[Ιωάννινα] ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΒΙΑ


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΒΙΑ

Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου σε τσιπουράδικο των Ιωαννίνων αφεντικό επιτέθηκε σε εργαζόμενή του. Ο επιχειρηματίας από ό,τι φαίνεται έδειξε υπερβάλλοντα ζήλο αφού κατάφερε να στείλει την άτυχη κοπέλα στο νοσοκομείο. 
Έχουμε συνηθίσει να μιλάμε τόσο συχνά για εργασιακό Μεσαίωνα που έχουμε ξεχάσει τι πραγματικά σημαίνει αυτό. Αλλιώς θα σταματούσαμε να μιλάμε για καλά αφεντικά και θα αρχίζαμε να βλέπουμε πίσω από το μηχανικό χαμόγελο της εργαζόμενης/εργαζομένου τον άνθρωπο που παίρνει ένα μεροκάματο της πλάκας για να τρέχει ασταμάτητα, αυτόν που δουλεύει ανασφάλιστος, αυτόν που όταν ακούει γα 8ωρο και Κυριακάτικη αργία βάζει τα γέλια. 
Οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να ασχοληθεί λίγο παραπάνω με όσα συμβαίνουν γύρω του, θα κατέγραφε όλα αυτά τα εκτρώματα που μας πλασάρουν ως εργατική νομοθεσία, θα μιλούσε για την επίθεση ΕΕ και Κεφαλαίου στους εργαζόμενους και για όλα αυτά που περιμένει κανείς να δει σε ένα τέτοιο κείμενο. 
Όμως αυτό έχει και τα όριά του. Γιατί ο κάθε επιχειρηματίας-εργοδότης δεν βασίζεται σε όλα αυτά για να ζήσει - βασίζεται στην περίφημη αγορά. Σε εσένα. Τα πολυκαταστήματα με τα «ευέλικτα» ωράρια , τα franchise με τους στρατιωτικούς όρους εργασίας και τους μισθούς πείνας επιβιώνουν χάρις σε εσένα. Εσένα που θα πας όλο χαρά να αγοράσεις το φτηνό μπλουζάκι και το φρέντο με την τάδε και την δείνα φίρμα πάνω.
Είσαι εσύ που δίνεις την δύναμη και την εξουσία στο κάθε καθίκι να φέρεται έτσι γιατί πολύ απλά του δίνεις την δυνατότητα να προσφέρει θέσεις εργασίας και να δημιουργεί σχέσεις εξάρτησης. 
Στόχος φυσικά, δεν είναι να αδυνατίσουμε ένα αφεντικό για να ενισχύσουμε ένα άλλο.
Στόχος είναι να ενισχύουμε, πάντα και παντού δομές οριζόντιες, μακριά από ιεραρχίες και εξουσιαστικές σχέσεις. 
Την άλλη φορά που θα βγεις να κάνεις την γύρα σου, σκέψου το λίγο.

ENANTIA ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΟΠΛΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Ε Κ Χ Αλιμούρα

Γιοσέφ Ελιγιά 20

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License