αυτοκίνητα από μολότοφ και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης στα παρτέρια.

«Η πολυκατοικία είχε γεμίσει κουκουλοφόρους -Ταμπουρώθηκα με τα παιδιά μου» 
Μία κάτοικος των Εξαρχείων ανέφερε πως όταν ξέσπασαν τα επεισόδια η πολυκατοικία στην οποία μένει γέμισε με κουκουλοφόρους. Οι καπνοί και τα χημικά έκαναν την ατμόσφαιρα αποπνικτική και για ακόμα μία φορά αναγκάστηκε να ταμπουρωθεί στο σπίτι της προκειμένου να προφυλάξει τα παιδιά της: «Τα επεισόδια ξεκίνησαν στις 8. Ταμπουρωθήκαμε στο σπίτι με τα παιδιά μου. Λίγο μετά, η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική, δεν μπορούσαμε να ανασάνουμε από τους καπνούς και τα χημικά. Εξω από το σπίτι δεν μπορούσαμε να βγούμε γιατί μέσα στην πολυκατοικία βρίσκονταν κουκουλοφόροι. Εκλεισα τα παντζούρια, τα παράθυρα και τις πόρτες των δωματίων. Δεν πάει άλλο. Κάθε φορά που έχει πορεία επαναλαμβάνεται το ίδιο σκηνικό. Εχουν αποφασίσει να γίνονται όλα τα επεισόδια στα Εξάρχεια».

Κουκουλοφόρος αφόδευσε στην είσοδο και με τα περιττώματα λέρωσε τους τοίχους
Και η δεύτερη μαρτυρία κατοίκου της περιοχής όμως συγκλονίζει, τόσο για τις αντιδράσεις των κουκουλοφόρων εναντίον των κατοίκων, όσο και για το ότι πλέον ανάμεσά τους είναι και πολλοί αλλοδαποί: «Εχω πάει δύο φορές στο νοσοκομείο από τους καπνούς. Μπήκαν πενήντα άτομα μέσα στην πολυκατοικία και την κατέλαβαν. Εσπασαν τα μάρμαρα για να τα πετούν στους αστυνομικούς. Η γειτόνισσά μου είπε σε έναν: "Οι αγωνιστές είναι στους δρόμους". Τότε αυτός αφόδευσε στην είσοδο του σπιτιού της και με τα περιττώματα λέρωσε τους τοίχους. Οι νέες μολότοφ που φτιάχνουν είναι εξαιρετικά επικίνδυνες. Εχει αλλάξει η ισχύς των επεισοδίων. Ανάμεσα στους κουκουλοφόρους είναι και πάρα πολλοί αλλοδαποί. Δεν ακούγαμε ελληνικά στους διαδρόμους της πολυκατοικίας».

 

Ο ακροδεξιός και πορνογραφικός βοθρο-ιστότοπος iefimerida.gr ανάλαβε να «ρίχνει νερό στο μύλο» του Κυριάκου, ο οποίος, ως γνωστό,  προανήγγειλε πόλεμο  με τα Εξάρχεια. Ο προαλειφόμενος ως πρωθυπουργός υιός Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ,χρειάζεται φυσικά  άλλοθι και αφορμή «αύριο» για να χτυπήσει την «πλατεία».  Και σήμερα, όχι μόνο iefimerida.gr,  αλλά σύμπασες οι «χωματερές», υπερθεματίζουν και παρουσιάζονται … μητσοτακικότερες του Μητσοτάκη.

 Ο πιο άσπονδος εχθρός του συνειδητοποιημένου πολίτη δεν είναι τελικά οι  efimerides.gr. Χειρότερος είναι ο «σκουπιδοφάγος», που κάνει  κλικ στο διαδίκτυο ή δίνει  ευρώ στο περίπτερο, για να  απολαύσει τη «σκουπιδόσουπα» που καθημερινά του σερβίρουν το αλήτικης και ανήθικης συμπεριφοράς  επιτελείο της  εμπορικής δημοσιογραφίας.  Ταϊζουν, οι πανάθλιοι,  τα ταπεινά ένστικτά του, για να τα διατηρούν σε φόρμα. Καλλιεργούν τεχνηέντως  το φόβο, τον πανικό, τη σύγχυση και την οργή του εναντίον εκείνων ακριβώς που κρατούν ακόμα ψηλά την αξιοπρέπεια και τον προορισμό της ανθρώπινης ζωής.

Εν προκειμένω (για τα Εξάρχεια), οι φυλλάδες ανάλαβαν ρόλο… Ιωάννη του Προδρόμου. Φτιάχνουν "ατμόσφαιρα-κλίμα",  για να τα βρει έτοιμα ο Μεσσίας   Κυριάκος, που έρχεται να… σώσει την χώρα στη θέση του Αλέξη που δεν τα κατάφερε. Και όχι μόνο στο θέμα της πλατείας. Του δίνουν  (αναφανδόν και ανερυθριάστως) «χέρι  βοήθειας» σε όλα. Και πρώτα απ΄όλα με τις «δημοσκοπήσεις. ΄Όπως,  βέβαια, γινόταν και την επί αλήστου μνήμης εποχή  ΣΥΡΙΖΑ στη φάση που διέπρεπε (διάβαζε παραληρούσε)  στη  δημαγωγία και το λαϊκισμού, Πραγματικό ξεβράκωμα του ελληνικού «Τύπου».

 Δεν είναι η πρώτη φορά. Να θυμηθούμε  παλιότερα τον επίσης αλήστου (αισχρής) μνήμης Χρήστο Λαμπράκη ,ιδιοκτήτη του ανήθικου «Συγκροτήματος" ΔΟΛ  στην υπόθεση του γιατρού Βασίλη Τσιρώνη. ΄Ηταν αυτός που «τράβηξε τη σκανδάλη» και σκοτώθηκε  ο  ηρωικός εκείνος γιατρός. Αυτός ο εγκληματίας  Χρ. Λαμπράκης, από τους ισχυρότερους (αν όχι ο ισχυρότερος) «βαρόνους του Τύπου» με τα  προβοκατόρικα κείμενά του, ζητούσε επί μέρες  το κεφάλι του  Τσιρώνη «επί πίνακι». Και  ο ακροδεξιός Α. Μπάλκος, υπουργός της αστυνομίας τότε με τους πραιτοριανούς  του, του το χάρισαν πάνω σε… χρυσό δίσκο.

 Ο πανάθλιος εκείνος  ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του ασυμβίβαστου αγωνιστή   Βασίλη Τσιρώνη (αλλά και ο νεκροθάφτης της σύγχρονης Ελλάδας, όπως έχουμε αναλύσει πολλές φορές εδώ),  πέθανε χωρίς να πληρώσει ποτέ για τα κρίματα-εγκλήματά του. ΄Όπως, ακριβώς, συμβαίνει πάντα σε τούτο τον τόπο, που δε λειτούργησαν ποτέ  θεσμοί και οι έσχατοι ,οι τελευταίοι , οι χειρότεροι, οι παλιάνθρωποι, καταφέρνουν μια ζωή να γίνονται  πρώτοι και να (καθ) οδηγούν το κοπάδι (στον γκρεμό φυσικά).

Μια σαπίλα  η χώρα από τη μια ως την άλλη άκρη. Και ας μη κρύβουμε τις πομπές μας. «Το ψάρι δε βρωμάει μόνο από το κεφάλι». ΄Αν  είναι χαλασμένο ολόκληρο, τότε ζέχνει  όπου κι αν το μυρίσεις. 

 

 

Α

από @ 10/12/2016 1:20 πμ.


http://www.tribune.gr/media/news/article/118269/o-dimosiografos-christos-raptis-dechthike-epithesi-giaourti-vinteo.html

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License